Ολυμπιακός : Ναι ρε φίλε, γυρίζει ο Λάζαρος!

Ολυμπιακός : Ναι ρε φίλε, γυρίζει ο Λάζαρος!

Τώρα, εκείνο που προέχει είναι να μπει σε αγωνιστικούς ρυθμούς και να μην του προκύψει κάποιος μυϊκός τραυματισμός. Τα υπόλοιπα είναι δουλειά που την έχει ξανακάνει…

Γυρίζει ο Λάζαρος μετά από δέκα μήνες! Όπως και να το δεις πρόκειται για σημαντικό γεγονός. Ότι είναι στην αποστολή δεν σημαίνει ότι θα παίξει. Ούτε σημαίνει πως είναι έτοιμος 100%. Μέσα από τα παιχνίδια θα ξαναβρεί την φόρμα του και θα επανέλθει.

Ως γεγονός όμως είναι σημαντικό. Κυρίως γιατί ο ίδιος το είχε ανάγκη. Δέκα μήνες μακριά από την δράση είναι χρόνος πολύς για έναν επαγγελματία ποδοσφαιριστή. Ειδικά όταν τον περνάει στο φυσικοθεραυπευτήρια και στα γυμναστήρια κάνοντας βάρη. Ειδικά όταν εκεί που νομίζει πως ήρθε η ώρα να επιστρέψει έρχονται οι μυϊκοί τραυματισμοί και τον φρενάρουν.

Ο Λάζαρος δεν είναι μικρό παιδί για να μην νοιώθει ότι ο χρόνος τον αγγίζει. Με πατημένα τα τριάντα δύο ξέρει καλύτερα από τον καθένα πως δεν υπάρχει καιρός για χάσιμο. Το σώμα ξεχνάει πιο εύκολα όταν περνούν τα χρόνια της ποδοσφαιρικής ακμής. Όταν μάλιστα παίζεις εξτρέμ το πράγμα γίνεται ακόμα πιο δύσκολο. Εξτρέμ χωρίς εκρηκτικότητα δεν είναι πια εξτρέμ.

Μπορεί να κινούνται από τα άκρα αλλά παίζουν σπάνια πάνω στην γραμμή. «Αναγκάζονται» να διαφοροποιούν τον τρόπο του παιχνιδιού τους για να εξακολουθούν να είναι από χρήσιμοι ως απαραίτητοι στην ομάδα τους. Τρανό παράδειγμα ο Ματιέ Βαλμπουενά. Οποιος βάλει στο βίντεο παλιά του παιχνίδια καταλαβαίνει την διαφορά και φυσικά υποκλίνεται στην κλάση και την ποιότητά του που του επιτρέπουν να κρύβει τις αδυναμίες με τις οποίες τον επιβάρυνε ο χρόνος και να φέρνει στο προσκήνιο άλλες αρετές του που τον καθιστούν πολύτιμο.

Ο Λάζαρος παίζοντας με δεξί πόδι από τα αριστερά πάντα είχε την τάση να συγκλίνει και να δημιουργεί χώρο ώστε να δοκιμάζει το δυνατό δεξί πόδι του. Η τάση του μάλιστα να παίρνει θέση δεύτερου επιθετικού όταν η ομάδα του εκδηλώνει επίθεση από την αντίθετη πλευρά ίσως φανεί χρήσιμη σε πια ομάδα που έχει ανάγκη περισσότερα γκολ από τους ακραίους της. Όλα αυτά βέβαια θα φανούν στην συνέχεια. Τώρα, εκείνο που προέχει είναι να μπει σε αγωνιστικούς ρυθμούς και να μην του προκύψει κάποιος μυϊκός τραυματισμός.

Η επιστροφή του Χριστοδουλόπουλου σε συνδυασμό με εκείνη του Κώστα Φορτούνη μπορεί να διαφοροποιήσει τα πλάνα του Πέδρο Μαρτίνς και να ανεβάσει σε άλλο επίπεδο την ισχύ του Ολυμπιακού. Οι επιστροφές δυο Ελλήνων διεθνών με υψηλές εμπειρίες είναι όπλο στα χέρια του προπονητή. Πέραν όλων των άλλων του δίνουν τη δυνατότητα να δοκιμάσει νέα σχήματα και διατάξεις αιφνιδιάζοντας τους αντίπαλους. Ο Λάζαρος που επιστρέφει πρώτος μπορεί να κάνει την ομάδα του Μαρτίνς ακόμα πιο ελκυστική στο μάτι…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ