Με αυτή τη νοοτροπία δεν έχει να φοβηθεί τίποτα

Με αυτή τη νοοτροπία δεν έχει να φοβηθεί τίποτα

Ο Παναθηναϊκός της Κρήτης είναι μια ομάδα όπως θέλει να τη βλέπει και ο προπονητής της και ο κόσμος της. Που δεν τα παρατάει ποτέ, ακόμα και όταν όλα πηγαίνουν στραβά.

Ο Παναθηναϊκός της Κρήτης ήταν ο Παναθηναϊκός που θέλει να βλέπει ο κόσμος του. Και σε επίπεδο αγωνιστικής ετοιμότητας και απόδοσης και σε επίπεδο νοοτροπίας και χαρακτήρα που βγάζει στο γήπεδο. Μια ομάδα που επιβάλλεται, που δημιουργεί, που αφήνει τον αντίπαλο σε ρόλο… κομπάρσου. Και μια ομάδα που ακόμα και αν το ματς στραβώσει, όπως έγινε στο «Γεντί Κουλέ», θα βρει τον τρόπο για να το παλέψει μέχρι το τέλος.

Δεν είναι εύκολο όταν έχεις υπό τον έλεγχο σου ένα ματς και φαίνεται πως θα σκοράρεις, να σου γυρίζουν όλα τούμπα και παρ’ όλα αυτά να καταφέρνεις να φύγεις έστω και με το ελάχιστο βαθμολογικό όφελος.

Ο Παναθηναϊκός βρέθηκε πίσω στο σκορ και με παίκτη λιγότερο μέσα σε τρία λεπτά, κόντρα στη ροή του ματς, τη στιγμή που φούλαρε για να βρει το γκολ. Σε μια έδρα από τις καλύτερες του πρωταθλήματος και απέναντι σε έναν εξαιρετικό αντίπαλο. Θα περίμενε κανείς πως θα λύγιζε. Όμως φάνηκε η καλή δουλειά που γίνεται και στον αγωνιστικό τομέα και στο θέμα της νοοτροπίας πλέον.

Κατάφερε να βρει το γκολ της ισοφάρισης γιατί έμεινε ψηλά στο γήπεδο, παρά το αριθμητικό μειονέκτημα. Επέμεινε να βάζει πολλούς παίκτες μέσα στην αντίπαλη περιοχή, ώστε να ψάξει την ευκαιρία του και τη βρήκε με το πέναλτι που κέρδισε ο Δώνης από τον Κουτρουμπή. Ακόμα και μετά το 1-1, αν μια ομάδα έπρεπε να κερδίσει ήταν ο Παναθηναϊκός με τον Κουρμπέλη να χάνει τη μεγάλη ευκαιρία να κάνει το 2-1.

Ο Παναθηναϊκός του τελευταίου διμήνου έχει… ξεχάσει πως είναι να χάνει. Τελευταία φορά ήταν στις 27 Οκτωβρίου, στο εντός έδρας ματς με τη Λάρισα. Έκτοτε μετράει εφτά παιχνίδια χωρίς ήττα (τέσσερις ισοπαλίες, τρεις νίκες).

Αν εξαιρέσουμε το 0-0 στο Αγρίνιο, που ήταν πάρα πολύ κακός, στις υπόλοιπες ισοπαλίες του το δίκαιο θα ήταν να νικήσει. Και στην Τούμπα και στον Βόλο και στην Κρήτη ο Παναθηναϊκός ήταν η καλύτερη ομάδα στο γήπεδο.

Η ομάδα προοδεύει όλο και περισσότερο, εδραιώνεται στην πρώτη πεντάδα πλέον, βγάζει από πάνω της το άγχος του να «κυνηγάει» για να φτάσει σε θέση πλέι οφ. Χρειάζεται νίκη την Κυριακή απέναντι στον Άρη προκειμένου να κλείσει θετικά η χρονιά και να μπει με… φορά στην τελική ευθεία, που θα τον περιμένουν ντέρμπι, αρχής γενομένης με τον Ολυμπιακό στις αρχές Ιανουαρίου.

Αν παρουσιάζει την ίδια νοοτροπία με αυτή που έδειξε στα δύσκολα παιχνίδια που έδωσε έως τώρα, είναι δεδομένο πως θα διεκδικήσει ακόμα περισσότερα πράγματα μέσα στη σεζόν.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ