Τοροσίδης: «Να δείξουμε ότι θέλουμε το πρωτάθλημα, χρειάζεται υπομονή το παιχνίδι»

Τοροσίδης: «Να δείξουμε ότι θέλουμε το πρωτάθλημα, χρειάζεται υπομονή το παιχνίδι»

Ο έμπειρος αμυντικός του Ολυμπιακού μίλησε για το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ και ζήτησε από τον κόσμο να στηρίξει την ομάδα και να δείξει υπομονή μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή, ενώ παράλληλα εξέφράσε τη στήριξή του στον Μεριά.

Το σύνθημα της νίκης ενόψει του ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ έδωσε ο Βασίλης Τοροσίδης. Ο έμπειρος μπακ του Ολυμπιακού τόνισε ότι το ντέρμπι με τον Δικέφαλο του Βορρά είναι… εξάποντο και επισήμανε ότι ενδεχόμενη νίκη θα βοηθήσει τους Πειραιώτες πολύ και ψυχολογικά.

Παράλληλα, επισήμανε ότι οι Ερυθρόλευκοι στο αυριανό παιχνίδι θέλουν να αποδείξουν ότι αξίζουν να πάρουν το πρωτάθλημα, ενώ ζήτησε από τον κόσμο που θα βρεθεί στο Καραϊσκάκη να στηρίξει την ομάδα με όλες του τις δυνάμεις και να δείξει υπομονή μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή.

Ο άσος του Ολυμπιακού ρωτήθηκε επίσης για τον Μεριά και το λάθος που έκανε στο ματς με την Τότεναμ, με τον Βασίλη Τοροσίδη να «καλύπτει» τον συμπαίκτη του και να δηλώνει με σιγουριά ότι θα επιστρέψει σύντομα και πάλι σε υψηλές πτήσεις.

Συγκεκριμένα, ανέφερε:

Για το τι περιμένει από το ντέρμπι: «Σίγουρα είναι ένα μεγάλο ντέρμπι και για τις δύο ομάδες. Αυτό που θέλουμε είναι οι τρεις βαθμοί, γιατί στα μεταξύ μας παιχνίδια μετράνε σαν έξι, κάποιος παίρνει τρεις, κάποιος χάνει τρεις. Ελπίζουμε αύριο με τη συμπαράσταση του κόσμου να πετύχουν μια νίκη, αυτήν που δεν πήραμε πέρσι, αν και την αξίζαμε. Ο ΠΑΟΚ κέρδισε τότε με ένα αυτογκόλ, πιστεύω φέτος η τύχη να είναι μαζί μας και να κερδίσουμε εμείς».

Για το τι πρέπει να έχει ένας ποδοσφαιριστής στο μυαλό του πριν από έναν τέτοιο ματς: «Πιστεύω ότι ο Ολυμπιακός τα είχε όλα πέρσι και άξιζε να κερδίσει 100%, το έλεγαν όλοι οι φίλαθλοι, όχι μόνο οι Ολυμπιακοί. Πιστεύω ότι αν έχουμε την ίδια απόδοση και το ίδιο πάθος και αν είμαστε και λίγο τυχεροί έτσι ώστε να μετουσιώσουμε τις ευκαιρίες μας σε γκολ, μπορούμε να κερδίσουμε οποιαδήποτε ομάδα, χωρίς να θέλω να μειώσω ούτε τον ΠΑΟΚ ούτε καμία ομάδα. Το δείξαμε και στο Champions League φέτος, όπου απέναντι σε πολύ δύσκολες ομάδες κάναμε τέσσερα καλά παιχνίδια, το καθένα με τις δυσκολίες του. Πιστεύω ότι η ομάδα μπορεί να ανταπεξέλθει απέναντι σε όλους».

Για την κόπωση και την φθορά που συνήθως ακολουθεί έναν αγώνα του Champions League: «Σίγουρα για μας το μείον μπορεί να είναι η κούραση, αλλά πιστεύω ότι είναι πολλές οι μέρες για έναν επαγγελματία ποδοσφαιριστή έτσι ώστε να ξεκουραστεί και να είναι καλά. Πιστεύω πως σε ένα διάστημα από Τρίτη ως Κύριακή, ένας ποδοσφαιριστής που είναι 100% επαγγελματίας, μπορεί να είναι 100% έτοιμος για ένα παιχνίδι μετά από πέντε 24ωρα. Πιστεύω ότι η ομάδα είναι μια χαρά, είμαστε σε καλό επίπεδο και από φυσική κατάσταση και από ψυχολογία. Σίγουρα ήρθαν δυο αποτελέσματα ανεπιτυχή, ειδικά αυτό απέναντι στον Πανιώνιο που για μας ήταν ένα ισχυρό χαστούκι, ήρθε μια πάρα πολύ καλή εμφάνιση απέναντι στη Τότεναμ ειδικά στο πρώτο ημίχρονο. Ξέρουμε ότι απέναντι σε τόσο μεγάλες ομάδες είναι δύσκολο να πάρεις αποτέλεσμα, αλλά ο Ολυμπιακός έδειξε ότι μπορούσε. Οι ατυχίες, τα λάθη που είναι μέσα στο ποδόσφαιρο μας κόστισαν, αλλά έχουν περάσει ήδη τέσσερις μέρες από τότε. Η ομάδα είναι σε καλή κατάσταση και νομίζω ότι τα παιδιά θα το δείξουν στο γήπεδο».

Για το λάθος του Μεριά στο Λονδίνο και το αν οι υπόλοιποι έχουν σταθεί δίπλα του: «Δυστυχώς στην Ελλάδα ένας ποδοσφαιριστής αντιμετωπίζεται σαν βασιλιάς στα καλά και σαν… ας μην πως στα άσχημα. Η ομάδα είναι δίπλα στον Γιασίν, για εμάς ήρθε μια ήττα για την οποία δεν έφταιγε μόνο ο Μεριά. Όλοι μαζί φταίμε, όλοι μαζί νικάμε και χάνουμε. Σίγουρα υπέπεσε ένα λάθος, φάνηκε στην πορεία ότι ήταν μοιραίο, αλλά εγώ θα πω ότι θα μπορούσαμε να είχαμε κερδίσει 1-2 και να μην δεχτούμε άλλα τρία γκολ. Πιστεύω ότι είναι συλλογική η ήττα και η νίκη. Δεν το λέω για να δικαιολογήσω κανένα, όλοι μπορεί να κάνουμε λάθη. Ελπίζω αύριο να μην είναι κανένας (γέλια). Εκεί φαίνεται πόσο δύνατός είσαι σαν άνθρωπος και σαν χαρακτήρας για να ανταπεξέλθεις στις δυσκολίες του επαγγέλματος. Επειδή το ποδόσφαιρο είναι ένα επάγγελμα που είναι στην τηλεόραση και ο καθένας μας εκτίθεται περισσότερο, τα λάθη φαίνονται πολύ και σε κάνουν αποδιοπομπαίος τράγος. Συνεχίζουμε. Ο Γιασίν είναι ένα συγκροτημένο παιδί και θα επανέλθει».

Για το αν το αποτέλεσμα του ντέρμπι σηματοδοτεί κάτι: «Κάθε αποτέλεσμα στέλνει κάποιο μήνυμα. Σίγουρα μια νίκη σε ένα ντέρμπι σου δίνει πάνω από όλα ψυχολογία. Όπως είπα πριν, σου δίνει τρεις βαθμούς και στερεί από τον αντίπαλο άλλους τόσους. Εμείς αυτό που πρέπει να δείξουμε αύριο είναι ότι θέλουμε το πρωτάθλημα. Δεν μπορείς να χάσεις ένα ντέρμπι και να λες ότι έχω στόχο το πρωτάθλημα, δίνεις αρνητικό μήνυμα, κακά τα ψέμματα. Επειδή είναι λίγα τα ματς μέχρι τα πλέι-οφ πρέπει να είσαι προσεκτικός. Ήδη χάσαμε πολλούς βαθμούς σε παιχνίδια, όχι τόσο με τον Παναθηναϊκό που για μένα είναι καλή ομάδα, σχετικά λίγο πιο εύκολα, όπως με τον Πανιώνιο ή την Ξάνθη. Δεν πρέπει επ ουδενί να χάσουμε άλλους βαθμούς ως τα Χριστούγεννα αν θέλουμε να δείξουμε, όχι μόνο να λέμε, πως θέλουμε να είμαστε ξανά πρωταθλητές».

Για το τι είπε στους «νέους» του ντέρμπι: «Δεν έχω να εξηγήσω κάτι. Όλοι οι παίκτες έχουν καταλάβει πως το ματς είναι πολύ σημαντικό. Όλοι είναι επαγγελματίες και θα δώσουν τα πάντα για να κερδίσουν αύριο».

Για το μήνυμα στον κόσμο του Ολυμπιακού: «Η συμπαράσταση τους είναι σημαντική. Αυτό που πρέπει να έχουν στο πίσω μέρος του μυαλού τους είναι πως το ματς τελειώνει όταν σφυρίξει ο διαιτητής. Μπορεί να είσαι μέχρι το 90΄ 0-0 και να σκοράρεις στο 92΄. Θέλουμε να είναι μαζί μας μέχρι το τέλος για να κερδίσουμε ένα ντέρμπι απέναντι στον συνδιεκδικητή του τίτλου, τον βασικό μας αντίπαλο».

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ