Μόνο ο Κωστένογλου δεν κατάλαβε ότι ο Αρης είναι καλύτερη ομάδα…

Μόνο ο Κωστένογλου δεν κατάλαβε ότι ο Αρης είναι καλύτερη ομάδα…

Το βράδυ της Κυριακής φάνηκε ότι ο Αρης είναι καλύτερη ομάδα από την ΑΕΚ. Το συμπέρασμα είναι στενάχωρο για τους φίλους της Ένωσης που αποδοκίμαζαν την ομάδα μετά το τελευταίο σφύριγμα.

Στο ΟΑΚΑ έγινε κάτι που δεν αιφνιδίασε κανέναν. Εξαιρώ τον Νίκο Κωστένογλου ο οποίος μάλλον δεν θέλει να παραδεχτεί αυτό που ξέρει όλος ο κόσμος: Ότι η ομάδα του στερείται ποιότητας. Και μάλιστα ποιότητας που να της επιτρέπει να φαίνεται μέσα στο γήπεδό της καλύτερη ομάδα από τον Αρη.

Το βράδυ της Κυριακής φάνηκε ότι ο Αρης είναι καλύτερη ομάδα από την ΑΕΚ. Το συμπέρασμα είναι στενάχωρο για τους φίλους της Ένωσης που αποδοκίμαζαν την ομάδα μετά το τελευταίο σφύριγμα. Οι περισσότεροι από αυτούς κατάλαβαν ότι αν οι ομάδα τους δεν έπαιρνε υπέρ της δυο αμφισβητούμενες φάσεις, η διαφορά ποιότητας θα οδηγούσε πιθανότατα σε ακόμα χειρότερο αποτέλεσμα.

Είναι σοβαρή δικαιολογία οι απουσίες Λιβάγια και Γαλανόπουλου αλλά δεν αρκούν για να εξηγήσουν αυτό το «πνίξιμο» που έκαναν στους παίκτες του Κωστένογλου οι παίκτες του Ενιγκ. Η πίεση που άσκησαν ψηλά οι φιλοξενούμενοι ήταν που αποκάλυψε τις αδυναμίες της ΑΕΚ και την έκανε να φαίνεται ομάδα μικρότερης δυναμικότητας από τον αντίπαλό της. Ο Αρης κατέβαζε την μπάλα με ταχύτητα και οι τεχνίτες παίκτες του μεσοεπιθετικά έκαναν ωραία πράγματα στο γήπεδο. Τέτοια που δεν μπορούσαν να κάνουν οι παίκτες του Κωστένογλου. Να το δώσω με ένα παράδειγμα:

Ο Βέρντε μοιάζει αγωνιστικά του Φετφατζίδη. Ωραία τεχνική, κατέβαζε την μπάλα έκανε την πρώτη προσποίηση και μετά σέντρα στην περιοχή. Ο Φέτφατζίδης κατεβάζει την μπάλα κι άμα λάχει κάνει χαζούς δυο-τρεις αντίπαλους με τις ντρίπλες του μπαίνοντας στην περιοχή. Το να συγκρίνουμε τον Ντέλετιτς με τον Ντιγκινί είναι περιττό… Όταν δεν έχεις παίκτες να πάρουν την μπάλα και να μπουν στην αντίπαλη περιοχή θα τα περιμένεις όλα με παράλληλο ποδόσφαιρο και γεμίσματα.

Ετσι δουλειά δεν γίνεται. Κι όταν ή άμυνά σου παρουσιάζει ευπάθειες τέτοιες που η γκέλα είναι σοβαρό ενδεχόμενο δεν μπορείς να πας μακριά. Ο Αρης μπορεί να πάει μακρύτερα στον βαθμό που ο Ενιγκ συνεχίζει να τον κάνει κυνική ομάδα που επιδιώκει το αποτέλεσμα. Στην άμυνά του κυριαρχεί ο Βέλεθ που είναι από τους καλύτερους σέντερ μπακ της διοργάνωσης. Ο Ματίγια κρατεί θαυμάσια τη θέση του αμυντικού χαφ κι έχει πολύ αξιόπιστα ελευθέρα χτυπήματα.

Η επίθεσή του μπορεί να τρυπήσει κάθε αντίπαλη άμυνα. Ο δε νεαρός Τσιλιγγίρης στάθηκε μια χαρά κάτω από τα δοκάρια. Η βαθμολογία δείχνει τον Αρη κάτω από την ΑΕΚ. Αν μετρήσουμε όμως τα πέντε παιχνίδια που στον πάγκο του Αρη βρίσκεται ο γερμανός κόουτς θα αντιληφθούμε αμέσως την διαφορά…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ