Ολυμπιακός : Εκκίνηση από το «δώσε»

Ολυμπιακός : Εκκίνηση από το «δώσε»

Ο Γενάρης έρχεται και φέρνει μεταγραφές. Αρκεί πρωτίστως το… 2017 να μην φύγει με άδεια χέρια από το λιμάνι! Σε πρώτο πλάνο πλέον ο Χατζησαφί

Σε… θολά νερά, ακόμη. Μόνο με το ένστικτο πως πάμε για ένα Γενάρη διαφορετικό από τους προηγούμενους, αλλά χωρίς ιδιαίτερα στοιχεία ως εδώ που να κάνουν τα πράγματα πιο συγκεκριμένα για τον επόμενο Ολυμπιακό. Οι Ερυθρόλευκοι ετοιμάζονται για αλλαγές στο ρόστερ τους, περισσότερες από τι συνηθίζουν τέτοια εποχή. Όσο όμως το «δώσε» δεν ανοίγει τον λογαριασμό, τόσο και το «πάρε» θα περιμένει στη σειρά του.

Ήδη είναι στην πόρτα της εξόδου αρκετοί. Καπίνο, Ζντιέλαρ, Καρσελά, Μίλιτς, Μπεν, Εμενίκε. Κανείς όμως δεν την έχει περάσει. Όπως δεν υπάρχει κάτι παραπάνω από δημοσιεύματα για το μέλλον του «φευγάτου» Οτζίτζα Οφόε, ή ακόμη και του Γιάγκος Βούκοβιτς που όσο δεν παίρνει ευκαιρίες αναπόφευκτα οδηγείται προς την απόφαση που θα «προστατεύσει» την παρουσία του στο προσεχές Μουντιάλ. Ξαναλέμε όμως ότι ακόμη δεν έχει γίνει κάτι. Και μέχρι να γίνει οι Πειραιώτες δύσκολα θα ανοίξουν την πύλη εισόδου στον Ρέντη.

Θέλει μεγάλη προσοχή η συγκεκριμένη διαδικασία. Ο Τάκης Λεμονής επιμένει για την δημιουργία ενός μικρού ρόστερ, οι ρόλοι στην ομάδα έχουν μοιραστεί και τα… μισά του δρόμου δεν είναι εποχή για ανακάτεμα της τράπουλας. Ο Ολυμπιακός ξέρει τι θέλει. Χρειάζεται έναν winger με μεγαλύτερη συνέπεια από τους υπάρχοντες, μιας και οι Μάριν και Πάρντο είναι σε μια σεζόν που προφανώς δίνουν λύσεις αλλά χωρίς να προσφέρουν εκείνη την σιγουριά ότι μπορούν να το κάνουν ως το τέλος. Μια τέτοια μεταγραφική κίνηση προφανώς θα άλλαζε τα δεδομένα. Αρκεί να μπορούσε να εντοπιστεί μια περίπτωση που θα μπορούσε να ενσωματωθεί γρήγορα στην ομάδα καθώς τον Γενάρη ο χρόνος πιέζει αφόρητα και δεν προσφέρει ομαλές συνθήκες προσαρμογής. Ναι, άντε να το πούμε. Έναν Μιραλάς, αλλά πόσο προσιτή είναι αυτή η περίπτωση δεν υπάρχει λόγος να το αναλύσουμε.

Χρειάζεται επίσης ο πρωταθλητής μιας σειρά από «αντικαταστάτες». Από ποδοσφαιριστές που δεν θα αντιμετωπίζουν με δυσαρέσκεια τον ρόλο της «ρεζέρβας». Δεύτερος τερματοφύλακας, αναπληρωματικός αριστερός μπακ, έξτρα επιλογή στο «6», τρίτο σέντερ φορ. Περιπτώσεις που επιβάλλεται να υπάρχουν στο ρόστερ, αλλά υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις.

Αν φύγει και ο Οφόε; Εκεί μάλλον το πρόβλημα θα καλυφθεί εκ των έσω μιας και μιλάμε για τον Βέλγο έχοντας κατά νου το «8» και όχι τον ρόλο πίσω από τον φορ, που τον είδαμε να καλύπτει σε μια σειρά από ευρωπαϊκά παιχνίδια. Ο Ανδρούτσος, ο Ζιλέ, ο Μάρτινς είναι στην ομάδα και μπορούν να μοιραστούν την ευθύνη πόσο μάλλον από τη στιγμή που ο Τάκης Λεμονής έχει μετατρέψει σε «ζευγάρι» στον άξονα δύο ανασταλτικούς μέσους (Ρομαό-Ταχτσίδης).

Για την ιστορία, δύο ακόμη παράμετροι στα μεταγραφικά του Ολυμπιακού. Πρώτον αυτή τη στιγμή και οι πέντε θέσεις «ξένων» είναι κλειστές. Αν φύγει ο Εμενίκε (που θα φύγει αλλά πότε), αν φύγει και ο Σεμπά που φέτος είναι αγνώριστος. Αν, όμως. Μέχρι τότε; Ξένο ποδοσφαιριστή οι πρωταθλητές δεν μπορούν να αποκτήσουν. Παράδειγμα τον Εχσάν Χατζησαφί του Πανιωνίου που πλέον είναι ευκολότερη περίπτωση μιας και ο ΠΑΟΚ που ήταν ανταγωνιστής, δείχνει να στρέφεται αλλού για την ενίσχυση του αριστερού άκρου της άμυνας. Ο Ιρανός βέβαια θέλει θέση βασικού λόγω Μουντιάλ, αλλά ας μην το ταλαιπωρούμε. Ακόμη δεν υπάρχει θέση στο ρόστερ για εκείνον. Γενικότερα πλέον η υπόθεση αυτή δείχνει να έχει πια τις προοπτικές να προχωρήσει.

Δεύτερη παράμετρος: Οι περισσότεροι που εάν και εφόσον θα αποχωρήσουν δεν θα το κάνουν δίχως ο Ολυμπιακός να έχει… αντίκρισμα. Καπίνο, Οφόε και Σεμπά θα μπορούσαν εύκολα να προσθέσουν στο Ερυθρόλευκο ταμείο έσοδα άνω των 10 εκατ ευρώ. Τέτοιες πωλήσεις ενδεχομένως μέσα στον Γενάρη να δώσουν άλλη οικονομική άνεση στους Πειραιώτες για υποθέσεις που τώρα είναι… μακριά.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ