ΑΕΚ – Πανιώνιος 5-0

ΑΕΚ – Πανιώνιος 5-0

Με τον Μάσιμο Καρέρα να παρακολουθεί το ματς από τα μπουθ του ΟΑΚΑ, η ΑΕΚ με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Ολιβέιρα που έκανε χατ-τρικ ξέσπασε στον Πανιώνιο με 5-0 κι επέστρεψε στις νίκες. Πρώτο γκολ για Βέρντε.

Η ΑΕΚ, υπό το βλέμμα του νέου της τεχνικού, Μάσιμο Καρέρα, που βρέθηκε στο ΟΑΚΑ, πραγματοποίησε την καλύτερη φετινή της εμφάνιση και συνέτριψε με 5-0 τον Πανιώνιο, σε μια βραδιά που έφερε φαρδιά πλατιά την υπογραφή του Νέλσον Ολιβέιρα. Ο Πορτογάλος φορ πέτυχε χατ-τρικ και μαζί με τους Βέρντε-Μάνταλο οδήγησε την Ένωση σε μια πολύ μεγάλη νίκη, από πολλές απόψεις.

Ο Νίκος Κωστένογλου, στο τελευταίο του ματς στον πάγκο της ΑΕΚ, παρέταξε την Ένωση με ένα 4-2-3-1, δίνοντας ξανά φανέλα βασικού στον Ντανιέλε Βέρντε. Ο Ιταλός πήγε στο δεξί άκρο με τον Μάνταλο να έρχεται αριστερά και τους Λιβάγια-Ολιβέιρα στην επίθεση.

Το ματς ξεκίνησε με τους φιλοξενούμενους να δείχνουν πιο απειλητικοί. Ο Πανιώνιος πλησίασε την περιοχή του Μπάρκα αρχικά στο 3’ με προσπάθεια του Αραμπούλι, ενώ στο 12’ ο τερματοφύλακας της ΑΕΚ έκανε μια εντυπωσιακή επέμβαση στο απευθείας φάουλ του Ευαγγέλου.

Στο 14’ η ΑΕΚ κατάφερε να σκοράρει με τον Ολιβέιρα, όμως το τέρμα του Πορτογάλου φορ ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Tρία λεπτά μετά ωστόσο ο Ολιβέιρα σκόραρε ξανά, με το γκολ του αυτή τη φορά να μετράει κανονικά. Ο Πορτογάλος φορ εκμεταλλεύτηκε το λάθος στην άμυνα του Πανιωνίου και με ωραίο πλασέ έκανε το 1-0 για την Ένωση.

Αυτό το γκολ έδωσε αυτοπεποίθηση στον Δικέφαλο που πήρε μέτρα στο γήπεδο και απέκτησε τον έλεγχο του ματς. Στο 24’ οι Κιτρινόμαυροι βρέθηκαν ξανά με αξιώσεις στην αντίπαλη περιοχή, με το διαγώνιο σουτ του Χουλτ να φεύγει άουτ. Στο 27΄ ήρθε και το δεύτερο γκολ για την ΑΕΚ, πάλι με τον Ολιβέιρα. Μετά από εκτέλεση κόρνερ η μπάλα έμεινε στην περιοχή του Πανιωνίου και έπειτα από καραμπόλες βρέθηκε προ του Ολιβέιρα, που με προβολή την έστειλε στα δίχτυα για το 2-0.

Η Ένωση είχε φέρει πλέον το παιχνίδι στα μέτρα της με τους φιλοξενούμενους να δείχνουν ανήμποροι να αντιδράσουν. Πριν το τέλος του ημιχρόνου η Ένωση είχε άλλες δύο καλές στιγμές, όμως τόσο ο Μάνταλος αρχικά όσο και ο Βέρντε στη συνέχεια, δεν κατάφεραν να βρουν δίχτυα. Με αποτέλεσμα το σκορ του ημιχρόνου να μείνει στο 2-0.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τον Πανιώνιο να χάνει μια τεράστια ευκαιρία για να μπει ξανά στο ματς. Ο Κόρμπος έβγαλε τον Παπανικολάου απέναντι από τον Μπάρκα όμως ο τερματοφύλακας της ΑΕΚ αντέδρασε εξαιρετικά νικώντας τον παίκτη των φιλοξενούμενων. Αυτή αποδείχθηκε και η τελευταία δυνατότητα που παρουσιάστηκε στον Πανιώνιο για να διεκδικήσει κάτι από το ματς.

Η ΑΕΚ βρήκε και τρίτο γκολ στο 64’, τελειώνοντας το παιχνίδι. Ο Ολιβέιρα κέρδισε πέναλτι, το εκτέλεσε εύστοχα ο ίδιος και έκανε το 3-0, πραγματοποιώντας παράλληλα χατ-τρικ! Οι Κιτρινόμαυροι «καθάρισαν» την υπόθεση νίκη και από εκείνο το διάστημα και μετά έκαναν το… παιχνίδι τους. Στο 70’ ο Βέρντε έπιασε ένα τρομερό σουτ, με τον Μάλερμπ να διώχνει εντυπωσιακά.

Στο 77’ ωστόσο ο Βέρντε δεν… συγχώρεσε. Ο Ιταλός με μια ασύλληπτη εκτέλεση φάουλ νίκησε τον Μάλερμπ για το 4-0, πετυχαίνοντας συνάμα το πρώτο του γκολ με τα κιτρινόμαυρα! Η Ένωση δεν κατέβασε στροφές και στο 81’ έφτασε μια ανάσα και από 5ο γκολ. Όμως ο Αλμπάνης κατάφερε να αστοχήσει εξ επαφής. Λίγο πριν το φινάλε πάντως ήρθε και το 5ο γκολ για τον Δικέφαλο, με τον Μάνταλο να σκοράρει, έχοντας και τη βοήθεια της τύχης, διαμορφώνοντας με αυτό το τέρμα το τελικό αποτέλεσμα.

Το 10άρι: Ο Νέλσον Ολιβέιρα. Ο Πορτογάλος φορ… οργίασε στο ματς με τρία γκολ και με μια συγκλονιστική εμφάνιση.

Το κλειδί: Η ικανότητα της ΑΕΚ να μετουσιώσει σε γκολ τις δικές της ευκαιρίες και να πάρει καθαρό προβάδισμα από νωρίς.

Στον πάγκο: Η αμυντική γραμμή του Πανιωνίου συνολικά. Οι Κυανέρυθροι είχαν πολλά προβλήματα στα μετόπισθεν με την ΑΕΚ να δημιουργεί φάσεις με ευκολία.

Γιατί κόουτς: Η απόφαση του Νίκι Παπαβασιλείου να αλλάξει διάταξη σε ένα σημείο του ματς που ο Πανιώνιος είχε καλή εικόνα, αν και πίσω στο σκορ, αποδείχθηκε μη λειτουργική και έφερε περισσότερα προβλήματα στην ομάδα του.

Γκολ: Ολιβέιρα 17’, 27’, 64’, Βέρντε 77’

Κίτρινες: Λιβάγια (62’), Παπανικολάου (76’), Ευαγγέλου (84’).

Κόκκινες: –

ΑΕΚ-Πανιώνιος 5-0

Γήπεδο ΟΑΚΑ

Διαιτητης Αριστομένης Κουτσιαύτης

Βοηθοι Ανδρέας Μεϊντάνας, Γεώργιος Χριστάκογλου

Τεταρτος Αλέξανδρος Τσακαλίδης

ΑΕΚ (Ν. Κωστένογλου, 4-2-3-1): Μπάρκας, Μπακάκης, Τσιγκρίνσκι, Οικονόμου, Χουλτ, Γαλανόπουλος, Κρίστισιτς (76’ Αλμπάνης), Βέρντε, Λιβάγια (72’ Σαμπανάτζοβιτς), Μάνταλος, Ολιβέιρα (79’ Γιακουμάκης)

Πανιώνιος (Ν. Παπαβασιλείου, 4-2-3-1): Μάλερμπ, Ευαγγέλου, Λυμπεράκης, Μασούρας, Κόρμπος, Οικονομίδης (60’ Εμμανουηλίδης), Σταυρόπουλος, Παπαγεωργίου, Άρτσε, Παπανικολάου, Αραμπούλι (44’ Τσιλούλης)

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ