Ο Μπεργκ των 2 εκατομμυρίων, ο Αλαφούζος και το «καυτό» καλοκαίρι

Ο Μπεργκ των 2 εκατομμυρίων, ο Αλαφούζος και το «καυτό» καλοκαίρι

Ο Μάρκους Μπεργκ και πάλι στα... πρωτοσέλιδα. Το απλησίαστο φετινό του συμβόλαιο, το μνημόνιο του Παναθηναϊκού που δεν μπορεί να τον προσεγγίσει, τα δεδομένα του καλοκαιριού και η επιρροή του Γιάννη Αλαφούζου.

Ο φετινός Μάρκους Μπεργκ, ακόμα και στα 33 του χρόνια, είναι απλησίαστος οικονομικά για τον τωρινό Παναθηναϊκό. Το συμβόλαιό του στην Κράσνονταρ αγγίζει τα δύο εκατομμύρια ευρώ.

Ήδη έχει πάρει σχεδόν τα μισά (900.000 ευρώ), έχει να λάβει ακόμα ένα εκατομμύριο και αν η ομάδα του καταφέρει να βγει στο Τσάμπιονς Λιγκ της επόμενης σεζόν, ο Σουηδός θα λάβει επιπλέον μπόνους περίπου 200.000 ευρώ. Τα χρήματα καθιστούν απαγορευτική όχι μονάχα την προσπάθεια, αλλά οποιαδήποτε σκέψη για επιστροφή του Σουηδού.

Από εκεί προκύπτει και η χθεσινή κατηγορηματική διάψευση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός για το θέμα του Σουηδού. Πώς να συντηρήσεις ψηλά ένα ζήτημα που κοστίζει τόσο πολύ, την ίδια ώρα που το… μνημόνιο συνεχίζεται στην ομάδα; Πώς να αφήσεις να σέρνεται ένα θέμα που μπορεί να σου προξενήσει μεγάλο πρόβλημα στα αποδυτήρια, όταν κάποιοι θα ρωτήσουν αν όντως σκοπεύει ο Παναθηναϊκός να προσφέρει ένα τόσο μεγάλο συμβόλαιο σε έναν και μόνο παίκτη και την ίδια ώρα υπάρχουν παζάρια για δέκα και είκοσι χιλιάδες ευρώ;

Και, εκτός όλων των άλλων, δε θα πρέπει να ξεχνάμε πως ο Παναθηναϊκός έχει βασικό σέντερ φορ. Ο Φεντερίκο Μακέντα, με τα καλά του και τα άσχημά του, απολαμβάνει της εμπιστοσύνης του τεχνικού τιμ. Και είναι ο λόγος που οι «πράσινοι» δε θα κινηθούν για βασικό φορ τον ερχόμενο Ιανουάριο. Το καλοκαίρι τα δεδομένα μπορεί να είναι διαφορετικά σε όλες τις υποθέσεις. Και σε αυτή του Ιταλού, αν προκύψει κάποια πρόταση όπως συνέβη το περασμένο καλοκαίρι.

Το καλοκαίρι του 2020 έτσι κι αλλιώς αναμένεται «καυτό» για τον Παναθηναϊκό. Σε πολλούς τομείς. Από το διοικητικό και την υπόθεση «Γιαννακόπουλο – PAO Alive – Βοτανικού», μέχρι το αγωνιστικό και πόσο διατεθειμένος θα είναι ο Αλαφούζος (αν δεν αλλάξει κάτι διοικητικά) να στηρίξει ένα πρότζεκτ που θα μπαίνει στον τρίτο του χρόνο, άρα θα κληθεί να κάτι και το κάτι παραπάνω στα μεταγραφικά.

Ένα απ’ αυτά είναι το θέμα του Μάρκους Μπεργκ. Και η αλήθεια είναι πως ο μεγαλομέτοχος του Παναθηναϊκού είναι αυτός που θα κρίνει την υπόθεση. Ο Αλαφούζος έχει άριστη σχέση με τον Σουηδό. Ήταν εκείνος που είχε πει να παραχωρηθεί στην Αλ Αϊν, όχι τόσο λόγω των χρημάτων που θα έφερνε αυτή η μεταγραφή στον Παναθηναϊκό, αλλά για τα – πολλά – λεφτά που θα έπαιρνε ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής. Και η τότε «χάρη» του Αλαφούζου ίσως παίξει ρόλο στο «αύριο» και στο αν τελικά θα πραγματοποιηθεί η σπουδαία επιστροφή.

Το σημαντικό, βέβαια, είναι το οικονομικό. Διότι όσο κι αν αγαπάει ο Μπεργκ τον Παναθηναϊκό, επαγγελματίας είναι και σήμερα, επαγγελματίας θα είναι και το καλοκαίρι. Και ας θα κοντεύει (τον Αύγουστο θα τα κλείσει) τα 34 του χρόνια. Ο Παναθηναϊκός δίνει συμβόλαιο 420.000 ευρώ στον αρχηγό του, τον Κουρμπέλη, άρα αυτά τα χρήματα είναι για τώρα το «ταβάνι» του. Ακόμα και 700.000 ευρώ που λέγεται πως είναι διατεθειμένος να προσφέρει στον Μπεργκ, τούτη τη στιγμή δε θα τα έδινε. Θα αλλάξει κάτι έως το καλοκαίρι; Θα αποφασίσει ο Αλαφούζος να κάνει την υπέρβαση;

Και – πρωτίστως – θα δεχτεί ο Μπεργκ να ρίξει το κασέ του από τα 2 εκατομμύρια τα φετινά σχεδόν στο 1/4 για να γυρίσει στην Ελλάδα; Δεν είναι και εύκολο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ