ΑΕΚ: Την VARάνε, αλλά οφείλει πρώτα να «προστατευτεί» αγωνιστικά

ΑΕΚ: Την VARάνε, αλλά οφείλει πρώτα να «προστατευτεί» αγωνιστικά

Η ΑΕΚ θα μπορούσε να φύγει με τη νίκη από τη Λαμία αν καταλογιζόταν το πέναλτι πάνω στον Αλμπάνη. Αυτό δεν αναιρεί ωστόσο πως παρουσιάστηκε κατώτερη των περιστάσεων και έγινε ξεκάθαρο πως αγωνιστικά είναι «γυμνή».

Το νικηφόρο σερί της ΑΕΚ σταμάτησε στα Λαμία. Οι τρεις συνεχόμενες νίκες καταγράφηκαν για πρώτη φορά φέτος και η Ένωση έκανε και πάλι βήματα προς τα πίσω. Χωρίς να μπορέσει να δώσει συνέχεια στα πετυχημένα αποτελέσματα που είχαν προηγηθεί. Αποτελέσματα που πάντως δεν συνοδεύονταν πάντα από καλές εμφανίσεις.

Δεν θα μπορούσε να γίνει και διαφορετικά, καθώς η φετινή ΑΕΚ δεν δικαιούται να έχει τέτοιες απαιτήσεις. Η εικόνα της ομάδας είναι τέτοια που την αναγκάζει να αρκείται στο αποτέλεσμα, όποτε μπορεί να έρθει αυτό. Για να συνδυαστούν οι νίκες με ωραίο ποδόσφαιρο χρειάζονται πράγματα που αυτή τη στιγμή η Ένωση στερείται. Δηλαδή, παίκτες ποιότητες. Ή για να είμαι απόλυτα ακριβής, περισσότερους παίκτες ποιότητας.

Το ρόστερ της ΑΕΚ έχει κενά και μάλιστα σημαντικά. Κενά που φάνηκαν και στη Λαμία, αναγκάζοντας σε ένα βαθμό τον Μάσιμο Καρέρα να περιοριστεί στις δύο αλλαγές. Μιας και λύσεις δεν υπήρχαν. Η Ένωση έχει ένα περιορισμένο ρόστερ. Ένα ρόστερ που περιλαμβάνει ως εναλλακτική για την επίθεση τον Γιακουμάκη και για τα άκρα τους Αλμπάνη, Ντέλετιτς. Δεν βάζω στην εξίσωση τον Βέρντε διότι θεωρητικά είναι ο ένας από τους δύο βασικούς ακραίους της ομάδας, όταν παίζει με τέτοιους. Άσχετα που επί Καρέρα ο ρόλος του Ιταλού έχει περιοριστεί αισθητά.

Η ΑΕΚ καλά κάνει και διαμαρτύρεται για τον μη καταλογισμό πέναλτι στο μαρκάρισμα πάνω στον Αλμπάνη. Η γνώμη μου είναι πως υπάρχει παράβαση που έπρεπε να υποδειχθεί. Ή σε κάθε περίπτωση να εξεταστεί ενδελεχώς, μέσω του VAR. Κάτι που για έναν ανεξήγητο λόγο δεν συνέβη. Για έναν λόγο που προφανώς τον γνωρίζουν μόνο οι Τζήλος, Σκουλάς.

Ωστόσο παρά την αδικία στη συγκεκριμένη φάση, η ΑΕΚ δεν μπορεί να βρει εκεί το άλλοθι για το χθεσινό στραβοπάτημα. Η μοναδική υπεύθυνη για αυτό είναι η ίδια. Η Ένωση δείχνει απροστάτευτη αγωνιστικά, λόγω της γύμνιας που παρουσιάζει σε συγκεκριμένες θέσεις το ρόστερ της. Και η παραπάνω κατάσταση δεδομένα θα επαναληφθεί εφόσον δεν υπάρχει η απαραίτητη ενίσχυση.

Έχω γράψει και πρόσφατα πως η ΑΕΚ χρειάζεται μεταγραφές ενδεκάδας που θα πρέπει να γίνουν χωρίς εκπτώσεις. Ποιοτικά αλλά και ποσοτικά. Η ομάδα έχει ανάγκη από έναν στόπερ με προοπτική, από έναν χαφ που θα κάνει τη διαφορά, έναν εξτρέμ επιπέδου και έναν φορ που θα μπορεί να βάλει λίγο… ανταγωνισμό στους Λιβάγια, Ολιβέιρα και εφόσον χρειαστεί, να καλύψει επάξια το κενό ενός εκ των δύο.

Αυτές οι τέσσερις μεταγραφές είναι μονόδρομος για την ΑΕΚ. Οτιδήποτε λιγότερο δεν δείχνει ικανό να κλείσει την ψαλίδα από τους ανταγωνιστές και να δώσει στην Ένωση ουσιαστικά κίνητρα για φέτος. Η χρονιά έχει πάρει περίεργη τροχιά εδώ και καιρό. Ωστόσο πρέπει να γίνει αντιληπτό πως τα πράγματα στην πορεία μπορεί να γίνουν ακόμα δυσκολότερα, εφόσον η ομάδα δεν πορευτεί σε έναν διαφορετικό δρόμο, όσον αφορά το ρόστερ της και τις κινήσεις που χρειάζονται.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ