Ολυμπιακός: Τα είπαν, τα συμφώνησαν, ώρα να (τα) δείξουν…

Ολυμπιακός: Τα είπαν, τα συμφώνησαν, ώρα να (τα) δείξουν…

Ο Πέδρο Μαρτίνς μίλησε με (όλους) τους παίκτες του στο Ρέντη. Κατ' ιδίαν έθεσε όρους και άκουσε όσα του είπαν. Συμφώνησαν τι πρέπει να κάνει ο Ολυμπιακός. Και ήρθε η ώρα για πράξεις.

Ο Ολυμπιακός βρίσκεται ήδη στο Αγρίνιο, όπου θα αντιμετωπίσει τον Παναιτωλικό, στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής. Η ομάδα του Μάκη Χάβου είναι τελευταία στο πρωτάθλημα. Όπως ακριβώς ήταν και ο Πανιώνιος πριν την αναμέτρηση με την ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς. Και είναι δεδομένο ότι θα κάνει ό,τι μπορεί, όπως μπορεί, για να προκαλέσει προβλήματα στον Ολυμπιακό. Όπως έκανε ο Πανιώνιος. Όπως θα έπρεπε να κάνει κάθε ομάδα που σέβεται τον εαυτό της και αγωνίζεται δίχως «παρένθετες» καταστάσεις. Δίχως ενδιάμεσους επενδυτές. Δίχως εξαρτήσεις.

Ο Πέδρο Μαρτίνς και οι ποδοσφαιριστές του έχουν αποδείξει φέτος ότι αυτά τα παιχνίδια είναι τα… δύσκολα. Αυτά τα παιχνίδια προκαλούν «πονοκέφαλο». Αυτά τα παιχνίδια που ο Ολυμπιακός, οι παίκτες του, δεν μπαίνουν με το μυαλό 100% στο παιχνίδι. Όπως με τον Πανιώνιο. Ένα παράδειγμα προς αποφυγή, που ο Μαρτίνς χρησιμοποιεί διαρκώς τις τελευταίες ημέρες, θέλοντας να εξηγήσει στους παίκτες του τι πρέπει να κάνουν για να αποφύγουν νέα «πατατράκ» τύπου Πανιωνίου, Ξάνθης ή και Παναθηναϊκού.

Ο Μαρτίνς, λοιπόν, αυτή την εβδομάδα μίλησε στους ποδοσφαιριστές του. Κατά μόνας. Στον καθένα ξεχωριστά. Από την επομένη κιόλας του ντέρμπι. Είχε συζητήσεις στο γραφείο του σχεδόν με όλους τους παίκτες του. Συζητήσεις εφ’ όλης της ύλης. Συζητήσεις που έμειναν στο γραφείο του  και έγιναν με στόχο να ξεκαθαριστούν κάποια πράγματα: Από όλες τις πλευρές. Και από τον προπονητή προς τους ποδοσφαιριστές (τον καθένα ξεχωριστά, αλλά και όλους μαζί), αλλά και από τους παίκτες προς τον τεχνικό του Ολυμπιακού.

Και σχεδόν τίποτε δεν βγήκε προς τα έξω. Ενώ και όσα βγήκαν, ήταν ουσιαστικά δίχως ουσία. Και σε καμία περίπτωση τα σοβαρά. Διότι αυτά τα σοβαρά είναι που κάνουν τη διαφορά. Και καθιστούν αισιόδοξο τον Μαρτίνς για τη διάρκεια της χρονιάς. Αρχής γενομένης από το σημερινό παιχνίδι στο Αγρίνιο.

Μένει να φανεί εάν αυτό το ιδιότυπο «group therapy» που επιχείρησε ο Πορτογάλος τεχνικός θα έχει αποτέλεσμα. Το μόνο σίγουρο είναι οι παίκτες δείχνουν να έχουν κατανοήσει ότι δεν υπάρχει άλλο περιθώριο λάθους. Για κανέναν. Και ότι ο Ολυμπιακός δεν έχει καμία πιθανότητα να πάρει αυτό που αξίζει, εάν οι ίδιοι δεν φροντίσουν να παίξουν ποδόσφαιρο βάσει των πραγματικών τους δυνατοτήτων.

Εάν εμφανιστούν όπως στη Νέα Σμύρνη, άνευρη, φλύαροι και σπάταλοι στις ευκαιρίες που δημιουργούν, όλες οι κουβέντες και οι «υποσχέσεις» θα έχουν πάει στράφι.

ΥΓ. Οσο κι αν κάνουν τους «Κινέζους» και τους θιγμένους, έμπλεξαν… Και μόνο (ακόμη) ένα σκάνδαλο τους σώζει.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ