Σούπερ Λίγκα: Δεν στεριώνει προπονητής!

Σούπερ Λίγκα: Δεν στεριώνει προπονητής!

Χαμός στην Σούπερ Λίγκα, με τις 9 από τις 14 ομάδες να έχουν αλλάξει προπονητή – Αρης, Λαμία και Ατρόμητος μάλιστα έχουν αλλάξει ήδη από δύο προπονητές πηγαίνοντας σε μια τρίτη επιλογή, ενώ στο ίδιο κλαμπ θα μπει και η ΑΕΚ – Οι… διπλοί πράκτορες, οι «σταθεροί» και ο μετέωρος…

Φύγε εσύ, έλα εσύ! Ο ένας προπονητής φεύγει, ο άλλος έρχεται στις ομάδες της Σούπερ Λίγκας, ενώ ορισμένοι πριν καν ολοκληρωθεί ο πρώτος γύρος του πρωταθλήματος, έχουν προλάβει ήδη να δουλέψουν σε δύο συλλόγους. Χαρακτηριστικά είναι τα παραδείγματα των Σάββα Παντελίδη και Ακη Μάντζιου, οι οποίοι ξεκίνησαν τη σεζόν σε Αρη και Πανιώνιο και πλέον βρίσκονται στους πάγκους των Ατρομήτου και Λαμίας αντίστοιχα.

Στη σχετική λίστα κάλλιστα μπορεί επίσης να προστεθεί ο Μάκης Χάβος, ο οποίος έκανε προετοιμασία με την Λαμία, ωστόσο, πριν την έναρξη του πρωταθλήματος αποχώρησε από τον πάγκο της ομάδας της Φθιώτιδας και πλέον βρίσκεται στον Παναιτωλικό. Τρεις… διπλοί πράκτορες, οι οποίοι έφυγαν πολύ νωρίς από τις ομάδες τους και κατάφεραν πριν την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου να βρουν δουλειά σε άλλον σύλλογο.

Οι συγκεκριμένοι, ωστόσο, δεν είναι η εξαίρεση, αλλά ο κανόνας στη φετινή Σούπερ Λίγκα, στην οποία έχουν αλλάξει προπονητή οι 9 από τις 14 ομάδες! Μόνο οι Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκός, ΟΦΗ και Βόλος δεν έχουν προβεί σε αλλαγή, με τους Πέδρο Μαρτίνς, Αμπέλ Φερέιρα, Γιώργο Δώνη, Γιώργο Σίμο και Χουάν Φεράντο να παραμένουν σταθεροί στις θέσεις τους. Ο τεχνικός της θεσσαλικής ομάδας, πάντως, μετά τα τελευταία άσχημα αποτελέσματα του Βόλου, βρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση και να είναι το πρώτο φαβορί για απόλυση!

Τρεις προπονητές σε 12 αγωνιστικές!

Τις περισσότερες αλλαγές προπονητών στη φετινή Σούπερ Λίγκα τις έχουν κάνει η Λαμία, ο Αρης και ο Ατρόμητος.

Οι Κίτρινοι μπήκαν στο φετινό πρωτάθλημα με τον Σάββα Παντελίδη στο τιμόνι τους, αλλά ο Ελληνας τεχνικός παραιτήθηκε μετά την ήττα από τον Βόλο. Στη συνέχεια έκατσε για λίγα ματς στον πάγκο ο Απόστολος Τερζής και πλέον προπονητής της ομάδας είναι ο Γερμανός Μίκαελ Ενινγκ.

Οσον αφορά στον Ατρόμητο, η ομάδα του Περιστερίου έκανε… ποδαρικό στη χρονιά με τον Γιάννη Αναστασίου. Στις 16/11 οι δύο πλευρές έλυσαν κοινή συναινέσει τη συνεργασία τους και για λίγο διάστημα έκατσε στον πάγκο ο Γιώργος Κορακάκης. Από χθες προπονητής του συλλόγου των Δυτικών Προαστίων είναι ο Σάββας Παντελίδης.

Από την άλλη, η ομάδα της Φθιώτιδας ξεκίνησε τη σεζόν με τον Μάκη Χάβο στον πάγκο της, με τον έμπειρο τεχνικό να αποχαιρετά τον Αύγουστο και τους ανθρώπους της Λαμίας να προσλαμβάνουν τον Σωτήρη Αντωνίου. Στα τέλη Σεπτεμβρίου, ωστόσο, παραιτήθηκε, μετά τις κάκιστες εμφανίσεις της ομάδας του και η διοίκηση του συλλόγου έδωσε τα κλειδιά στον Ακη Μάντζιο. Μια κίνηση που βοήθησε την ομάδα να βελτιωθεί, να κάνει νίκες και ανέβει βαθμολογικά.

Ακολουθεί η ΑΕΚ

Τον δρόμο που χάραξε η Λαμία, ο Αρης και ο Ατρόμητος ακολουθεί η ΑΕΚ. Η Ενωση ξεκίνησε τη σεζόν με τον Μιγκέλ Καρντόσο στον πάγκο της, αλλά ο Πορτογάλος προπονητής δεν κατάφερε να επιβεβαιώσει τις προσδοκίες της διοίκησης και των οπαδών. Οι δρόμοι των δύο πλευρών χώρισαν στα τέλη Αυγούστου, με τον Νίκο Κωστένογλου να αντικαθιστά τον Ιβηρα τεχνικό. Ο Ελληνας κόουτς ξεκίνησε καλά, έκανε νίκες, κέρδισε χρόνο, αλλά τα πράγματα δεν πήγαν όπως θα περίμενε. Ο Ελληνας τεχνικός μετράει μέρες στον πάγκο της ΑΕΚ, η οποία σύντομα θα προχωρήσει σε νέα αλλαγή προπονητή. Αυτός που θα έρθει θα είναι ο τρίτος προπονητής της Ενωσης στη φετινή σεζόν.

Αλλαγές επί αλλαγών

Όπως προαναφέραμε στην αρχή του κειμένου, έχουν γίνει αλλαγές προπονητών στις 10 από τις 14 ομάδες της Σούπερ Λίγκας. Εκτός από τις ΑΕΚ, Αρη και Λαμία, αλλαγές έχουν υπάρξει επίσης στους πάγκους των ΑΕΛ, Αστέρα, Ξάνθης, Παναιτωλικού και Πανιωνίου.

Πιο συγκεκριμένα, η Λάρισα ξεκίνησε με τον Γκόρνταν Πέτριτς στην τεχνική της ηγεσία και πλέον πορεύεται με τον Μιχάλη Γρηγορίου. Ο Αστέρας Τρίπολης μετά την πρόκριση επί του Πλατανιά στους «16» του Κυπέλλου Ελλάδας «χώρισε» με τον Μπόρχα Χιμένεθ και χθες το μεσημέρι οι Αρκάδες παρουσίασαν τον πρώην τεχνικό της Ξάνθης, Μίλαν Ράσταβατς.

Οσον αφορά στην Ξάνθη, οι Ακρίτες ξεκίνησαν με τον Κίκο Ραμίρεθ στο τιμόνι τους, αλλά πριν από 10 ημέρες οι δρόμοι των δύο πλευρών χώρισαν. Μέχρι να βρεθεί ο επόμενος, στον πάγκο κάθεται ως υπηρεσιακός ο Γιώργος Κόλτσης.

Ο Παναιτωλικός από την άλλη, προσπάθησε να πάει σε πορτογαλικό μοντέλο, αλλά δεν του βγήκε. Ο Λουίς Κάστρο πλήρωσε το «μάρμαρο» των κάκιστων εμφανίσεων και της πενιχρής βαθμολογικής συγκομιδής και πλέον στον πάγκο της ομάδας κάθεται ο πολύπειρος Μάκης Χάβος, με στόχο να σώσει τη χρονιά και να βοηθήσει τον Παναιτωλικό να παραμείνει στην κατηγορία.

Τέλος, ο Πανιώνιος ξεκίνησε με τον Ακη Μάντζιο, όμως, στις αρχές Σεπτεμβρίου αποχώρησε από την Πλατεία, με τους Κυανέρυθρους να δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στον Κύπριο, Νίκι Παπαβασιλείου.

Οι αιώνιοι, ο ΠΑΟΚ και ο… μετέωρος

Οι μοναδικές ομάδες που δεν άλλαξαν προπονητή από την αρχή του πρωταθλήματος μέχρι τώρα είναι ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός, ο ΠΑΟΚ, o ΟΦΗ και ο Βόλος.

Ο Πέδρο Μαρτίνς συνεχίζει το έργο του στο μεγάλο λιμάνι, ενώ ο Δώνης πέρασε δύσκολα, έφτασε κοντά στην παραίτηση, αλλά τελικά παρέμεινε στον «πράσινο» πάγκο.

Ο ΠΑΟΚ λίγες ημέρες πριν την έναρξη της προετοιμασίας βρέθηκε ακέφαλος, με τον Ραζβάν Λουτσέσκου να παραιτείται και τον Ιβάν Σαββίδη να δίνει τα κλειδιά στον Αμπέλ Φερέιρα. Ο Πορτογάλος ανέλαβε την ομάδα πριν την έναρξη της σεζόν και δείχνει να απολαμβάνει την εμπιστοσύνη της διοίκησης του Δικεφάλου, παρά τα σκαμπανεβάσματα στην απόδοση της ομάδας.

Ο ΟΦΗ επίσης έχει διατηρήσει τον Γιώργο Σίμο στο τιμόνι του, με τον νεαρό τεχνικό να πραγματοποιεί εξαιρετική δουλειά και την κρητική ομάδα να έχει εξελιχθεί στην ευχάριστη έκπληξη του φετινού πρωταθλήματος.

Τέλος, ο Χουάν Φεράντο μπορεί να έχει παραμείνει στον πάγκο του Βόλου, αλλά είναι κοινό μυστικό πως είναι ο επόμενος στη λίστα με τους απολυμένους προπονητές της Σούπερ Λίγκας. Η ομάδα της Θεσσαλίας ξεκίνησε καλά το πρωτάθλημα, αλλά στα τελευταία παιχνίδια έχει πέσει και ο Ισπανός τεχνικός είναι… μετέωρος.

Υπενθυμίζουμε ότι ο Βόλος την ερχόμενη Κυριακή ο Βόλος θα υποδεχθεί τον Παναθηναϊκό στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο. Δύο ομάδες που δεν έχουν αλλάξει προπονητή, αλλά κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο να απολυθεί ο Φεράντο εάν η ομάδα του ηττηθεί από το Τριφύλλι.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ