ΑΕΚ – Άρης 1-1

ΑΕΚ – Άρης 1-1

Μόνος του ο Ευαγγέλου κράτησε την ΑΕΚ όρθια. Αποβολή για γέλια του Ιντέγε στο 53' και πέναλτι α λα... εξυγίανση στο μενού του ΟΑΚΑ. Παλικάρι ο Άρης άντεξε σε όλα, τον αδικεί κατάφωρα το τελικό αποτέλεσμα,

Ο Άρης στάθηκε στο ΟΑΚΑ στο ντέρμπι με την ΑΕΚ κόντρα σε όλους και σε όλα, άντεξε τον «πόλεμο» του διαιτητή Ευαγγέλου και της… εξυγίανσης, αναδείχτηκε ισόπαλος με 1-1 και πήρε έναν παλικαρίσιο βαθμό. Ο ρέφερι της αναμέτρησης έδωσε.. ρεσιτάλ στο ΟΑΚΑ παίρνοντας δυο αποφάσεις για… γέλια, που άλλαξαν εντελώς τα δεδομένα του ματς. Αρχικά την αστεία αποβολή του Ιντέγε με απευθείας κόκκινη στο 53′ και στη συνέχεια το πέναλτι – δώρο για… διώξιμο του Βέλεθ προ του Σιμόες!

Η ΑΕΚ από την πλευρά της κατάφερε έτσι να αποφύγει την ήττα, την ίδια στιγμή που ο Άρης «βράζει» με τις αποφάσεις του Ευαγγέλου. Καθώς του στερήθηκε το δικαίωμα να πάρει τη νίκη, που βάσει εικόνας άξιζε ξεκάθαρα. Αφού ήταν καλύτερος της ΑΕΚ, σε όλους τους τομείς του παιχνιδιού.

Η ΑΕΚ ξεκίνησε το ματς επιθετικά και μόλις στο 3’ απείλησε την εστία του Άρη για πρώτη φορά. Ο Μπακάκης σέντραρε, ο Ολιβέιρα έπιασε την κεφαλιά, όμως ο Ρόουζ απομάκρυνε την μπάλα πριν αυτή περάσει τη γραμμή. Στο 12’ όμως ήρθε η απάντηση από τους Θεσσαλονικείς. Ο Ιντέγε θα πιάσει μια κεφαλιά και θα αναγκάσει τον Μπάρκα σε μεγάλη επέμβαση, με τον τερματοφύλακα της Ένωσης να αποτρέπει το 0-1.

Το παιχνίδι απέκτησε έναν περίεργο ρυθμό από εκείνο το σημείο και μετά, με τον Άρη να παίρνει κι άλλα μέτρα στο γήπεδο. Μάλιστα στο 27’ απείλησε ξανά την εστία της ΑΕΚ μέσω στημένης φάσης, με τον Μπάρκα να αντιδρά και πάλι όμως σωστά. Οι φιλοξενούμενοι είχαν περιορίσει την ανάπτυξη του Δικεφάλου, με αποτέλεσμα η ΑΕΚ να πλησιάσει ξανά την περιοχή του Άρη μετά από ώρα. Όταν στο 38’ ο Σβάρνας προσπάθησε να εκμεταλλευτεί μια στημένη φάση, χωρίς επιτυχία.

Η ΑΕΚ ήταν ασύνδετη, είχε κενά και ο Άρης δεν έδειχνε τη διάθεση να μείνει πίσω. Οι Θεσσαλονικείς βρέθηκαν ξανά κοντά στο γκολ στο 43’, όταν ο Φετφατζίδης έκανε ένα δυνατό σουτ, που όμως εξουδετερώθηκε από τον Μπάρκα. Αυτή ήταν και η τελευταία αξιόλογη φάση του πρώτου μέρους, που ολοκληρώθηκε χωρίς τέρματα και τον Άρη όμως να πατάει καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο.

Στο δεύτερο μέρος τα δεδομένα όμως άλλαξαν. Στο 52’ ο Ιντέγε θα αποβληθεί με απευθείας κόκκινη κάρτα για πάτημα στο γόνατο του Μάνταλου και ο Άρης θα μείνει με 10 παίκτες! Μια απόφαση του διαιτητή Ευαγγέλου που ήρθε έπειτα από χρήση του VAR. Μια απόφαση που χαρακτηρίζεται τουλάχιστον υπερβολική και ξεσήκωσε δικαίως τον πάγκο του Άρη. H AEK απέκτησε έτσι αριθμητικό πλεονέκτημα και μαζί την πρωτοβουλία των κινήσεων.

Ο Κωστένογλου αποφάσισε να κάνει ακόμα πιο επιθετική την ομάδα του αντικαθιστώντας τον Ντέλετιτς με τον Γιακουμάκη. Έτσι, το σύστημα της ΑΕΚ μετατράπηκε σε 4-4-2 με τον Μάνταλο να μετατίθεται αριστερά. Ο Άρης όμως κατάφερε να αλλάξει τις ισορροπίες χτυπώντας στην κόντρα! Μετά από λάθος του αρχηγού της Ένωσης οι φιλοξενούμενοι βγήκαν στην αντεπίθεση και ο Λάρσον με κοντινό πλασέ έκανε το 0-1, στο 64’!

Η ΑΕΚ από εκείνο το σημείο και μετά τα έπαιξε όλα για όλα. Στο 73’ ο Σιμόες θα βρεθεί απέναντι από τον Τσιλιγγίρη όμως ο τερματοφύλακας του Άρη θα τον νικήσει. Στη συνέχεια της φάσης ο Πορτογάλος είχε μια σύγκρουση μέσα στην περιοχή και ο Ευαγγέλου θα υποδείξει πέναλτι, για μαρκάρισμα του Βέλεθ, πάλι μετά από χρήση VAR. Σε μια φάση που ο αμυντικός του Άρη φαίνεται να παίρνει μπάλα και μετά να πέφτει πάνω στο πόδι του Σιμόες! Ο Μάνταλος θα αναλάβει την εκτέλεση, θα ευστοχήσει και στο 80’ η ΑΕΚ θα φέρει το ματς στα ίσια, κάνοντας το 1-1.

Από εκείνο το σημείο και μετά το παιχνίδι έγειρε ξανά υπέρ της Ένωσης. Η ΑΕΚ πίεσε για ένα δεύτερο γκολ φορτώνοντας την περιοχή του Άρη. Δεν το βρήκε όμως ούτε στο 89’ με την προσπάθεια του Γιακουμάκη, ούτε στις καθυστερήσεις με εκείνη του Αλμπάνη. Με αποτέλεσμα το 1-1 να είναι το τελικό σκορ στο ΟΑΚΑ, σε ένα παιχνίδι με πρωταγωνιστή τον Ευαγγέλου και τους συνεργάτες του.

Το κλειδί: Οι αποφάσεις του Ευαγγέλου που άλλαξαν τις ισορροπίες του αγώνα υπέρ της ΑΕΚ, σε χρονικά σημεία που η Ένωση έδειχνε ανήμπορη να βρει λύσεις.

Το 10άρι: Ο Λάρσον. Ο παίκτης του Άρη σκόραρε, πήρε πρωτοβουλίες και γενικώς έβαλε δύσκολα στην άμυνα της ΑΕΚ.

Στον πάγκο: Ο Ντέλετις. Ο Σέρβος έκανε πολύ κακό ματς και δικαίως αντικαταστάθηκε.

Γιατί κόουτς: Η απόφαση του Κωστένογλου να δώσει φανέλα βασικού στον Ντέλετιτς δεν είχε λογική και αποδείχθηκε πέρα για πέρα λάθος. Η ΑΕΚ δεν είχε κίνηση στα άκρα με τον Σέρβο και «πέταξε» ένα σημαντικό διάστημα του ματς.

AEK-Άρης 1-1

Διαιτητής: Ευαγγέλου
Boηθοί: Φωτόπουλος, Καρατζίκας
Τέταρτος: Παπαπέτρου
VAR: Σκουλάς, Νικολακάκης

Γκολ: Λάρσον 64’, Μάνταλος 81’ π.
Κίτρινες: Μάνταλος (47’), Βράνιες (80’), Γιακουμάκης (80’), Ρόουζ (78’), Βέλεθ (80’
Κόκκινες: Ιντέγε 52’

ΑΕΚ (Ν. Κωστένογλου, 4-2-3-1): Μπάρκας, Μπακάκης (74’ Παουλίνιο), Βράνιες, Σβάρνας, Λόπες, Σιμόες, Σιμάο (65’ Αλμπάνης), Βέρντε, Μάνταλος, Ντέλετιτς (61’ Γιακουμάκης), Ολιβέιρα

Αρης (Μ. Ενινγκ, 4-2-3-1): Τσιλιγγίρης, Σάσα (90’+ Σόουζα), Ρόουζ, Βέλεθ, Κόρχουτ, Μπα, Ματίγια, Ντιγκινί, Γκάμα (72’ Μαντσίνι), Φετφατζίδης (58’ Λάρσον), Ιντέγε

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ