Ολυμπιακός: Ο «βιαστικός» Γενάρης και η Άρσεναλ που μπορεί να περιμένει

Ολυμπιακός: Ο «βιαστικός» Γενάρης και η Άρσεναλ που μπορεί να περιμένει

Τα 10 ματς μέχρι την Τούμπα, η απουσία του Γκιγιέρμε, η ενίσχυση σε καίρια σημεία και οι αγώνες με τους Άγγλους που είναι… πάρα πολύ μακριά

Δεν υπάρχουν καλές και κακές κληρώσεις. Υπάρχουν καλές και κακές εμφανίσεις. Σε περιπτώσεις όμως όπως, καλή ώρα, με την Άρσεναλ υπάρχει και ο ρεαλισμός. Που λέει ξεκάθαρα πως η Άρσεναλ, μια από τις κορυφαίες ομάδες του πλανήτη, είναι το μεγάλο φαβορί για πρόκριση.

Οτιδήποτε άλλο, του στυλ δεν είναι σε καλή κατάσταση, παραπαίει και δεν «βλέπεται» αγωνιστικά, δεν έχει την παραμικρή σχέση με την πραγματικότητα γύρω απ το ζευγάρι με τον Ολυμπιακό. Άλλο η γενική κατάσταση της Άρσεναλ και άλλο η σύγκριση με τον Ολυμπιακό.

Μια Άρσεναλ που σε δύο μήνες μπορεί να είναι τελείως διαφορετική. Όμως η ουσία είναι πως αυτός ο Ολυμπιακός με την εικόνα που μας έδειξε απέναντι σε Μπάγερν και κυρίως Τότεναμ είναι ικανός να της βάλει δύσκολα. Και να παλέψει για τις πιθανότητες του από τον ρόλο του αουτσάιντερ που σε αυτές τις περιπτώσεις μπορεί να αποδειχθεί και καλύτερα.

Τα ματς όμως με την Άρσεναλ είναι πάρα πολύ μακριά για τον Ολυμπιακό. Όπως και το ντέρμπι στην Τούμπα που πέφτει ανάμεσα στις «μάχες» με τους Άγγλους.

Τα «φρέσκα κουλούρια» έχουν σημασία για τον Ολυμπιακό που έχει μπροστά του μια πολύ δύσκολη 10αδα αγώνων στο πρωτάθλημα, συν τα δύο εύκολα ματς στο Κύπελλο με την Καλαμάτα.

Στο πρωτάθλημα, αρχής γενομένης με την αυριανή αναμέτρηση στο άδειο λόγω τιμωρίας Καραισκάκη με την Λάρισα, όπου ο Ολυμπιακός καλείται να κάνει την καλύτερη δυνατή συγκομιδή βαθμών. Και όταν μιλάμε για Ολυμπιακό, ακόμη και σε συνθήκες… εξυγίανσης που ζει και βασιλεύει το πιο σκοτεινό «σύστημα» που «τρώει» το ελληνικό ποδόσφαιρο, αυτό σημαίνει το απόλυτο.

Ο Ολυμπιακός κλείνει το 2019 στον Βόλο του Μπέου και ξεκινά το 2020 με τον Παναθηναϊκό στο άδειο ξανά Καραισκάκη. Ακολουθούν η Λαμία (εκτός), ο Άρης, ο ΟΦΗ (εκτός), η ΑΕΚ (εκτός), η Ξάνθη, ο Ατρόμητος (εκτός), και ο Πανιώνιος.

Δέκα ματς στα οποία δεν θα έχει τον Γκιγιέρμε (τουλάχιστον στα πρώτα 8) καθώς ο Βραζιλιάνος πάει για επιστροφή στη δράση στα τέλη του Γενάρη και που συνάμα δύσκολα θα μπορέσει ο Μαρτίνς να εμπιστευθεί ξανά τον Μεριά για το κέντρο της άμυνας μετά και το νέο κακό ματς που έκανε με τον Ερυθρό Αστέρα.

Οι δύο παραπάνω εξελίξεις δημιούργησαν δύο «θέματα» για τον Ολυμπιακό που χρειάζονται άμεσα λύσεις. Όσο πιο γρήγορα ο Ολυμπιακός μπορέσει να ενισχυθεί μέσα στον Ιανουάριο στο κέντρο της άμυνας και στον άξονα τόσο το καλύτερο για τον Μαρτίνς. Με παίκτες έτοιμους που θα έρθουν και θα μπουν κατευθείαν στο «κόλπο».

Ναι μεν ο Μαρτίνς έχει τους Αβραάμ και Μπα μαζί με τον Σεμέδο και πλέον μετράει αντίστροφα και ο Σισέ όμως είναι ξεκάθαρο πως χρειάζεται και μια ακόμη βασική λύση απ την στιγμή που ο Μεριά λογικά θα ψάξει αλλού την τύχη του.

Και στον άξονα γίνεται απολύτως κατανοητό πως δεν γίνεται να παίξουν όλα τα ματς Καμαρά-Μπουχαλάκης χωρίς «ανάσα». Ο Μπενζιά δεν έχει καταφέρει να κερδίσει την εμπιστοσύνη του Μαρτίνς ενώ ο Μπρούνο ναι μεν είναι σε καλύτερη μοίρα όμως δεν έχει πείσει ακόμη πως μπορεί να μπει για τα καλά στο «κόλπο».

Το καλό για τον Ολυμπιακό είναι πως παρουσιάζεται σε πολύ σημαντικό βαθμό έτοιμος, με ότι αυτό συνεπάγεται. Και αυτό λογικά θα το δούμε στην πράξη πολύ γρήγορα.

Από την άλλη βεβαίως είναι σημαντικό πως μέσα σε αυτό το διάστημα θα δούμε ξανά τον Λάζαρο να αγωνίζεται όπως και τον Βαλμπουενά να είναι ξανά έτοιμος για να προσφέρει λύσεις στον Μαρτίνς.

Ο Φεβρουάριος μπορεί να είναι καθοριστικός με το ντέρμπι στην Τούμπα και τα ματς με την Άρσεναλ όμως ο Ιανουάριος είναι αυτός που δημιουργεί καταστάσεις για το πρωτάθλημα.

Μην ξεχνάμε άλλωστε πως κάθε ματς είναι τρεις βαθμοί, και τα ματς του Ιανουαρίου είναι πολύ δύσκολα για τους Πειραιώτες στο πρωτάθλημα των 36 αγωνιστικών.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ