FIFA – UEFA : Θα φύγουν ως ανίκανοι, συνένοχοι ή βλάκες;

FIFA – UEFA : Θα φύγουν ως ανίκανοι, συνένοχοι ή βλάκες;

Επρεπε να στείλει την επιστολή ο Ολυμπιακός για να επιληφθούν FIFA και UEFA των οικονομικών της ΕΠΟ; Στην επιστολή τα είδαν γραμμένα και συγκινήθηκαν. Τόσο καιρό στα γραφεία της ΕΠΟ τι έκαναν και δεν είχαν πάρει τίποτα χαμπάρι;

Διαβάσαμε ότι η FIFA και η UEFA είναι αποφασισμένες να μαζέψουν τους τοποτηρητές τους και να φύγουν από το ελληνικό ποδόσφαιρο. Τα διαβάσαμε βέβαια ως απειλή. Αλλά δεν έγινε κατανοητό σε ποιους στρέφεται η απειλή. Διότι αν πρόκειται να χάσει το ελληνικό ποδόσφαιρο τα «ευεργετήματα» που είχε με την παρουσία τους, δεν πειράζει ας πάει και το παλιάμπελο!

Πριν τα μαζέψουν και φύγουν θα είχε μεγάλο ενδιαφέρον να κάνουν ένα δημόσιο απολογισμό των πεπραγμένων τους εδώ για να καταλάβουμε όλοι τι είχαμε και τι χάσαμε.

Δεν έχει ιδιαίτερο νόημα να μιλήσουμε για τις προθέσεις των τοποτηρητών διότι δεν χρειάζεται να γίνει δίκη προθέσεων. Ολα κρίνονται από το αποτέλεσμα. Το ελληνικό ποδόσφαιρο στα χρόνια της επιτροπείας, από τη Διοικούσα Επιτροπή του καθηγητή Δρόσου και μετά δεν έγινε καλύτερο.

Στη διάρκεια της Επιτροπείας είχαμε φοβερά και τρομερά κρούσματα βίας με αποκορύφωμα εκείνα που στιγμάτισαν τον τελικό του Κυπέλλου στον Βόλο. Είχαμε τελικούς κυπέλλου χωρίς οπαδούς, πρωτάθλημα που κρίθηκε σε ένα σφύριγμα που στιγματίστηκε από εισβολή στον αγωνιστικό χώρου προέδρου με περίστροφο.

Στο διάστημα αυτό το ελληνικό ποδόσφαιρο σε επίπεδο Εθνικής Ομάδας κατρακύλησε μετά από σειρά διαδοχικών αποτυχιών. Η ΕΠΟ χρεοκόπησε διπλασιάζοντας το κόστος για μισθοδοσία και η ελληνική διαιτησία έκανε βήματα πίσω με τον ερχομό και την εγκατάσταση ξένου αρχιδιαιτητή και τον ορισμό ξένων διαιτητών στα ντέρμπι. Κανένας από τους στόχους που μπήκαν με τους επιτηρητές δεν επιτεύχθηκε.

Αφήνω κατά μέρος ότι σε επίπεδο συλλόγων το ελληνικό ποδόσφαιρο υποβαθμίζεται συνεχώς και κατρακυλάει σε ευρωπαϊκό επίπεδο με μόνη εξαίρεση τον Ολυμπιακό. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Παντού προβλήματα και ανυποληψία.

Αν τα πράγματα δεν είναι έτσι θα έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον να πληροφορηθούμε από τους αποχωρούντες πώς ακριβώς έχουν. Διότι αυτοί που ήρθαν (Χούμπελ, Φούσεκ, Λάκοβιτς, Περέιρα) δεν άφησαν θετικό αποτύπωμα. Πέρασαν καλά, ορισμένοι μισθοδοτήθηκαν πολύ καλά, μάζεψαν ήλιο, έκαναν γνωριμίες και στον πάτο άχυρα.

Ας το διατυπώσουμε διαφορετικά. Επρεπε να στείλει την επιστολή ο Ολυμπιακός για να επιληφθούν FIFA και UEFA των οικονομικών της ΕΠΟ; Στην επιστολή τα είδαν γραμμένα και συγκινήθηκαν. Τόσο καιρό στα γραφεία της ΕΠΟ τι έκαναν και δεν είχαν πάρει τίποτα χαμπάρι;

Αν υποτεθεί ότι φεύγουν αύριο το πρωί αφήνουν το ελληνικό ποδόσφαιρο σε χειρότερη κατάσταση από εκείνη που το βρήκαν ερχόμενοι. Αντι να προωθήσουν τη διαφάνεια και την ισονομία, βρέθηκαν να υποθάλπουν το νέο καθεστώς και να κάνουν πλάτες στον άνθρωπο του ιδιοκτήτη του ΠΑΟΚ, τον πρόεδρο της ΕΠΟ Βαγγέλη Γραμμένο.

Ο δε κ. Περέιρα ενεργούσε και ενεργεί σαν διαμεσολαβητής των επιθυμιών του ΠΑΟΚ στην διαιτησία. Αν δεν είναι έτσι μπορεί μήπως να μας ενημερώσει ο κ. Περέιρα γιατί ο Κομίνης δεν σφυρίζει παιχνίδια του ΠΑΟΚ;

Το ελληνικό ποδόσφαιρο (δυστυχώς) έχει ανάγκη την παρουσία ξένων διαιτητών. Είχε ανάγκη από την επιτήρηση των Διεθνών Ομοσπονδιών για να λειτουργήσει εύρυθμα. Οταν όμως έρχονται αυτοί και τελικά υποτάσσονται στο καθεστώς που βρίσκουν αντί να το παραμερίσουν, τότε δεν θα βρεθεί κανείς που να αισθανθεί ως απειλή την πρόθεσή τους να αποχωρήσουν.

Εκτός από εκείνους που αξιοποιούσαν την παρουσία τους, τη σιωπή και τη συνενοχή τους, για να αλωνίζουν στο ποδόσφαιρο…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ