Ο πρώτος Ιταλός προπονητής στην ιστορία της ΑΕΚ ο Καρέρα!

Ο πρώτος Ιταλός προπονητής στην ιστορία της ΑΕΚ ο Καρέρα!

Ο Μάσιμο Καρέρα θα γίνει ο πρώτος Ιταλός προπονητής στην ιστορία της ΑΕΚ, αλλά και ο 14ος Ιταλός που θα εργαστεί στην πρώτη κατηγορία του ελληνικού πρωταθλήματος. Για 1+1 χρόνια η συμφωνία.

Δεδομένη θεωρούν οι Ιταλοί τη συμφωνία του Μάσιμο Καρέρα με την ΑΕΚ, με τον γνωστό δημοσιογράφο, Τζιανλούκα Ντι Μάρτζιο, να τονίζει ότι ο 55χρονος τεχνικός την Παρασκευή θα μπει στο αεροπλάνο για να έρθει στην Ελλάδα και να υπογράψει στην Ένωση. Αναμένεται μάλιστα να υπογράψει συμβόλαιο για 1+1 χρόνια με τους Κιτρινόμαυρους. Δηλαδή να ολοκληρώσει τη φετινή σεζόν και εάν και εφόσον να παραμείνει και για την αγωνιστική περίοδο 2020-21 για να είμαστε πιο συγκεκριμένοι.

Ο Καρέρα δεν ήταν σίγουρα η πρώτη επιλογή της ΑΕΚ όπως φάνηκε από την διαδρομή που διένυσε ο Ίλια Ίβιτς μέχρι τον Ιταλό. Είναι όμως προπονητής εγνωσμένης αξίας, με παραστάσεις σε υψηλό επίπεδο και σίγουρα μια προσωπικότητα που μπορεί να συνδράμει ουσιαστικά σε αυτό που η Ένωση έχει ανάγκη. Την ίδια την επανεκκίνηση μιας και το πρόβλημα της δεν είναι μόνο αγωνιστικό. Χρειάζεται ένα «γερό» ανακάτεμα της τράπουλας σε όλα τα επίπεδα. Και ο Καρέρα μοιάζει ικανός να γίνει μέρος αυτού του παιχνιδιού.

Η ΑΕΚ δεν ήθελε να προχωρήσει τώρα στο θέμα του προπονητή. Ήθελε ιδεατά να τελειώσει τη σεζόν με τον Νίκο Κωστένογλου προκειμένου να έχει όσο χρόνο χρειάζεται για την επόμενη επιλογή της. Για να μπορεί να ελέγξει την αγορά καλύτερα και να κάνει πιο προσεκτικά βήματα. Τα διαδοχικά ανεπιτυχή αποτελέσματα όμως πίεσαν την κατάσταση πολύ. Στα συν για τον Ίλια Ίβιτς είναι η συμφωνία που μοιάζει να πετυχαίνει. Ουσιαστικά ως το τέλος της σεζόν. Για να ανανεωθεί η συνεργασία θα πρέπει να θέλουν και οι δύο. Αν λοιπόν η ΑΕΚ μέχρι τότε σκεφτεί κάτι άλλο; Τότε ο πάγκος της το καλοκαίρι θα είναι διαθέσιμος. Καλό deal από έναν έμπειρο ποδοσφαιρικό παράγοντα όπως ο Ίλια Ίβιτς.

Στο μεταξύ αν επιβεβαιωθούν τα ρεπορτάζ, ο Μάσιμο Καρέρα θα γίνει ο πρώτος Ιταλός προπονητής που θα καθίσει στον πάγκο της ΑΕΚ. Στο παρελθόν είχαν περάσει προπονητές από 20 διαφορετικές χώρες από την τεχνική ηγεσία της Ένωσης, αλλά κανένας Ιταλός.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο Καρέρα θα γίνει ο 14ος Ιταλός που θα εργαστεί στην πρώτη κατηγορία του ελληνικού πρωταθλήματος. Συγκεκριμένα, οι προηγούμενοι 13 ήταν οι: Αλμπερτίνο Μπιγκόν (Ολυμπιακός), Τζιανλούκα Φέστα (ΑΕΛ), Τζενάρο Γκατούζο (ΟΦΗ), Λουίτζι Τζουλιάνο (Αιγάλεω), Βιτσέντσο Γκερίνι (Παναχαϊκή), Μάριο Μαλατέστα (Εθνικός), Αλμπέρτο Μαλεζάνι (Παναθηναϊκός), Άμος Μαριάνι (Κόρινθος, Καβάλα, Εθνικός), Τζουζέπε Σανίνο (Λεβαδειακός), Αντρέα Στραματσόνι (Παναθηναϊκός), Ετόρε Τρεβισαν (Εθνικός, Νίκη Βόλου, Άρης, Ολυμπιακός Βόλου), Μπρούνο Βάλε (Ολυμπιακός, Δόξα Δράμας), Τζιοβάνι Βαρλιεν (Βέροια).

Υπενθυμίζουμε ότι ο Μάσιμο Καρέρα πέρσι είχε αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ στα προκριματικά του Champions League ως προπονητής της Σπαρτάκ Μόσχας, με τον Δικέφαλο να αποκλείει τη ρώσικη ομάδα.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ