Αχιλλέας Πούγγουρας: Το απίστευτο σερί του που σταματάει στον Βόλο

Αχιλλέας Πούγγουρας: Το απίστευτο σερί του που σταματάει στον Βόλο

Ο Αχιλλέας Πούγγουρας δεν έχασε λεπτό στα πρώτα 12 παιχνίδια του πρωταθλήματος, αλλά οι κάρτες του στερούν την ευκαιρία να διευρύνει το σερί του.

Είναι ο πιο πολύτιμος παίκτης στα πλάνα του Δώνη. Δεν το λέμε εμείς, αλλά οι αριθμοί. Όταν σε 12 αγωνιστικές υπάρχει ένας ποδοσφαιριστής (πλην του τερματοφύλακα για τον οποίο συνηθίζεται κάτι τέτοιο) που όχι μόνο δεν έχει λείψει από παιχνίδι, αλλά δεν έχει βγει ούτε δευτερόλεπτο από το γήπεδο, τότε δεν μπορεί παρά να είναι ο πολυτιμότερος όσων διαθέτει ο προπονητής του. Εκείνος που χαίρει της απόλυτης εμπιστοσύνης.

Η εξέλιξη του Αχιλλέα Πούγγουρα είναι ραγδαία. Ο Έλληνας αμυντικός, στην περσινή πρώτη του σεζόν στον Παναθηναϊκό, αποτελούσε εναλλακτική επιλογή των Κολοβέτσιου και Μαυρομμάτη. Τριτοτέταρτος στην ιεραρχία, πάλευε να κερδίσει μια θέση. Έκλεισε τη χρονιά με 15 συμμετοχές, σε πολλές απ’ αυτές δε ήρθε από τον πάγκο.

Φέτος τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά. Η βελτίωση του 24χρονου κεντρικού αμυντικού ήταν εμφανής από την προετοιμασία κιόλας. Στα φιλικά παιχνίδια, σε ματς με μεγάλο βαθμό δυσκολίας, όπως με τον Άγιαξ και τη Φέγενορντ, έδειξε ικανός να σηκώσει το βάρος του βασικού. Ο Δώνης τον ξεκίνησε στα επίσημα, μαζί με τον Κολοβέτσιο και η έλευση του Μπαρτ Σένκεφελντ έθετε το ερώτημα προς τον προπονητή του Παναθηναϊκού για το ποιον εκ των δύο Ελλήνων στόπερ θα πρέπει να αφήσει δίπλα στον Ολλανδό και ποιος να κρατήσει στον πάγκο. Την απάντηση του τη έδινε η εικόνα του Πούγγουρα.

Ο πρώην παίκτης του ΠΑΟΚ έκανε τη μία καλή εμφάνιση πίσω από την άλλη, η δε συνύπαρξή του με τον Σένκεφελντ τον έκανε ακόμα καλύτερο, τον βελτίωσε, του πρόσθεσε περισσότερη σιγουριά στο παιχνίδι του, τον έκανε ακόμα πιο σίγουρο στις επιλογές του εντός αγωνιστικού χώρου. Και τον μετέτρεψε όχι μόνο σε βασικό, αλλά στον πλέον αναντικατάστατο ποδοσφαιριστή του Παναθηναϊκού.

Ο Πούγγουρας μετράει 12 συμμετοχές σε 12 ματς, χωρίς να έχει χάσει ούτε λεπτό συμμετοχής. Έχει αγωνιστεί από την αρχή έως το τέλος του κάθε αγώνα, σε μια περίπτωση που θυμίζει την περσινή του Γιάννη Μπουζούκη, ο οποίος μέχρι τον τραυματισμό του ήταν ο παίκτης που ξεκινούσε μόνιμα στην ενδεκάδα.

Ωστόσο το σερί του Έλληνα κεντρικού αμυντικού θα σταματήσει στο «12 στα 12». Ο Πούγγουρας έχει δηλωθεί να εκτίσει την ποινή της μίας αγωνιστικής (συμπλήρωσε τέσσερις κίτρινες στο ντέρμπι με την ΑΕΚ) στον ερχόμενο αγώνα απέναντι στον Βόλο την Κυριακή το απόγευμα και θα χάσει την ευκαιρία να διευρύνει ακόμα περισσότερο το σερί του.

Ο δε Παναθηναϊκός θα στερηθεί το βασικό του δίδυμο στο κέντρο της άμυνας σε δύο σερί ματς, αφού και Σένκεφελντ έχει δηλωθεί να εκτίσει στο παιχνίδι με τη Λαμία για τη 14η αγωνιστική (συμπλήρωσε και αυτός τέσσερις κίτρινες κόντρα στην ΑΕΚ).

Δείτε το απίστευτο φετινό σερί του Αχιλλέα Πούγγουρα:

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ