Δωνης: «Θα έπρεπε να έχουμε 28-30 βαθμούς»

Δωνης: «Θα έπρεπε να έχουμε 28-30 βαθμούς»

Ο Γιώργος Δώνης μίλησε για τα κακώς κείμενα του Παναθηναϊκού, για αυτά που πρέπει να αλλάξουν το 2020, τονίζοντας ότι η βαθμολογία έχει αδικήσει την προσπάθειά τους.

Ο Παναθηναϊκός έμεινε στην λευκή ισοπαλία με τον Άρη στο ΟΑΚΑ, χάνοντας βαθμούς για δεύτερο συνεχόμενο ματς. Ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Γιώργος Δώνης μίλησε για την αναμέτρηση με τους «κίτρινους», έκανε τον απολογισμό της ομάδας του στον πρώτο γύρο και στάθηκε στο τι πρέπει να αλλάξει από το 2020.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Πρώτα απ’ όλα να ευχηθώ χρόνια πολλά σε όλους με υγεία και ο καθένας να πραγματοποιεί ό,τι ονειρεύεται. Όσον αφορά το παιχνίδι, το πρώτο 45λεπτο ήταν πολύ μέτριο με τη μία ομάδα να περιορίζει την άλλη. Δεν υπήρχαν σημαντικές φάσεις, εμείς είχαμε μόνο δύο επικίνδυνες καταστάσεις. Με τον Περέα και τον Αποστολάκη.

Γενικώς ένα πρώτο μέρος που η μία ομάδα εξουδετέρωσε την άλλη. Το δεύτερο ημίχρονο ήταν διαφορετικό. Ανεβάσαμε την ένταση και την πίεση, αλλάξαμε κάποια πράγματα και ήμασταν η ομάδα που διεκδικούσαμε έως το τέλος τη νίκη. Υπήρχαν σημαντικές φάσεις.

Στο τέλος θα πω πως ναι μεν είμαστε ευχαριστημένοι από την προσπάθεια, αλλά μέχρι τώρα υπάρχουν σημαντικά ματς που είναι για το κάτι παραπάνω για να αισθανθούμε καλύτερα, αλλά δεν τα καταφέρνουμε στις λεπτομέρειες.

Από το καλοκαίρι μπορούμε να πούμε ότι είναι μια δύσκολη σεζόν. Μια σεζόν που θα θέλαμε να βρισκόμαστε πιο ψηλά στον βαθμολογικό πίνακα. Είναι μια κουραστική χρονιά. Κι εγώ αισθάνομαι κουρασμένος απ’ αυτή τη διαδικασία.

Έχουμε πολλά ψυχολογικά σκαμπανεβάσματα, άλλες φορές είναι καλή η ψυχολογία, άλλες κακή. Είναι σημαντικό να βρει η ομάδα την ισορροπία της και να φτάσει εκεί που πρέπει κι εκεί που της αξίζει.

Τι πρέπει να αλλάξει μέσα στο 2020; «Πάντα στο ποδόσφαιρο είναι η οπτική γωνία που θέλει ο καθένας να το δει. Αν κάποιος σκεφτεί πως ξεκίνησε αυτή η ομάδα πριν 1,5 χρόνο και μετά από 1,5 χρόνο προσπαθεί να γίνει ανταγωνιστική και δεν το συνδέσει με την ιστορία και το παρελθόν, θα ήταν άδικο να πει πως δεν γίνεται κάτι θετικό.

Το κομμάτι του αποτελέσματος θα μπορούσε να ήταν πολύ ανώτερο. Είναι σημαντικό η ομάδα να εξελιχθεί, να αποκτήσει αυτοπεποίθηση, ώστε να διεκδικεί τους στόχους της που είναι ένα καλό πλασάρισμα. Και επίσης να διεκδικήσουμε το Κύπελλο. Θεωρώ ότι αυτό που μας δείχνει το ποδόσφαιρο είναι πως ομάδες που έχουν μπει σε τέτοια διαδικασία να φτιαχτούν σε 1,5 χρόνο.

Θεωρώ ότι είναι φυσιολογικά τα σκωτσέζικα ντους που έχουμε. Κάποιος που απλώς μένει στην ιστορία και στο παρελθόν, μπορεί να το αναλύσει διαφορετικά.

Εμείς πρέπει να οργανωθούμε καλύτερα μέσα από μια σοβαρή διαδικασία. Να δούμε τι πρέπει να βελτιώσουμε, ώστε αυτή η χρονιά να μας βρει όσο πιο μέσα στους στόχους που είχαμε θέσει».

Τι έχει ανάγκη η ομάδα για να… ξυπνάει; «Δε συμφωνώ. Η ομάδα ήταν ξύπνια από τις αρχές του δευτέρου μέρους. Υπήρχαν προσπάθειες και παλεύαμε. Πρέπει να δούμε πως εξελίσσονται όλα τα παιχνίδια. Εμείς θέλουμε περισσότερες ποιοτικές ενέργειες στο αντίπαλο μισό. Πρέπει να προπονούνται καλύτερα τα παιδιά και να βελτιώνονται. Αλλά δεν είναι απλό. Οι ποιοτικές ενέργειες στο αντίπαλο μισό μας προβληματίζουν. Είναι ένα θέμα που το εξετάζουμε σοβαρά.

Η ομάδα στον τρόπο που παίζει δεν έχει σχέση με τον περσινό. Πέρσι θέλαμε ασφάλεια. Με πεντάδα πίσω. Σε κάποια παιχνίδια με πολύ λίγες τελικές παίρναμε τα αποτελέσματα. Είναι σε πολύ ανώτερο επίπεδο η ομάδα από πέρσι και φαίνεται σε πολλά παιχνίδια αυτό.

Είμαστε η πρώτη ομάδα σε χρόνο που κρατάμε την μπάλα και η δεύτερη που φέρνει τόσο πολύ την μπάλα στην περιοχή, μετά τον Ολυμπιακό. Αυτή η διαδικασία θέλει υπομονή και για να αναπτυχθούν παίκτες και για να αναπτυχθεί η ομάδα. Λογικό είναι ο κόσμος και όλοι γύρω απ’ την ομάδα να μην έχουν υπομονή, αλλά πρέπει να είμαστε ρεαλιστές.

Βαθμολογικά έχουμε 22 βαθμούς. Θεωρώ ότι είτε από δικά μας λάθη, είτε από κάποια άλλα πράγματα σε κάποια παιχνίδια θα μπορούσαμε να ήμασταν στους 28-30 βαθμούς. Δε θα ήταν υπέρβαση».

Για τον Πούγγουρα: Πριν πάω στον Πούγγουρα, θέλω να πω ότι παίζαμε με μια πολυ ποιοτική ομάδα. Ξέραμε ότι είχαμε δύο βασικούς απόντες, τον δεξιό μπακ και τον στόπερ. Και ο Νούνες και ο Αποστολάκης συμπεριφέρθηκαν εξαιρετικά. Και βοηθάει σε αυτό ο Πούγγουρας.

Για μένα είναι δεδομένο ότι ο Πούγγουρας θα είναι στην Εθνική. Είναι εντυπωσιακή η εξέλιξη. Είναι ένα παράδειγμα. Δουλεύουν σκληρά κι άλλοι για να εξελιχθούν. Σε αυτή τη διαδικασία είναι σημαντικό στο ρόστερ να υπάρχουν τέτοιοι παίκτες.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ