ΑΕΚ : Ιταλική συνταγή και νίκη από την… άμυνα

ΑΕΚ : Ιταλική συνταγή και νίκη από την… άμυνα

Η ΑΕΚ της εποχής Καρέρα θα είναι μια ομάδα με «σφικτή» άμυνα, που θα παλεύει κάθε ματς και θα έχει ως πρωταρχικό στόχο να μην δεχθεί γκολ.

Ο Μάσιμο Καρέρα έδωσε από χθες κιόλας ξεκάθαρα το «στίγμα» του για την ΑΕΚ που οραματίζεται. Μια ομάδα με «σφικτή» άμυνα, που θα παλεύει κάθε ματς και θα έχει ως πρωταρχικό στόχο να μην δεχθεί γκολ. Μιας και αυτό θα αποτελεί την «βάση» για να φτάσει στη νίκη.

Χθες το πέτυχε, στηριζόμενη στην κλασική, ιταλική συνταγή. Οι Κιτρινόμαυροι δεν έπιασαν υψηλά επίπεδα απόδοσης, όμως από την άλλη ήταν σαφές πως ακολουθούσαν και μάλιστα πιστά ένα συγκεκριμένο αγωνιστικό πλάνο. Η Ξάνθη δεν έκανε ούτε φάση, η κατοχή ήταν κυρίως στα πόδια των Κιτρινόμαυρων και το παιχνίδι ήταν κατά κάποιο τρόπο στα μέτρα τους.

Ωστόσο, έδειχναν στο μεγαλύτερο μέρος τους μια αδυναμία για να το κάνουν απόλυτα δικό τους. Αυτό άλλαξε μετά την αποβολή του Φασίδη, τις αγωνιστικές παρεμβάσεις του Καρέρα και φυσικά την γκολάρα του Γαλανόπουλου. Η ΑΕΚ, αν και ακόμα βρισκόμαστε στις πρώτες μέρες του Ιταλού τεχνικού στο τιμόνι της, φαίνεται πως ξεκινά να «πατά» σε μια νέα αγωνιστική φιλοσοφία. Εκείνη που έχει στο μυαλό του ο νέος προπονητής της.

Για τα μέχρι τώρα δεδομένα της Ένωσης ενδεχομένως αυτός ο δρόμος να είναι και ο ενδεδειγμένος. Αρκεί να μπορέσει να προσαρμοστεί σε αυτόν και να γίνει πιο αποτελεσματική. Μιας και χθες αυτό λίγο έλειψε να της κοστίσει. Ωστόσο, η νίκη, που ήρθε έστω και με καρδιοχτύπι, ήταν το βασικό ζητούμενο. Και η ΑΕΚ του Καρέρα έφυγε από τα Πηγάδια με αυτό που ήθελε.

ΥΓ: Η αλήθεια είναι πως η επιλογή του 3-5-2 μου ξένισε. Και όπως αποδείχθηκε στην πράξη δεν ήταν λειτουργική. Είναι θετικό πάντως για τον Καρέρα πως έδειξε ένας προπονητής ευέλικτος, που δεν εμμένει σε συγκεκριμένες επιλογές. Μιας και χθες άλλαξε το σύστημα της ομάδας του δύο φορές, προκειμένου να το προσαρμόσει στις απαιτήσεις του ματς.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ