ΑΕΚ: Στο -10 από την κορυφή αλλά έχει τους πρώτους σε γκολ και ασίστ στο πρωτάθλημα

ΑΕΚ: Στο -10 από την κορυφή αλλά έχει τους πρώτους σε γκολ και ασίστ στο πρωτάθλημα

Οι πρωτιές της ΑΕΚ στις βασικές κατηγορίες της Super League αλλά και η μαύρη τρύπα στην άμυνα που εξηγεί πολλά για την βαθμολογική κατάσταση της Ένωσης,

Το βράδυ του Σαββάτου οι περίπου 10 χιλιάδες οπαδοί της ΑΕΚ που βρέθηκαν στο παγωμένο (από κάθε άποψη) ΟΑΚΑ, παρακολούθησαν την πιο άνετη νίκη της ομάδας τους στη φετινή σεζόν. Μετά από τρία ματς χωρίς νίκη, με αποτελέσματα και εμφανίσεις που την πόνεσαν πολύ, η Ένωση επέστρεψε στις επιτυχίες με το εμφατικό 5-0 επί του Πανιωνίου.

Σε ένα ματς που πραγματοποιήθηκε υπό το βλέμμα του νέου της προπονητή (οι ανακοινώσεις εντός της ημέρας), Μάσιμο Καρέρα, ο οποίος παρακολουθούσε από το μπουθ τη νέα του ομάδα να φτάνει σε εύκολη επικράτηση. Μια επικράτηση που αποτύπωσε όλα τα στοιχεία της φετινής ΑΕΚ, τα θετικά και τα αρνητικά. Από τις επιθετικές της αρετές, κυρίως χάρη στην ατομική ποιότητα των ποδοσφαιριστών που διαθέτει, ως τις αμυντικές αδυναμίες που αυτή τη φορά δεν πλήρωσε χάρη στην εξαιρετική εμφάνιση του Βασίλη Μπάρκα.

«Κιτρινόμαυρες» πρωτιές σε γκολ και ασίστ

Αυτός που (για ακόμη μία φορά) ξεχώρισε και έκλεψε την παράσταση στον αγωνιστικό χώρο του ΟΑΚΑ, δεν ήταν άλλος από την πιο πετυχημένη καλοκαιρινή μεταγραφή των «κιτρινόμαυρων», τον Νέλσον Ολιβέιρα. Ο Πορτογάλος επιθετικός έδειξε ότι είναι παίκτης κλάσης και κυριολεκτικά έκανε τα πάντα στο γήπεδο. Τρία γκολ, ένα ακόμη που ακυρώθηκε, ένα κερδισμένο πέναλτι και πολλές όμορφες ενέργειες που «ανάγκασαν» τον κόσμο να τον αποθεώσει όταν αντικαταστάθηκε λίγο πριν το φινάλε του παιχνιδιού.

Ο Ολιβέιρα πλέον έφτασε τα οκτώ γκολ (σε δέκα συμμετοχές) στην Super League με το πέρας των πρώτων δεκατριών αγωνιστικών και την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου του πρωταθλήματος ο οποίος τον βρίσκει στην πρώτη θέση του πίνακα των σκόρερ. Ακολουθεί με επτά γκολ ο Σφιντέρσκι και με έξι αρκετοί ποδοσφαιριστές (εκκρεμεί βέβαια το… δεύτερο πιάτο της αγωνιστικής αλλά δύσκολα θα αλλάξει κάτι).

Παράλληλα η ΑΕΚ κατέχει την πρωτιά και στην κατηγορία των ασίστ αφού ο Πέτρος Μάνταλος (μία ασίστ κόντρα στον Πανιώνιο) με έξι είναι στην κορυφή της σχετικής λίστας, έχοντας δύο παραπάνω από τους παίκτες που συνωστίζονται στη δεύτερη θέση.

Επίσης με τα πέντε γκολ που έβαλε η ΑΕΚ κόντρα στην ομάδα της Νέας Σμύρνης έφτασε τα 23, όσα και ο Ολυμπιακός, με τον ΠΑΟΚ να έχει την καλύτερη επίθεση στο πρωτάθλημα έχοντας πετύχει 25 γκολ. Στοιχεία που φανερώνουν ότι αν μη τι άλλο η ΑΕΚ και δημιουργεί και αρκετά γκολ βάζει. Πως όμως είναι ήδη στο -10 από την κορυφή της βαθμολογίας; Αν κοιτάξει κανείς τις αμυντικές της επιδόσεις, θα πάρει πολύ εύκολα μια καλή απάντηση.

Η μαύρη τρύπα στην άμυνα και η… ανηφόρα των Καρέρα-Ίβιτς

Αρνητικό ρεκόρ 10ετίας αποτελεί για τον Δικέφαλο η φετινή αμυντική επίδοση καθώς μπορεί να μην δέχτηκε γκολ από τον Πανιώνιο, για πρώτη φορά μετά το 0-0 κόντρα στην Λάρισα στις 5 Οκτωβρίου αλλά ο πρώτος γύρος βρίσκει την ΑΕΚ με παθητικό 17 γκολ! Ποτέ ξανά τα τελευταία δέκα χρόνια (χωρίς να υπολογίζονται οι δύο σεζόν που δεν έπαιζε στη μεγάλη κατηγορία) δεν είχε δεχτεί τόσα γκολ, μετά από 13 αγωνιστικές.

Ακόμη και πέρσι που και πάλι η χρονιά της ήταν κακή, στο ίδιο διάστημα η ΑΕΚ είχε δεχτεί μόλις επτά γκολ, όσα και στην χρονιά του πρωταθλήματος (2017-18). Είναι χαρακτηριστικό ότι έχει χειρότερη επίδοση ακόμη κι από τη σεζόν 2012-13 που το φινάλε της την βρήκε να υποβιβάζεται για πρώτη φορά στην ιστορία της. Τότε είχε δεχτεί 15 αλλά φυσικά είχε πολύ πιο σοβαρά θέματα να αντιμετωπίσει αφού ήταν στην τελευταία θέση της βαθμολογίας και πάλευε για την σωτηρία.

Καταλαβαίνει λοιπόν κανείς πόσο δύσκολο είναι το έργο του Μάσιμο Καρέρα ώστε να καταφέρει να συμμαζέψει αυτή την κατάσταση και να παρουσιάσει μια εικόνα ομάδας που θα αρμόζει στην ΑΕΚ αλλά και η δουλειά του Ίλια Ίβιτς στις μεταγραφές, αρχής γενομένης από την περίοδο του Ιανουαρίου.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ