Γιατί δεν έχει ξεκάθαρο φαβορί το ντέρμπι των κιτρινόμαυρων…

Γιατί δεν έχει ξεκάθαρο φαβορί το ντέρμπι των κιτρινόμαυρων…

Από την μέχρι τώρα πορεία των ομάδων στο πρωτάθλημα δεν προκύπτει καμιά ουσιαστική αγωνιστική διαφορά μεταξύ τους. Και οι δυο έχουν ποιοτικούς παίκτες στην επίθεση και μεγάλη ευπάθεια στην άμυνά τους.

Φίλος με ρώτησε γιατί οι στοιχηματικές εταιρείες δίνουν μικρή απόδοση για τη νίκη της ΑΕΚ επί του Αρη. Αφού του εξήγησα ότι δεν ξέρω τίποτα από στοίχημα σκέφτηκα ότι το παιχνίδι της Κυριακής ανάμεσα στους κιτρινόμαυρους είναι από αυτά που αξίζει να τα παρακολουθήσεις.

Η ΑΕΚ έχει φωτιά στα μπατζάκια της και παίζει μόνο για τη νίκη. Παίζει και για την εξιλέωση από την ζημιά που της έξανε ο Παναθηναϊκός την προηγούμενη αγωνιστική. Βαθμολογικά το ματς δεν έχει το μέγιστο ενδιαφέρον. Κανείς δεν θα χαθεί αν χάσει βαθμούς στη συγκεκριμένη αναμέτρηση. Εκτός να υπάρχουν κάποιοι που πιστεύουν ότι η Ενωση πάει για πρωτάθλημα. Υπάρχει βέβαια κάποιος που κόβεται για τη νίκη της ομάδας του.

Ο Νίκος Κωστένογλου γνωρίζει καλύτερα από τον καθέναν ότι δεν θα μπορεί να σταθεί στα Σπάτα αν ο Αρης πάρει αποτέλεσμα στο ΟΑΚΑ. Η ζημιά για την ΑΕΚ θα είναι μεγάλη. Ο κόσμος θα παγώσει εντελώς και τα ματς της Ενωσης θα γίνονται στο εξής μεταξύ συγγενών και φίλων. Από την μέχρι τώρα πορεία των ομάδων στο πρωτάθλημα δεν προκύπτει καμιά ουσιαστική αγωνιστική διαφορά μεταξύ τους.

Και οι δυο έχουν ποιοτικούς παίκτες στην επίθεση και μεγάλη ευπάθεια στην άμυνά τους. Ο Αρης μπορεί να κερδίσει κάθε αντίπαλο αλλά με την ίδια και μεγαλύτερη ευκολία να χάσει από όποια ομάδα βρεθεί μπροστά του. Με τον Ενιγκ στον πάγκο έχει γίνει πιο κυνικός κι ίσως αυτό το διαπιστώσουμε με τον τρόπο που θα αγωνιστεί στο ΟΑΚΑ. Σε κάθε περίπτωση όμως δεν είναι στην φύση του Αρη να παίξει κλειστά και να πάει για την ισοπαλία.

Υποθέτω ότι κάποιος θα έδειξε στον Γερμανό προπονητή το βίντεο του περσινού αγώνα που ο Αρης κατέβηκε ξένοιαστος και επιθετικός στην Αθήνα και έφυγε με τέσσερα γκολ στην πλάτη. Ο Ενιγκ είναι προσγειωμένος και λογικά δεν θα βάλει ψηλά την άμυνά του και δεν θα βρει μπελά όπως έγινε πέρσι. Ωστόσο η ΑΕΚ δεν έχει πείσει σε καμιά περίπτωση ότι μπορεί να σκοτώσει τον αντίπαλο. Ακόμα και σε παιχνίδια που παίρνει κεφάλι και φαίνεται ότι ελέγχει το παιχνίδι.

Ο Κωστένογλου ζήτησε να υπάρξει λήθη για το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό αλλά αυτό το κάζο δεν ξεχνιέται. Η ευπαθής άμυνα του Δικέφαλου μπορεί να βρεθεί εκτεθειμένη από τις ενέργειες του Γιεκινί, του Φετφατζίδη και του Γκάμα. Με τέτοιες άμυνες είναι λογικά ο να αναμένεται παιχνίδι με πολλά γκολ. Ότι οη ΑΕΚ έχει τόσο σαφές προβάδισμα όσο υπονόησε ο φίλος μου δεν προκύπτει από την ανάγνωση των αγωνιστικών δεδομένων…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ