ΑΕΚ: Υπετάγη (και πάλι) προ ανωτέρου αντιπάλου…

ΑΕΚ: Υπετάγη (και πάλι) προ ανωτέρου αντιπάλου…

Ερωτάται τώρα κάθε καλόπιστος παρατηρητής: Εχει η ομάδα του Νίκου Κωστένογλου εξτρέμ σαν τον Σεμέδο; Η απάντηση είναι «ούτε κατά διάνοια».

Όλα τα ανακάτεψε ο Νίκος Κωστένογλου. Παίκτες ανακατεύει σχεδόν κάθε εβδομάδα. Αυτή τη φορά ανακάτεψε και σύστημα παίζοντας με 3-5-2. Πέτυχε μια τρύπα στο νερό. Εφτασε να διατηρεί το σύστημα και να παίζει με δεξί μπακ χαφ τον Αλμπάνη, αλλά τίποτα.

Με τον ήλιο τα βγάζει με τον ήλιο τα μπάζει κάτι άλλο «έχουν τα έρμα και ψοφάνε».

Με τον Λιβάγια σε άλλο γήπεδο και τον Βράνιες σε άλλο κόσμο η ΑΕΚ εξάντλησε γρήγορα την πίεση που άσκησε στις αρχές του παιχνιδιού και στη συνέχεια έχανε συνεχώς μέτρα στο γήπεδο.

Ο ΟΦΗ κατάλαβε περί τίνος πρόκειται κι άρχισε με ωραίους συνδυασμούς, που είναι σήμα κατατεθέν την ομάδας του, να δημιουργεί προβλήματα στην άμυνα της Ενωσης. Προβλήματα που δεν κρύφτηκαν όταν ο Νέιρα πέρασε πάσα στον Σεμέδο και αυτός πήρε τους δυο από τους τρεις στόπερ της ΑΕΚ και τους πήγε περίπατο σουτάροντας στην άλλη γωνία του Μπάρκα, από κείνη που κατευθυνόταν.

Ερωτάται τώρα κάθε καλόπιστος παρατηρητής «έχει η ομάδα του Νίκου Κωστένογλου εξτρέμ σαν τον Σεμέδο;». Η απάντηση είναι «ούτε κατά διάνοια». Ο Πορτογάλος γαζώνει το γήπεδο έχει πετύχει έξι γκολ και κάθε φορά που πιάνει την μπάλα στα πόδια του αρχίζει τρικυμία για τους αντιπάλους.

Ταχυδυναμικός ο Βράνιες, όταν σπριντάρουν οι δυο τους μπορεί να φτάσει πρώτος, αλλά αν ο Σεμέδο τον βλέπει κατά μέτωπο «κλάφτα Χαράλαμπε».

Να μην παίζουμε με τις λέξεις λοιπόν. Ο ΟΦΗ νίκησε γιατί ήταν καλύτερος από την ΑΕΚ. Το μόνο ερώτημα που υπάρχει είναι αν ήταν καλύτερος γενικά ή στο συγκεκριμένο παιχνίδι.

Κλείνω στην άποψη ότι είναι καλύτερος γενικά. Τουλάχιστον σε ότι αφορά την οργάνωση του παιχνιδιού επιθετικά. Θα μιλούσα και γενικότερα διότι αμφιβάλλω ζωηρά αν η Ένωση διαθέτει στόπερ με την οξυδέρκεια και την αποτελεσματικότητα του Γιαννούλη.

Να σημειωθεί ότι ο Γιώργος Σίμος πήρε τον Γιαννούλη και από αριστερό μπακ τον έκανε σέντερ μπακ παρατείνοντας του την ποδοσφαιρική καριέρα σε σχετικά υψηλό επίπεδο. Το ίδιο έκανε και με τον Μαρινάκη που τον παρέλαβε ως δεξιό μπακ.

Ο Νίκος Κωστένογλου αναγκάστηκε να κάνει τον Αλμπάνη δεξιό μπακ-χαφ, αλλά στον πάτο άχυρα. Σε τέτοιες περιπτώσεις τη νύφη πληρώνει ο προπονητής και ο Κωστένογλου το ήξερε πριν πάει στην Κρήτη.

Δεν είναι σίγουρος ότι φταίει αυτός που ο Λιβάγια ήταν ουσιαστικά εκτός ματς. Ούτε γιατί τον ακολούθησε ο Ολιβέιρα σε μια εντελώς αναιμική εμφάνιση. Οσο για τον Βράνιες, αυτός δεν έχει την παραμικρή συναίσθηση τις σημαίνει επαγγελματίας και πώς είναι υποχρεωμένος να βοηθάει την ομάδα του και να μην της κάνει ζημιά.

Η ΑΕΚ θέλει γενική επισκευή. Αξίζει στον ΟΦΗ να είναι πάνω της στην βαθμολογία. Αξίζουν τα εύσημα στον Γιώργο Σίμο για την δουλειά που κάνει…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ