Έχει μπόλικη δουλειά μπροστά του ο Ρόκα

Έχει μπόλικη δουλειά μπροστά του ο Ρόκα

Ο Ισπανός τεχνικός διευθυντής παρουσιάζεται σε λίγες ώρες, αλλά ήδη πρέπει να είναι προβληματισμένος. Και να σηκώνει μανίκια εν όψει Ιανουαρίου.

Το μπάτζετ θα είναι μικρό, κάποιοι λένε πως θα είναι ακόμα και… ανύπαρκτο και πως χρειάζεται πώληση ποδοσφαιριστή ή λύσεις συμβολαίων για να ανοίξει χώρος. Μα ο Παναθηναϊκός έχει ανάγκη από μεταγραφές προκειμένου να βγει η χρονιά. Αποδείχτηκε περίτρανα – και – στο Αγρίνιο.

Ο Δώνης εδώ και καιρό χρησιμοποιεί μια συγκεκριμένη ενδεκάδα, που τον πήγαινε από το καλό στο καλύτερο. Καλές εμφανίσεις, ισοπαλία στην Τούμπα, μεγάλη ανατροπή με την ΑΕΚ και μια ομάδα που εξελισσόταν, που έβρισκε τους ρόλους της, που έπαιζε όμορφο ποδόσφαιρο. Μέχρι που της έλειψαν δύο βασικοί ποδοσφαιριστές και έκανε βήματα προς τα πίσω.

Η απουσία του Ζαχίντ στο Αγρίνιο «έκοψε» τον Παναθηναϊκό στη μέση. Από τη στιγμή που δεν έχει αμυντικά χαφ που να μπορούν να δημιουργήσουν, μοιραία το βάρος έπεσε σε Μπουζούκη, Χατζηγιοβάνη, Κολοβό. Με τον τελευταίο ανύπαρκτο στο γήπεδο, τον Μπουζούκη μακριά από τον καλό του εαυτό και τον Χατζηγιοβάνη σε κακή βραδιά, χωρίς τις ατομικές ενέργειες που μας έχει συνηθίσει, η απουσία του Νορβηγού ήταν κάτι παραπάνω από εμφανής.

Εκείνος μπορεί να πάρει την πρώτη πάσα και να δημιουργήσει, να ανοίξει το γήπεδο, να κουβαλήσει την μπάλα. Δίχως αυτόν ο Παναθηναϊκός έχει πρόβλημα μεσοεπιθετικά. Όπως είχε προβλήματα και λόγω της απουσίας του Ινσούα. Ο Χατζηθεοδωρίδης είναι καλή εναλλακτική, αλλά από το κέντρο και μπροστά δε συγκρίνεται με τον Αργεντινό.

Ο Παναθηναϊκός δεν είχε δημιουργία από τις πλευρές, με αποτέλεσμα στο δεύτερο ημίχρονο να «ντυθεί» ο Μακέντα και δημιουργός και εκτελεστής. Ήταν σαν να έπαιζε μόνος του ο Ιταλός, σαν να βρισκόταν ένα… κλικ πάνω από τους υπόλοιπους ακόμα και στα τρεξίματά του, μα πολύ περισσότερο στη θέληση και το πάθος που έβγαζε.

Οι υπόλοιποι είχαν μείνει στις δάφνες της μεγάλης νίκης επί της ΑΕΚ, θεωρώντας προφανώς πως θα κερδίσουν με τη… φανέλα. Αλλά τούτο το δικαίωμα, να τα δίνουν όλα στα ντέρμπι και να θεωρούν τα υπόλοιπα παιχνίδια κάτι σαν… περίπατο, δεν το έχουν κερδίσει. Και γι’ αυτό δεν κερδίζουν και παιχνίδια.

Ο Τσάβι Ρόκα, που παρουσιάζεται το μεσημέρι, έχει ένα πολύ δύσκολο έργο μπροστά του. Και πιθανόν πενιχρά οικονομικά μέσα για να το βγάλει εις πέρας. Θα πρέπει να βγάλει κάθε λαγό που έχει στο καπέλο του ώστε η ομάδα να έχει λύσεις και να βγει η σεζόν, διότι όπως αποδεικνύεται ο κακός σχεδιασμός του καλοκαιριού αφήνει «σημάδια» και βαθμολογικές απώλειες.

Ας τον βοηθήσει η διοίκηση, όπως και τον Δώνη, τουλάχιστον για να αρχίσουν να χτίζουν από τώρα τον Παναθηναϊκό του 2020-21. Εκεί που ο στόχος της ευρωπαϊκής εξόδου θα είναι αυτοσκοπός.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ