Στη Νιόν άρχισε να ξηλώνεται το πουλόβερ της «εξυγίανσης»…

Ο Γιώργος Χελάκης γράφει για τα γεγονότα που ακολούθησαν μετά την παρουσία του Βαγγέλη Μαρινάκη στην Σούπερ Λίγκα και την πρόταση που κατέθεσε

Τις ανακοινώσεις της ΕΠΟ δεν είναι για να τις παίρνει κανείς στα σοβαρά. Πρώτον γιατί άλλα γίνονται και άλλα γράφουν ότι γίνονται και δεύτερον γιατί μπορεί αυτοί που τις υπαγορεύουν να μην καταλαβαίνουν τι (τους) γίνεται.

Οσα διαδραματίστηκαν αυτή την εβδομάδα στην Νιόν της Ελβετίας πιστοποίησαν τα αδιέξοδα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ας πάρουμε τα πράγματα ανάποδα. Πιστοποίησαν ότι οι εδώ τοποτηρητές, επιτηρητές και επιτετραμμένοι των υπερεθνικών Ομοσπονδιών απέτυχαν στην αποστολή τους που ήταν να επαναφέρουν το ελληνικό ποδόσφαιρο στην κανονικότητα.

Η αποτυχία τους ομολογείται και από τους ίδιους. Όταν καλείς τους ισχυρούς του επαγγελματικού ποδοσφαίρου για να βρεθεί λύση στο πρόβλημα στην ουσία ομολογείς ότι εσύ με τις όποιες παρεμβάσεις σου πέτυχες μια τρύπα στο νερό. Και κάτι ακόμα. Όταν οι αρχιδιαιτητές πληρώνονται με λεφτά που συνιστούν πρόκληση κι όλοι οι άλλοι μαζεύουν ήλιο και πίνουν καφέ κάτω από την Ακρόπολη, το κύρος σου τώρα που αποχωρείς είναι πολύ μικρότερο από εκείνο που είχες όταν ερχόσουν.

Στο ποδόσφαιρό μας επιβλήθηκε μνημόνιο για να το κάνει χειρότερο από ό,τι ήταν . Για την ανικανότητα των επιτηρητών το πιο τρανό παράδειγμα ήταν η χρεοκοπία της ΕΠΟ. Τι επιτήρηση ήταν αυτή που άφηνε τον Βαγγέλη Γραμμένο και τους συνεργάτες του να διπλασιάσουν τον αριθμό των υπαλλήλων και μισθοδοτούμενων στην ΕΠΟ;

Η μαύρη τρύπα στα οικονομικά είναι και μαύρη τρύπα της επιτήρησης. Πάμε τώρα στην Ομοσπονδία που πανηγυρίζει στην ανακοίνωσή της επειδή η ΦΙΦΑ και η ΟΥΕΦΑ ζήτησαν να προστατεύονται τα μέλη της ΚΕΔ. Να προστατεύονται καμιά αντίρρηση. Αλλά γιατί έφτασαν να απολαμβάνουν τέτοιας εκτίμησης ώστε να χρειάζονται προστασία.

Μήπως γιατί τα έκαναν μούσκεμα. Μήπως γιατί -με εξαίρεση τον ΠΑΟΚ- δεν υπάρχει ομάδα στην Σούπερ Λίγκα που να μην έχει παράπονα; Μια ανυπόληπτη διοίκηση της ΕΠΟ που άγεται και φέρεται ως υπηρέτρια πολλών αφεντάδων. Θεωρητικά των επιτηρητών. Στην πράξη των επιθυμιών και της βούλησης του Ιβάν Σαββίδη. Με τον υφυπουργό Αθλητισμού να προλαβαίνει ανομήματά της στο «τσακ» (βλέπε ρύθμιση για την πολυϊδιοκτησία) και να την χαρακτηρίζει ευθέως κακή διοίκηση.

Η συνάντηση των λεγόμενων μεγάλων του επαγγελματικού ποδοσφαίρου δεν ήταν φυσικά πρόταση της ΕΠΟ. Την καταθέτει πάγια ο πρόεδρος της ΕΠΣ Ηρακλείου Νίκος Τζώρτζογλου και την κατέθεσε επίσημα στην συνεδρίαση της Σούπερ Λίγκας ο κ. Μαρινάκης. Κι ενώ εκείνοι στους οποίους απευθυνόταν τήρησαν σιγήν ισχύος, η πρόταση υιοθετήθηκε από την ΦΙΦΑ και την ΟΥΕΦΑ. Αυτή την πραγματικότητα δεν μπορεί να την μακιγιάρει κανένα επικοινωνιακό κέντρο. Μιλούν τα γεγονότα.

Μακάρι οι αποδέκτες της να τσεκάρουν εισιτήρια για την Ελβετία και να προσέλθουν με εποικοδομητικό πνεύμα ώστε να υπάρξουν θετικές εξελίξεις για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Τώρα, ότι θα αποχωρήσουν οι επιτηρητές και όπως δείχνουν τα πράγματα θα «αποχαιρετήσουμε» και τον Βαγγέλη Γραμμένο από την ΕΠΟ δεν είναι και για να μας στενοχωρεί…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ