Καραπαπάς: «Πρώτη φορά αποδεικνύεται ότι ένας άνθρωπος έχει δύο ομάδες στο πρωτάθλημα»

Καραπαπάς: «Πρώτη φορά αποδεικνύεται ότι ένας άνθρωπος έχει δύο ομάδες στο πρωτάθλημα»

Ο Γ’ Αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός αναφέρθηκε στην αποκάλυψη του «One Channel» για την εμπλοκή του Σαββίδη στην ΠΑΕ Ξανθή  και επισήμανε ότι σε τέτοιες περιπτώσεις ο νόμος λέει ότι οι ομάδες πρέπει να αποβληθούν από το πρωτάθλημα!

«Βόμβα» στα θεμέλια του ελληνικού ποδοσφαίρου έβαλε η αποκάλυψη του «One Channel» για την εμπλοκή της οικογένειας Σαββίδη στο ιδιοκτησιακό καθεστώς της ΠΑΕ Ξάνθης.

Ένα λεπτομερέστατο ρεπορτάζ του One Channel με σοκαριστικά έγγραφα, που στοιχεία αποδεικνύουν την άμεση σχέση των εταιρειών Σαββίδη με την ακριτική ομάδα.

Ο Γ’ αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Κώστας Καραπαπάς, φιλοξενήθηκε σε ραδιοφωνικό σταθμό και μίλησε για την αποκάλυψη του «One Channel». Συγκεκριμένα, τόνισε ότι είναι η πρώτη φορά που υπάρχουν αποδείξεις για έλεγχο δύο ομάδων στο ίδιο πρωτάθλημα από τον ίδιο άνθρωπο, ενώ ανέφερε ότι ο κανονισμός σε τέτοιες περιπτώσεις αναφέρει ότι πρέπει να υπάρξει αποβολή και των δύο εμπλεκόμενων ομάδων, αν κάτι τέτοιο αποδειχθεί στην επιτροπή επαγγελματικού αθλητισμού.

Αναλυτικά η τοποθέτηση του Κώστα Καραπαπά:

«Με την αποκάλυψη αυτή, αλλάζει οριστικά σελίδα στο ελληνικό ποδόσφαιρο, αφού πλέον δεν υπάρχει κανένα περιθώριο για παρερμηνεία. Ρώτησα μετά το παιχνίδι με την Ξάνθη σε ποιον ανήκει η ομάδα και κανείς δεν απάντησε. Απάντησε όμως η δημοσιογραφική η έρευνα. Ένα πρόσωπο έχει στην ιδιοκτησία του στο ίδιο πρωτάθλημα κάτι που απαγορεύεται ρητά. Η εταιρία που αγόρασε τις εγκαταστάσεις, είναι του κ. Καλπαζίδη που είναι ανιψιός του κ. Σαββίδη. Η εταιρία αυτή είναι συμφερόντων Σαββίδη και έδωσε δέκα εκατομμύρια για να αγοράσει το προπονητικό κέντρο της Ξάνθης. Με τον τρόπο αυτό ελέγχεται η Ξάνθη, κάτι που γνωρίζει όλη η Ελλάδα. Στην RFA ανήκει και ο ίδιος Σαββίδης, ενώ συνδέεται και με τη Dimera που είναι μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ, ενώ παράλληλα υπάρχει και ροή χρήματος ανάμεσα τους. Όλο αυτό είναι κύκλος συμφερόντων Σαββίδη με πρώτη τη Dimera.

Μέσω των μετοχών και των συγκεκριμένων καταστάσεων αποδεικνύονται τα πάντα, το πως έγινε η εξαγορά. Δεν νομίζω κανείς να πιστεύει ότι ο κ. Σαββίδης έδωσε δέκα εκατομμύρια για να αγοράσει το προπονητικό κέντρο ή το ξενοδοχείο και όχι την ομάδα της Ξάνθης. Φτάσαμε στην αλήθεια και αυτή η αλήθεια είναι ότι υπάρχει μια εταιρία, η RFA που ανήκει στον Σαββίδη και αυτή αγόρασε τη Ξάνθη. Είναι η πρώτη φορά που αποδεικνύεται ότι ένας άνθρωπος έχει δύο ομάδες στο ελληνικό πρωτάθλημα. Αποδείχθηκε ότι δεν μπορεί κανείς να κοροϊδέψει τον κόσμο. Θα πρέπει όλοι να μας εξηγήσουν πως έχει γίνει όλο αυτό. Είναι η πρώτη φορά που αποδεικνύεται όλο αυτό και αυτοί που κάνουν αυτά τα πράγματα νομίζουν ότι μπορούν να κάνουν κρητική αφ’ υψηλού, ενώ εμείς όταν αναφερθούμε σε αυτό, όπως εγώ στην Ξάνθη, δικαζόμαστε. Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου, που υπάρχει ωμή εξαγορά και τέτοια καταφανέστατη ροή του χρήματος. Είναι σοκ για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Πρέπει η επιτροπή επαγγελματικού αθλητισμού να μας πει τι θα κάνει, γιατί σε τέτοιες περιπτώσεις ο νόμος λέει ότι οι ομάδες πρέπει να αποβληθούν από το πρωτάθλημα».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ