Ένινγκ: «Να παίξουμε συγκεντρωμένα και να πιέσουμε ψηλά για να κερδίσουμε»

Ένινγκ: «Να παίξουμε συγκεντρωμένα και να πιέσουμε ψηλά για να κερδίσουμε»

Ο Γερμανός τεχνικός μίλησε στα κανάλια Novasports και μοιράστηκε τις σκέψεις του για το κυριακάτικο παιχνίδι πρωταθλήματος με τον Ατρόμητο (08/12, 7.30 μ.μ.).

Τις καθιερωμένες δηλώσεις στον φακό της Nova πριν από αγώνα πρωταθλήματος έκανε ο Μίχαελ Ένινγκ, αυτή τη φορά για το εκτός έδρας ματς της Κυριακής με τον Ατρόμητο (08/12, 7.30 μ.μ.).

Ο προπονητής του Άρη, όπως είπε, επιθυμεί το σύνολό του να παίξει επιθετικό ποδόσφαιρο, ενώ στάθηκε στο γεγονός πως ο Σάββας Παντελίδης γνωρίζει μεν τους κίτρινους, καθώς ήταν ο προκάτοχός του στον πάγκο, αλλά όχι το ίδιο καλά με την ομάδα του Περιστερίου, καθώς μόλις την ανέλαβε.

Για το ματς με τον Ατρόμητο: «Χαίρομαι, όπως χαίρομαι για κάθε παιχνίδι. Είναι κάτι καινούριο για μένα, δεν έχω ξαναπαίξει με τον Ατρόμητο. Ελπίζω και εύχομαι ότι θα κάνουμε ένα καλό παιχνίδι».

Για τις αρκετές ευκαιρίες που δημιουργεί ο Άρης χωρίς να πετύχει πολλά γκολ: «Έχουμε επεξεργαστεί όσα έγιναν στο προηγούμενο παιχνίδι. Θεωρώ ότι δεν ήταν τόσο κακό όσο πιθανώς να συζητήθηκε.

Άλλωστε στο δεύτερο ημίχρονο είχαμε κατασκηνώσει στην αντίπαλη περιοχή, είχαμε πολύ υψηλά επίπεδα κατοχής, αλλά ένα σημείο ήταν οι πολλές χαμένες ευκαιρίες».

Για το ότι προπονητής του Ατρομήτου είναι ο Σάββας Παντελίδης, ο προηγούμενος τεχνικός του Άρη: «Σίγουρα είναι κάτι σημαντικό. Προφανώς γνωρίζει πολύ καλά τη δική μας ομάδα, που ήταν και δική του ομάδα. Αλλά δεν ξέρω πόσο καλά θα γνωρίζει τη δική του ομάδα μέσα σε δύο μέρες κι αν θα μπορέσει τόσο γρήγορα θα μπορέσει να τη βάλει στο σωστό δρόμο. Είναι κάτι που όλοι το σκεφτόμαστε αλλά το πιο σημαντικό είναι το ποδόσφαιρο που παίζουμε στο γήπεδο».

Για το αν είναι και μια μάχη των πάγκων: «Δεν τον γνωρίζω, οπότε δε μπορώ να πω ότι έχω μια μάχη εναντίον του. Είναι κάτι δευτερεύον, το σημαντικό είναι η μάχη των ομάδων».

Για το αν θέλει να δημιουργήσει κάτι καινούριο: «Υπάρχουν πράγματα τα οποία έχω δώσει στην ομάδα μου. Δε μπορώ να αξιολογήσω τι γινόταν πριν, αλλά τι γίνεται επί της δικής μου θητείας, άρα κάποια πράγματα μπορεί να μην τα γνωρίζει ο κύριος Παντελίδης. Ήταν ένας πολύ πετυχημένος προπονητής εδώ.

Εγώ έχω τα δικά μου στοιχεία για το ποδόσφαιρο και κάποια τα έχουμε εφαρμόσει πετυχημένα στην ομάδα όπως δείχνουν και τα αποτελέσματα. Όλα τα άλλα είναι δευτερεύοντα».

Για το ότι οι δυο ομάδες σκοράρουν πολύ: «Εμείς πάντα θέλουμε να παίζουμε επιθετικό ποδόσφαιρο και στα προηγούμενα ματς αυτό κάναμε. Βέβαια είναι ένα εκτός έδρας παιχνίδι κι αυτό πρέπει να το έχουμε υπόψη μας. Ο αντίπαλος έχει κι αυτός τα δικά του χαρακτηριστικά.

Έχουμε κάποιες ιδέες για το πως θα τον κερδίσουμε και μένει να περιμένουμε μέχρι την Κυριακή να δούμε αν θα βγουν».

Για τον Σάσα και τη χρησιμοποίησή του στο δεξί άκρο της άμυνας: «Μπορούμε να πούμε πολλά γι’ αυτό το θέμα. Ο Σάσα μπορεί να παίξει αυτή τη θέση αλλά κατά βάση τον σκέφτομαι για τον χώρο του κέντρου. Ο Σούντγκρεν είναι καλά, είναι στην αποστολή και μπορεί να μας βοηθήσει. Θα δούμε τι είναι καλύτερο για το σύνολο για το αν θα παίξει ο ένας ή ο άλλος.

Πρέπει να δούμε και τον αντίπαλο ο οποίος από αριστερά έχει έναν παίκτη που παίζει πολύ επιθετικά. Οπότε πρέπει να δούμε κι εμείς αντιστοίχως τι θα κάνουμε. Ο Ματίγια έχει πάρει κίτρινες και θα λείψει κάποια στιγμή οπότε το αργότερο τότε ο Σάσα θα επιστρέψει στο χώρο του κέντρου. Οπότε θέλουμε να εναλλασσόμαστε, χωρίς να έχουμε κάτι σταθερό».

Για τον Μανσίνι: «Πάντα υπάρχει στη σκέψη μου για το αρχικό σχήμα. Μπορεί να προκαλέσει πολλά προβλήματα στον αντίπαλο, το είδαμε και στο προηγούμενο παιχνίδι, αλλά δεν θα αποκαλύψουμε αν θα παίξει βασικός αυτή την Κυριακή».

Για το που θα κριθεί το παιχνίδι: «Στο αν θα παίξουμε συγκεντρωμένα σε όλο το διάστημα του αγώνα, στο αν θα μπορέσουμε να πιέσουμε ψηλά τον αντίπαλο. Νομίζω ότι όσο είμαι εδώ το έχουμε πετύχει αυτό στα παιχνίδι μας.

Σίγουρα θα εξαρτηθούν πολλά και από τη φόρμα που θα βρεθούμε τη συγκεκριμένη μέρα. Είμαι αισιόδοξος ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ