ΑΕΚ: Ο Ολιβέιρα στον δρόμο που χάραξαν οι Αργεντινοί (vids & poll)

ΑΕΚ: Ο Ολιβέιρα στον δρόμο που χάραξαν οι Αργεντινοί (vids & poll)

Ο Νέλσον Ολιβέιρα με την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου της Super League φιγουράρει στην κορυφή του πίνακα των σκόρερ συνεχίζοντας στον δρόμο που χάραξαν για την ΑΕΚ οι Αραούχο και Πόνσε.

Η μοναδική από τις καλοκαιρινές μεταγραφές της ΑΕΚ που μπορεί να ισχυριστεί βάσιμα κανείς ότι… βγάζει τα λεφτά της μέχρι στιγμής, είναι χωρίς αμφιβολία ο Νέλσον Ολιβέιρα. Ο Πορτογάλος επιθετικός αν και αμφιταλαντεύτηκε αρκετά μέχρι να πει το «ναι» και να έρθει στην Ένωση, κάνει ήδη τη διαφορά και δείχνει αποφασισμένος με τις εμφανίσεις του να επιστρέψει στην Εθνική ομάδα της χώρας του.

Αν και η ΑΕΚ πραγματοποιεί κακή σεζόν, με αλλαγές προπονητών και γενικά αρκετά αγωνιστικά προβλήματα, ο Ολιβέιρα αποτελεί στήριγμα και μια σταθερά που κάνει τη διαφορά για τους «κιτρινόμαυρους». Μετά από τις πρώτες 13 αγωνιστικές και την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου, έχει ήδη πετύχει 8 γκολ και είναι στην πρώτη θέση του πίνακα των σκόρερ συνεχίζοντας με επιτυχία το έργο των προκατόχων του στην γραμμή κρούσης της ομάδας.

Το καλοκαίρι ήταν αδύνατο για την ΑΕΚ να κρατήσει τον Έκι Πόνσε μετά την εξαιρετική χρονιά που έκανε με τον Αργεντινό δικαιολογημένα να ψάχνεται για ένα καλύτερο πρωτάθλημα και την Ρόμα στην οποία άνηκε να επιδιώκει μια καλή πώληση που θα έφερνε αρκετά εκατομμύρια στα ταμεία της, κάτι που έγινε και φέτος ο Αργεντινός αγωνίζεται στην Σπαρτάκ Μόσχας. Ο Πόνσε με 16 γκολ και 4 ασίστ ξεχώρισε στην περσινή σεζόν για την ΑΕΚ, βάζοντας γκολ σε ντέρμπι και κρίσιμα ματς, σε μια χρονιά που όπως και η φετινή, δεν ήταν και η καλύτερη δυνατή για την ομάδα.

Ο Πόνσε ήρθε το καλοκαίρι του 2018 για να μπει στα… παπούτσια ενός συμπατριώτη του που είχε δείξει πρώτος τον δρόμο και συνέβαλε μάλιστα τα μέγιστα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος το 2018. Ο λόγος φυσικά για τον Σέρχιο Αραούχο που μας συστήθηκε αρχικά τον Ιανουάριο του 2017 ως δανεικός από την Λας Πάλμας και επέστρεψε τον Αύγουστο του 2018 και πάλι ως δανεικός αποτελώντας την καλύτερη λύση επιθετικά για τον Μανόλο Χιμένεθ. Ο Αργεντινός με 11 γκολ και 3 ασίστ μαζί και με τον Λιβάγια που είχαν ήδη εξαιρετική χημεία οδήγησαν την ΑΕΚ στον τίτλο πετυχαίνοντας σημαντικά γκολ στο πρωτάθλημα.

Ετσι ο Ολιβέιρα δίνει συνέχεια σε μια παράδοση που έχει δημιουργήσει τα τελευταία χρόνια η ΑΕΚ φέρνοντας επιθετικούς που αν μη τι άλλο κάνουν τη διαφορά στην Ελλάδα. Και με τον Πορτογάλο έχει το συν πως της ανήκει έστω και με διετές συμβόλαιο και δεν είναι δανεικός όπως οι προκάτοχοί του.

Αν συνεχίσει με τον ρυθμό αυτό βέβαια δεν αποκλείεται σύντομα να απασχολήσει ομάδες από ανώτερα πρωταθλήματα, εξάλλου η αγάπη του για την Premier League είναι γνωστή και σίγουρα θα ήθελε κάποια στιγμή να επιστρέψει.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ