Μάσιμο Καρέρα: Είδε τι έχει αλλά και τι χρειάζεται

Μάσιμο Καρέρα: Είδε τι έχει αλλά και τι χρειάζεται

Η εποχή Καρέρα ξεκίνησε για την ΑΕΚ με τον Ιταλό προπονητή να έχει συγκεκριμένα ζητήματα στην ατζέντα του, για την επόμενη μέρα της ομάδας που θα έχει εκείνον στον ρόλο του επικεφαλής.

Ο Μάσιμο Καρέρα θα είναι τελικά εκείνος που θα αναλάβει το δύσκολο έργο της αγωνιστικής αναγέννησης της ΑΕΚ και της προσπάθειας ανασύνταξης της ομάδας. Ένα έργο όχι απλό, καθώς μπορεί η Ένωση να επικράτησε το Σάββατο με 5-0 επί του Πανιωνίου όμως τα ζητήματα που έχει εμφανίσει ως ομάδα παραμένουν και δεν εξαλείφονται έτσι απλά.

Ο Ιταλός τεχνικός δείχνει ένα πρόσωπο που γνωρίζει καλά από ποδόσφαιρο και παράλληλα έχει τη διάθεση και τη «δίψα» να δουλέψει. Το διάστημα της αποχής του από τους πάγκους δεν είναι μικρό και η ΑΕΚ δίνει στον Καρέρα την δυνατότητα να επιστρέψει στην πρώτη γραμμή. Μιας και το πρότζεκτ που αναλαμβάνει δείχνει τουλάχιστον ενδιαφέρον για τον ίδιο.

Η Ένωση είναι σε μια διαδικασία που αναζητά μεταξύ άλλων ταυτότητα. Ένα ξεκάθαρο αγωνιστικό προφίλ που θα βασίζεται σε συγκεκριμένες ποδοσφαιρικές δομές οι οποίες και θα «περνούν» από τη φιλοσοφία του Ιταλού. Μια φιλοσοφία με… παραδοσιακές αρχές που περιλαμβάνουν όρους όπως μαχητικότητα, τακτική και αγωνιστική προσήλωση.

Η επιλογή Καρέρα φαντάζει εξαιρετική για την ΑΕΚ τουλάχιστον σε επίπεδο… ανάγνωσης. Ο Ιταλός τεχνικός έχει παραστάσεις, αλλά συνάμα και φιλοδοξία. Έχει βρεθεί για χρόνια στο πλευρό ενός εκ των κορυφαίων προπονητών του αθλήματος, του Αντόνιο Κόντε, ενώ έχει καθίσει στον πάγκο μιας από τις ιστορικότερες ομάδες του κόσμου, της Γιουβέντους. Όλα τα παραπάνω κάνουν σαφές πως δεν μιλάμε για έναν τυχαίο προπονητή.
Βεβαίως το αν θα «δέσει» η φιλοσοφία του με εκείνη της ΑΕΚ και θα υπάρξουν ευεργετικά αποτελέσματα για την ομάδα μπορεί να το απαντήσει μόνο ο χρόνος. Το σίγουρο είναι πως η Ένωση προχωρά σε ένα νέο βήμα, που θα έχει ξεκάθαρο στίγμα.

Το πολύ θετικό για την περίπτωση Καρέρα στα μάτια μου είναι πως έρχεται στην ΑΕΚ με ενθουσιασμό αλλά παράλληλα και ενημερωμένος. Ο Ιταλός προπονητής έχει μελετήσει πολύ την Ένωση, που το Σάββατο την είδε για πρώτη φορά και από κοντά. Κάτι που σημαίνει πως ξέρει ήδη και τι υλικό έχει στα χέρια του αλλά και τι του… λείπει.

Το ρόστερ της ΑΕΚ δεν είναι της πλάκας. Σαφέστατα και υπάρχουν αδυναμίες και μάλιστα «χτυπητές», όμως από την άλλη υπάρχουν και παίκτες που για τα δεδομένα του ελληνικού πρωταθλήματος αποτελούν πολυτέλεια. Όπως για παράδειγμα ο Νέλσον Ολιβέιρα.

Ο Πορτογάλος φορ είναι μια σπάνια περίπτωση επιθετικού. Ένας κοντρολαρισμένος και ολοκληρωμένος στράικερ που μπορεί με μια του ενέργεια, να αλλάξει εντελώς τις ισορροπίες ενός αγώνα. Ο Ολιβέιρα αποτελεί με διαφορά την πιο πετυχημένη καλοκαιρινή μεταγραφή της ΑΕΚ και η απόσβεση των χρημάτων που δαπανήθηκαν για την απόκτησή του έχει αρχίσει να γίνεται ήδη. Εκείνο που χρειάζεται είναι περισσότερα στηρίγματα.

Η καλύτερη αξιοποίηση του Ολιβέιρα είναι ένα από τα θέματα που πρέπει να μπουν στην ατζέντα του Καρέρα. Αν δεν έχουν μπει και ήδη. Όπως, φυσικά, και η σταθερότητα στην απόδοση πολύτιμων για την ΑΕΚ μονάδων, όπως οι Βέρντε, Μάνταλος. Που στο ματς με τον Πανιώνιο έδειξαν το καλύτερο φετινό τους πρόσωπο και συνέβαλλαν τα μέγιστα για να έρθει αυτή η επιβλητική νίκη του Δικεφάλου.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ