Αυτός είναι ο Νίκολα Τσούμιτς που πήρε ο Ολυμπιακός (vids)

Αυτός είναι ο Νίκολα Τσούμιτς που πήρε ο Ολυμπιακός (vids)

Το10.gr παρουσιάζει τον 21χρονο εξτρέμ, Νίκολα Τσούμιτς, ο οποίος ήρθε στην Ελλάδα, υπέγραψε στον Ολυμπιακό και ανήκει και επίσημα πλέον στους Ερυθρόλευκους.

Ο Ολυμπιακός μπορεί αν βρίσκεται εν μέσω αγωνιστικών υποχρεώσεων και μάλιστα σημαντικών, αφού δίνει συνεχόμενα κομβικά παιχνίδια για το πρωτάθλημα, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είναι ενεργός στη μεταγραφική αγορά.

Οι ερυθρόλευκοι «σκανάρουν» ότι κινείται με το εξαιρετικό τμήμα σκάουτινγκ που διαθέτουν και είναι ανά πάσα στιγμή έτοιμοι να επενδύσουν. Όπως έκαναν με τον Ραντζέλοβιτς και τον Νίκολιτς στο πρόσφατο παρελθόν και όπως συμβαίνει και με τον Νίκολα Τσούμιτς.

Ο Ολυμπιακός παρακολουθεί από κοντά τη σερβική αγορά, ξεχώρισε τον 21χρονο εξτρέμ της Ραντνίσκι Νις και τον έκανε δικό του. Οι Πειραιώτες κινήθηκαν ταχύτατα, τα βρήκαν με τη σερβική ομάδα για τη μεταγραφή του έναντι 500.000 ευρώ και τον έντυσαν στα ερυθρόλευκα. Ο παίκτης μάλιστα ήρθε στην Ελλάδα, υπέγραψε και το απόγευμα ανακοινώθηκε και επίσημα. Ο νεαρός άσος ως το καλοκαίρι θα παραμείνει στη Ραντνίσκι ως δανεικός.

Ποιος είναι ο Τσούμιτς

Ο Τσούμιτς αποτελεί έναν από τους πιο φέρελπις ποδοσφαιριστές του σέρβικου ποδοσφαίρου. Είναι μόλις 21 ετών (γεννημένος στις 20 Νοεμβρίου του 1998), έχει ύψος 1,73 και αγωνίζεται ως εξτρέμ, έχοντας μεγαλύτερη προτίμηση στη δεξιά πλευρά.

Τη φετινή σεζόν είναι βασικός κι αναντικατάστατος στη Ραντνίσκι Νις, με την οποία πραγματοποιεί εντυπωσιακές εμφανίσεις. Συγκεκριμένα, ο νεαρός ποδοσφαιριστής έχει αγωνιστεί σε 16 παιχνίδια (13 για το πρωτάθλημα) σε όλες τις διοργανώσεις και έχει σκοράρει 4 τέρματα, ενώ έχει μοιράσει και 1 ασίστ. Μετράει ήδη περισσότερα από 1100 λεπτά συμμετοχής, με την ομάδα του να βρίσκεται στην 7η θέση της βαθμολογίας.

Παράλληλα, από τον περασμένο Σεπτέμβριο είναι διεθνής με την εθνική ομάδα νέων της Σερβίας (3 συμμετοχές), ενώ οι εμφανίσεις του έχουν αναγκάσει τον ομοσπονδιακό προπονητή, Λούμπισα Λουμπάκοβιτς να τον «τσεκάρει» αρκετές φορές για την εθνική ομάδα. Παρόλα αυτά ακόμα δεν έχει πάρει το… χρίσμα.

Ο Τσούμιτς ξεκίνησε την καριέρα του από την Σλόμποντα Ούζιτσε, όπου αγωνίστηκε για δυο σεζόν (2014-15, 2015-16) και είχε 13 συμμετοχές στη δεύτερη κατηγορία της Σερβίας. Την επόμενη σεζόν πήρε μεταγραφή στη Μέταλατς Γκόρνι, όπου έμεινε μέχρι τον Γενάρη της σεζόν 2018-19. Εκεί έκανε 64 συμμετοχές και σημείωσε και 10 τέρματα, αναγκάζοντας τη Ραντνίσκι Νις να τον κάνει δικό της.

Στη Ραντνίσκι που βρίσκεται εδώ και 1,5 χρόνο βελτιώθηκε αισθητά, είχε την εμπιστοσύνη του προπονητή και κατάφερε να εντυπωσιάσει από το περσινό δεύτερο μισό. Φέτος όμως ανέβηκε ακόμα περισσότερο κι ανάγκασε ομάδες όπως τον Ερυθρό Αστέρα και τη Σεντ Γκάλεν να κινηθούν για να τον αποκτήσουν. Συνολικά έχει με τη σερβική ομάδα 24 συμμετοχές και 5 τέρματα, με τον Ολυμπιακό να κινείται αστραπιαία και να συμφωνεί με τη Νις για να τον κάνει δικό του.

Οι σχέσεις Ολυμπιακού – Ραντνίσκι και ο Ραντζέλοβιτς

Ο Ολυμπιακός εδώ και μερικά χρόνια κοιτάζει τη σέρβικη αγορά και διατηρεί εξαιρετικές σχέσεις με τη Ραντνίσκι Νις. Όλα ξεκίνησαν φυσικά από τον Ραντζέλοβιτς που απέκτησε ο Ολυμπιακός και τον άφησε δανεικό για να «ψηθεί».

Η κίνηση του αυτή ήταν ευεργετική, με τον Σέρβο να φτάνει το καλοκαίρι στο λιμάνι και υπό τις οδηγίες του Μαρτίνς να αποτελεί έναν σημαντικό παίκτη στο ροτέισον του φετινού Ολυμπιακού.

Πέρα από τον Ραντζέλοβιτς όμως οι ερυθρόλευκοι έχουν κάνει κάτι παρόμοιο και με τον Νίκολιτς, ο οποίος είναι δεξί μπακ και επίσης είναι αυτή τη στιγμή δανεικός στη σερβική ομάδα. Κάτι ανάλογο θα γίνει και με τον Τσούμιτς, με τον Ολυμπιακό να εκμεταλλεύεται τις καλές σχέσεις του με τη Ραντνίσκι εδώ και λίγα χρόνια και να προλαβαίνει τον παίκτη πριν από Ερυθρό Αστέρα αλλά και τους υπόλοιπους «μνηστήρες», με τη συμφωνία να είναι ανάλογη με τις δυο προηγούμενες.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ