Οικονόμου: «Ο Καρέρα μας ζήτησε τα απλά που πολλές φορές θεωρούμε δεδομένα»

Οικονόμου: «Ο Καρέρα μας ζήτησε τα απλά που πολλές φορές θεωρούμε δεδομένα»

Ο Μάριος Οικονόμου μίλησε για τα πράγματα που ζήτησε ο Μάσιμο Καρέρα τις πρώτες του μέρες στην ομάδα αλλά και τον προσεχή αγώνα με την Ξάνθη.

Ο Μάριος Οικονόμου μίλησε στην κάμερα της NOVA για την έλευση του Μάσιμο Καρέρα και τα πράγματα που ζήτησε ο Ιταλός τεχνικός τις πρώτες του μέρες στην ομάδα αλλά και τον προσεχή αγώνα με την Ξάνθη.

Αναλυτικά:

«Για την βδομάδα που προηγήθηκε με τον Μάσιμο Καρέρα και το πως τον έζησε ο ίδιος: «Είναι η τρίτη αλλαγή, ο τρίτος προπονητής για φέτος. Δεν είναι ποτέ ευχάριστο να φεύγει ένας προπονητής από μία ομάδα. Σημαίνει ότι τα πράγματα δεν είναι καλά. Το είδατε, είχαμε αυτές τις αλλαγές. Πολλά πάνω, πολλά κάτω. Δυστυχώς περισσότερα κάτω. Κάνουμε μια καινούργια αρχή με τον Ιταλό προπονητή. Ήρθε με πολύ ξεκάθαρες ιδέες. Κλασική ιταλική σχολή. Μας έκανε τακτικά τα απλά, τα βασικά που πολλές φορές τα θεωρούμε δεδομένα, αλλά συνήθως στα πιο απλά γίνονται τα λάθη. Μας είπε ότι πρέπει να συγκεντρωθούμε στο να βοηθήσουμε ο ένας τον άλλον και στο ότι σαν μονάδες τα παιχνίδια δεν κερδίζονται. Ελπίζουμε από τον αγώνα με την Ξάνθη να δείξουμε ένα πρόσωπο ακόμα πιο καλό σε σχέση με τον Πανιώνιο και να ξεκινήσουμε μια σειρά καλών αποτελεσμάτων».

Για το αν μία από τις «πληγές» της φετινής ΑΕΚ είναι ότι είχε χαθεί αυτή η συνοχή της ομάδας και το καλό κλίμα: «Αυτό επειδή το έχουμε ξαναπεί, δεν είναι κάτι που κρύψαμε. Είναι πρόβλημα, ήταν πρόβλημα. Όπως θα έχετε δει ξανά όλα αυτά τα χρόνια στο ποδόσφαιρο, συμβαίνει αυτό στις ομάδες όταν δεν έχουν καλά αποτελέσματα γιατί ο παίκτης με όλη την κριτική που δέχεται, με κακές εμφανίσεις, με κακά αποτελέσματα δυστυχώς κλείνετε στον εαυτό του. Λέει υποσυνείδητα ας προσέξω εγώ να μην εκτεθώ, να μην κάνω αυτό. Αυτό είναι πάρα πολύ μεγάλο λάθος γιατί όταν μία ομάδα δεν έχει υγεία και δεν έχει συνοχή είναι αυτό που έλεγα και στα παιδιά σε συζητήσεις που κάναμε μέσα στις προηγούμενες εβδομάδες είναι ότι απλώς τα λάθη αλλάζουν πρωταγωνιστές. Μία θα κάνει ο Οικονόμου το πέναλτι με τον Ατρόμητο, μία θα κάνει ο άλλος το λάθος, μία θα χάσει ο άλλος το γκολ μπροστά… Είναι κάτι που πρέπει να αλλάξει οπωσδήποτε. Αλλάζει ήδη από τις προπονήσεις. Έχω παρατηρήσει πολύ μεγάλη διαφορά και σιγά σιγά με τα αποτελέσματα θα έχουμε πολύ καλύτερη εικόνα».

Για το ότι ρίχνει το βάρος στην αμυντική λειτουργία ο Μάσιμο Καρέρα και αν είναι κάτι που θα βοηθήσει την ΑΕΚ να «σφίξει» αμυντικά: «Ήταν αμυντικός ναι. Σίγουρα οι προπονητές που έχουν υπάρξει ποδοσφαιριστές αμυντικοί, ειδικά στο ιταλικό πρωτάθλημα έχουν να πουν πάρα πολλά στην αμυντική γραμμή. Μπορούν να βοηθήσουν πάρα πολύ ατομικά τον κάθε αμυντικό. Η αμυντική λειτουργία της ομάδας όμως, πιστεύω θα έχετε βαρεθεί να το ακούτε αυτό, ξεκινάει από μπροστά. Όλη η ομάδα πρέπει να τρέχει και να κάνει άμυνα. Μια καλή αμυντική λειτουργία είναι αυτή που φέρνει σε βάθος χρόνου τα αποτελέσματα».

Για το τι του είπε ο Μάσιμο Καρέρα: «Ζητάει τα απλά. Όμως το πιο σημαντικό για μία αμυντική γραμμή είναι να κάνουν όλοι τα ίδια. Δηλαδή να σας δώσω ένα παράδειγμά: Αν ένας αμυντικός αποφασίσει να βγει από τη φάση λανθασμένα, να πάρει μέτρα, πρέπει και όλοι οι υπόλοιποι να ακολουθήσουν. Να μη γίνουν δύο λάθη, να γίνει ένα λάθος από όλη τη γραμμή. Αυτό που μας ζήτησε είναι να μιλάμε πολύ μεταξύ μας, όπως και πρέπει να γίνεται και να ενεργούμε με ένα κοινό μυαλό».

Για το αν πιστεύει πως με την παρουσία του Καρέρα η ΑΕΚ θα βελτιώσει πολλά από τα κακώς κείμενα που είχε το προηγούμενο διάστημα: «Το πιστεύω γιατί βλέπω ότι και στις προπονήσεις εφιστά την προσοχή μας σε πράγματα τα οποία καμιά φορά λες: «έλα μωρέ, απλά πράγματα». Μπορεί να σουτάρουμε σε ένα τερματάκι, να βγαίνει η μπάλα έξω, αυτός εκεί θα φωνάξει, θα ζητήσει παραπάνω, περισσότερη συγκέντρωση, στις πιο απλές ασκήσεις και για μένα αυτή είναι μια συνταγή που πάντα έχει καλύτερα αποτελέσματα».

Για το πόσο θα βοηθήσει τον ίδιο προσωπικά η παρουσία του Καρέρα: «Γνωρίζω ακριβώς τι θέλουν, πάνω-κάτω η ιταλική σχολή είναι μία. Δηλαδή, οι προπονητές ζητάνε σχεδόν τα ίδια πράγματα. Τώρα είναι άλλο να ζητάνε τα ίδια πράγματα σε ομάδα σαν την ΑΕΚ που πάει για υψηλές θέσεις και άλλο σε ομάδες που έχω αγωνιστεί εγώ και που πηγαίναμε συνήθως για τη «σωτηρία» ή για μια καλή πορεία. Σίγουρα εμένα θα με βοηθήσει ατομικά να θυμηθώ την τακτική που ακολουθούσα τόσα χρόνια. Αλλά θα μας βοηθήσει πιστεύω και σαν αμυντική λειτουργία να δέσουμε πολύ καλύτερα με τα υπόλοιπα παιδιά».

Για το πως περιμένει τον αγώνα με την Ξάνθη: «Στον πρώτο γύρο χάσαμε εδώ μέσα από την Ξάνθη. Ήταν η αρχή των προβλημάτων και των κακών αποτελεσμάτων. Ελπίζουμε να ξεκινήσουμε μια νέα σελίδα με ένα καλό αγωνιστικό πρόσωπο. Προσωπικά αυτό θέλω εγώ από την ομάδα μου. Με ένταση για τα 90 λεπτά, με γκολ. Βλέπω ότι έρχονται τα γκολ και με θετική ενέργεια».

Για το τι ξεχωρίζει από την Ξάνθη: «Ξέρουμε ότι η Ξάνθη έχει καλές μονάδες σαν παίκτες. Σίγουρα άλλαξε ο προπονητής, αλλά δεν σημαίνει ότι έφυγαν όλα τα στοιχεία του προηγούμενου. Εμείς οφείλουμε να προετοιμαστούμε και με τα στοιχεία του προηγούμενου προπονητή. Ξέρετε ότι σε εμάς πέφτει το βάρος, εμείς πρέπει να είμαστε αυτοί που πρέπει. Νομίζω πως δεν θα έχουμε κάποιο πρόβλημα αν παρουσιαστούμε με το σωστό».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ