Το «σύστημα» απέτυχε, ο Ολυμπιακός αντιστέκεται…

Το «σύστημα» απέτυχε, ο Ολυμπιακός αντιστέκεται…

Τι πραγματικά επιχειρήθηκε ξανά από το σάπιο «σύστημα» στο Καραϊσκάκη; Ο στόχος δεν ήταν απλά να μην νικήσει ένα ματς ο Ολυμπιακός, ο στόχος ήταν να διαλυθεί.

Συγχωρέστε με αλλά, με όλο τον σεβασμό στον ΠΑΟΚ, δεν μπορεί ποτέ ένα ματς του Ολυμπιακού με τον ΠΑΟΚ να είναι ντέρμπι που «κόβει την ανάσα». Δεν μπορεί να σε κρατάει για μέρες στην τσίτα, πλην του 90λεπτου, άντε και για λίγο ακόμη μετά ανεξαρτήτως αποτελέσματος. Ακόμη και αυτός ο ΠΑΟΚ του Ιβάν Σαββίδη που έχει κάνει άλματα επιπέδου τα τελευταία χρόνια, που είναι πρωταθλητής, που είναι αήττητος και που εν πάση περιπτώσει έχει ανέβει επίπεδο.

Όσο και αν έχει πιάσει «ταβάνι» για τα δεδομένα του, όσο και αν η προπαγάνδα του πασχίζει να τον παρουσιάσει ως ισάξιο με τον Ολυμπιακό με κωμικά είναι αλήθεια κείμενα, υπάρχει τεράστια διαφορά επιπέδου. Και θα συνεχίσει να υπάρχει ακόμη και αν φέτος ο ΠΑΟΚ κάνει το αδιανόητο για τα δεδομένα του, πάρει δεύτερο σερί πρωτάθλημα.

Αυτό βεβαίως ξαναλέω, για να μην μπερδευτούμε δεν σημαίνει πως ο ΠΑΟΚ δεν είναι μεγάλη ομάδα, ισχυρό μέγεθος στην χώρα, με πολύ κόσμο και δυναμική. Άλλο το ένα άλλο το άλλο. Απλά βλέπεις ξεκάθαρα μια αγωνιώδη προσπάθεια από τους ανθρώπους του και από αυτούς που προπαγανδίζουν υπέρ του να δείξουν και να αποδείξουν πως ο ΠΑΟΚ ξεπέρασε τον Ολυμπιακό. Πως ο ΠΑΟΚ πρεσβεύει το σωστό, το τίμιο, το αγνό, πως άλλαξε το ελληνικό ποδόσφαιρο και άλλα τέτοια αστεία που κάνουν ακόμη και 10χρονα παιδιά να γελάνε.

Ο ΠΑΟΚ που ελέγχει απόλυτα το ελληνικό ποδόσφαιρο με τον «δικό μας» κατά τον Ιβάν Σαββίδη, Βαγγέλη Γραμμένο και έχει τις αβάντες του Μέλο Περέιρα, και συνάμα έχει την δυνατότητα να παίζει… χαλαρά ματσάκια στο πρωτάθλημα, είχε έναν μεγάλο στόχο για το ματς στο Καραϊσκάκη.

Το ματς της 12ης αγωνιστικής ήταν δεδομένο αγωνιστικά πως δεν θα έκρινε τίποτα. Θα διαμόρφωνε όμως καταστάσεις το αποτέλεσμα του. Τι πραγματικά επιχειρήθηκε από το σάπιο «σύστημα» στο Καραϊσκάκη; Να διαλύσει ο Ολυμπιακός!

Όλη την εβδομάδα άλλωστε από τον ΠΑΟΚ φρόντισαν μεθοδικά να προκαλούν με κάθε λογής αστειότητες. Στοχεύοντας όμως και στον Πέδρο Μαρτίνς, ξέροντας πως η απομάκρυνση του από τον ερυθρόλευκο πάγκο θα ήταν η μεγαλύτερη νίκη του που θα οδηγούσε ξεκάθαρα τον ΠΑΟΚ ως το απόλυτο φαβορί για τον τίτλο. Όχι γιατί ο Μαρτίνς είναι ο καλύτερος προπονητής του κόσμου (γνωστή η γνώμη μου για την αξία του) αλλά γιατί είναι ο προπονητής που έχει δημιουργήσει αυτόν τον Ολυμπιακό και μεσούσης της σεζόν θεωρώ σχεδόν αδύνατο όποιος και αν έρθει να πετύχει κάτι καλύτερο.

Δεν ήταν όμως μόνο ο Μαρτίνς στο «κάδρο» από τους «εξυγιαντές». Σε ένα γήπεδο που «κόχλαζε» είναι εύκολο κάποιοι να ξεφύγουν. Όταν μάλιστα βλέπουν αυτά που είδαν από τον Ισπανό διαιτητή και νοιώθουν ξανά την… εξυγίανση μέσα στο «σπίτι» τους είναι πολύ πιο εύκολο να ξεφύγουν.

Όταν για δεύτερο συνεχόμενο ντέρμπι στο Καραϊσκάκη βλέπεις έναν «καμικάζι» ξένο διαιτητή να κάνει ότι χρειάζεται για να κρατήσει ζωντανό τον αντίπαλο τότε κατανοείς πλήρως τι ακριβώς συμβαίνει.

Γιατί πώς να μιλάμε για μπάλα όταν πλέον ξεδιάντροπά σε κάθε ματς του Ολυμπιακού γίνονται «όργια». Όταν με άλλους κανόνες παίζει ο Ολυμπιακός, με άλλους ο ΠΑΟΚ.

Και πραγματικά είναι επιτυχία που με αυτά τα δεδομένα μετά από 12 αγωνιστικές ο Ολυμπιακός είναι εκεί που είναι στο πρωτάθλημα. Για δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική στα 2 πέναλτι που έγιναν στον Ολυμπιακό δίνεται το ένα. Γιατί; Γιατί έτσι γουστάρουν!

Το πέναλτι που δεν δίνεται στον Ποντένσε είναι εξόφθαλμο, ούτε καν το VAR δεν χρειαζόταν να πει στον Ισπανό κάτι. Η απόφαση του Ισπανού δεν ήταν τυχαία. Όπως και δεν ήταν του Πορτογάλου στο ντέρμπι με την ΑΕΚ. Όπως και δεν ήταν τυχαία του Κομίνη την προηγούμενη εβδομάδα στη Νέα Σμύρνη που είδε κιόλας στο VAR το πέναλτι στον Μπουχαλάκη αλλά είπε «παίζεται».

Σε αυτές τις βρώμικες συνθήκες παλεύει ο Ολυμπιακός. Και με αυτά τα δεδομένα θα πρέπει να πετύχει κάτι εντυπωσιακό. Να τους νικήσει όλους και να πάρει το πρωτάθλημα. Πόσο εφικτό είναι αυτό; Κακά τα ψέματα, είναι πολύ δύσκολο.

Και θα γινόταν αδύνατο αν το «σύστημα» είχε πετύχει τον στόχο του. Γιατί, δυστυχώς, για αυτό για μια ακόμη φορά απέτυχε! Μπορεί το τελικό αποτέλεσμα να έγραψε 1-1, μπορεί ο Ολυμπιακός να μην πήρε μια νίκη που δικαιούταν όμως βγαίνει από αυτό το ματς, ενωμένος και αποφασισμένος να παλέψει μέχρι τέλους με όλες του τις δυνάμεις απέναντι στο πιο σκοτεινό «σύστημα» στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Απέναντι σε ανθρώπους που το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να δουν τον Ολυμπιακό να διαλύεται. Απέναντι σε ανθρώπους που πήραν ξαφνικά εξουσία στα χέρια τους και δεν ξέρουν πώς να την χειριστούν, ως «βλάχοι» που κατέβηκαν για πρώτη φορά στην Αθήνα, τα παλιά τα χρόνια.

Όσο για το «καθαρά» αγωνιστικό κομμάτι, όσο γίνεται να μπορούμε να ασχοληθούμε και με μπάλα;

Αν εξαιρέσουμε ένα 10λεπτο, στο γήπεδο υπήρχε μόνο μια ομάδα. Ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά χωρίς να μπορεί να εκμεταλλευτεί την ορμή του, ο ΠΑΟΚ βρήκε ένα 10λεπτο στο διάστημα που πέτυχε το γκολ από το «δώρο» του Σα (δεύτερη συνεχόμενη γκέλα από τον Πορτογάλο) και στην συνέχεια οι ερυθρόλευκοι κυριάρχησαν απόλυτα. Ένα πρώτο ημίχρονο που πάντως ο Ολυμπιακός θα έπρεπε να είναι καλύτερος. Πιο ουσιαστικός. Είναι αλήθεια πως ο Φερέιρα το διάβασε καλά στην αρχή το ματς. Μετά «πνίγηκε» απο τον Μαρτίνς που τα έκανε όλα σωστά.

Το δεύτερο ημίχρονο άλλωστε ήταν… μονόπρακτο, με τον ΠΑΟΚ να έχει κλατάρει και από δυνάμεις επιδιώκοντας με «ταμπούρι», φοβισμένος να αντέξει έως το τέλος για τον βαθμό της ισοπαλίας.

Ένα ματς που θύμισε αρκετά το περσινό στο Καραϊσκάκη. Με την γκίνια του Ολυμπιακού να είναι ξανά μεγάλη, ξέχωρα από τον… 12ο παίκτη του ΠΑΟΚ, και να φαίνεται στον απίστευτο τραυματισμό του Βαλμπουενά στο πέναλτι! Η αποχώρηση του Γάλλου ήρθε την χειρότερη στιγμή, εκεί που το 1-1 είχε «πνίξει» τους φιλοξενούμενους. Αλλιώς θα ήταν ο Ολυμπιακός με τον Βαλμπουενά στο ματς. Αλλά αυτά συμβαίνουν.

Ένα ματς που υπήρξε μόνο μια ομάδα στο γήπεδο, αυτή που έπαιξε τρίτο σερί 90λεπτο, που την Τρίτη αγωνίστηκε σε φουλ ρυθμούς στο Λονδίνο απέναντι στην Τότεναμ.

Ο Ολυμπιακός πληρώνει έως τώρα την κάκιστη νοοτροπία που έβγαλε στη Νέα Σμύρνη και πέταξε δύο πολύτιμους βαθμούς. Σε ένα πρωτάθλημα που η «τράπουλα είναι σημαδεμένη» δεν κάνεις δώρα.

Το πρωτάθλημα έχει πολύ δρόμο, είναι δεδομένο πως θα κριθεί στις λεπτομέρειες, είναι ξεκάθαρο πως ο Ολυμπιακός θα χρειαστεί υπερβάσεις για να τους νικήσει όλους. Να νικήσει το πιο σάπιο «σύστημα» που υπήρξε ποτέ στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Για να το πετύχει θα πρέπει να μείνει ενωμένος, ξέροντας ουσιαστικά πως είναι μόνος του εναντίον όλων. Συμπεριλαμβανομένων και της ΦΙΦΑ/ΟΥΕΦΑ που επιτρέπει στο «σύστημα» να αλωνίζει…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ