Θέλει δύο… Φετφατζίδηδες

Θέλει δύο… Φετφατζίδηδες

Ο Παναθηναϊκός συνεχίζει να είναι μια ομάδα που προοδεύει, όσο κι αν αυτό μοιάζει να γίνεται αργά. Χρειάζεται, όμως, «ενέσεις» ποιότητας για να κάνει τη διαφορά.

Έβλεπες τον Γιάννη Φετφατζίδη να αλωνίζει στο χορτάρι του Ολυμπιακού Σταδίου, να περνάει τους προσωπικούς του αντιπάλους σαν να μην… υπάρχουν και αναρωτιόσουν αν ο Παναθηναϊκός έχει στο ρόστερ του παίκτη με τα δικά του χαρακτηριστικά. Δεν έχει. Ο «Φέτφα» είναι γνωστός χρόνια στο ελληνικό κοινό γι’ αυτά που μπορεί να κάνει με την μπάλα στα πόδια.

Αυτά τα «κολπάκια» τον είχαν κάνει βασικό στον Ολυμπιακό, του έφεραν τη μεταγραφή στην Ιταλία και γέμισαν χρήματα τον τραπεζικό του λογαριασμό με τη μεταγραφή του στην Αραβία. Ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να τον είχε κάνει δικό του το περασμένο καλοκαίρι, ο Δώνης στο ξεκίνημα της κουβέντας για την απόκτηση εξτρέμ τον είχε τοποθετήσει στην κορυφή της λίστας του, αλλά φέρεται πως «κόπηκε» από τον Νίκο Νταμπίζα.

Ο Παναθηναϊκός πήρε τον Μολό, τον Μπεκ και τον Κολοβό. Δύο γκολ και πέντε αστίστ μετράει έως τώρα στο πρωτάθλημα ο Φετφατζίδης. Συμμετοχή, δηλαδή, στα εφτά απ’ τα 25 γκολ της ομάδας του. Ένα γκολ και μια ασίστ μετράνε και οι τρεις εξτρέμ του Παναθηναϊκού μαζί. Από τον Μολό. Μηδέν από Κολοβό, μηδέν από Μπεκ.

Τα λάθη του καλοκαιριού τα πληρώνεις τον χειμώνα. Γενικά για τον σχεδιασμό του Παναθηναϊκού τα έχουμε πει, αλλά όταν αγωνίζεται με ομάδες που έχουν ίδιους στόχους με αυτόν, όπως ο Άρης, φαίνεται η διαφορά ποιότητας. Κακά τα ψέματα, ο Άρης έχει στο ρόστερ του και περισσότερες επιλογές και πιο ποιοτικές. Κι εδώ είναι το πρόβλημα του Παναθηναϊκού, στο ατομικό επίπεδο και όχι στο συλλογικό.

Αν δούμε την εξέλιξη της ομάδας από τότε που ξεκίνησε το πρότζεκτ, δηλαδή πριν από 1,5 χρόνο, η διαφορά είναι τεράστια. Ο Παναθηναϊκός είναι μια ομάδα που εξελίσσεται. Αργά μεν, σταθερά δε. Ομάδα που κάνει κατοχή μπάλας, που στα περισσότερα παιχνίδια της έχει τους τρόπους να απειλεί, που παίζει κατά διαστήματα καλό ποδόσφαιρο. Και που μαθαίνει, εσχάτως, να μη χάνει.

Δεν είναι μικρό πράγμα να «τρέχει» ένα σερί οχτώ αήττητων αγώνων κι ας έχει μονάχα τρεις νίκες και πέντε ισοπαλίες σε αυτά. Δεν ήταν και το ευκολότερο πρόγραμμα οι συγκεκριμένοι αγώνες, έπαιξε με ΠΑΟΚ στην Τούμπα, ΑΕΚ, ΟΦΗ στην Κρήτη, Άρη. Μπαίνει στην τελική ευθεία ισόβαθμος με Άρη και Λάρισα, τις ομάδες που φαίνεται πως θα δώσουν «μάχη» για την εξάδα. Τρεις ομάδες, για δύο θέσεις.

Έχει την ευκαιρία ο Παναθηναϊκός να ενισχυθεί στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου με παίκτες που θα τον φέρουν στη θέση του οδηγού. Να βρει 1-2 «Φετφατζίδηδες», παίκτες δηλαδή που θα του δώσουν τα στοιχεία τα οποία θα τον ανεβάσουν επίπεδο. Αυτό του λείπει και αυτό πρέπει να βρει.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ