Ο ΠΑΟΚ έκανε Χριστούγεννα και ο Ατρόμητος απόκριες… (5-1)

Ο ΠΑΟΚ έκανε Χριστούγεννα και ο Ατρόμητος απόκριες… (5-1)

Γιορτές στην πρώτη θέση της Superleague θα περάσει ο ΠΑΟΚ, ο οποίος επικράτησε 5-1 του... αγνώριστου Ατρόμητου στην Τούμπα. Σκόρερ οι Ίνγκασον (2), Βιεϊρίνια, Σβιντέρσκι και Μίσιτς, μείωσε ο Ουγκράι.

Ήταν τόσο μεγάλη η ευκαιρία δεν μπορούσε να την αφήσει να πάει χαμένη… Ο δρόμος προς την κορυφή ήταν ορθάνοιχτος (αφού είχε φροντίσει να τον ανοίξει η «εξυγίανση» στο Πανθεσσαλικό…) και ο ΠΑΟΚ δεν είχε παρά να κάμψει την αντίσταση του Ατρόμητου στην Τούμπα το βράδυ της Δευτέρας. Εν τέλει, η νίκη και η πρώτη θέση ήρθαν πιο εύκολα απ’ ότι θα περίμεναν ο Άμπελ Φερέιρα και οι παίκτες του με το θριαμβευτικό 5-1…

Οι Περιστεριώτες παρουσιάστηκαν αγνώριστοι, σκιές της συνηθισμένης εικόνας τους και έπαιξαν σαν μην ταξίδεψαν ποτέ στη Θεσσαλονίκη. Υπέπεσαν σε τόσα πολλά λάθη, που και οι ίδιοι αδυνατούσαν να το πιστέψουν και η κάμερα τους έπιασε πολλές φορές να διαφωνούν μεταξύ τους στον αγωνιστικό χώρο. Μία εμφάνιση που οι γηπεδούχοι δεν την άφησαν να περάσει ανεκμετάλλευτη…

Η καλή μέρα από τη σέντρα φαίνεται και ο ΠΑΟΚ φρόντισε να διαλύσει τις ελάχιστες ανησυχίες από το 13’. Ο Βιεϊρίνια εκτέλεσε φάουλ από μακρινή απόσταση, η μπάλα κόντραρε στον Ανδρούτσο και άλλαξε πορεία και κατέληξε στα δίχτυα του Μέγερι. Έπειτα, ανέλαβε δράση ο Ίνγκασον με δύο γκολ. Στο 33’ εκμεταλλεύτηκε την προβολή του Σβιντέρσκι που κατέληξε στο δοκάρι και σε κενή εστία, σκόραρε. Ο Ισλανός «χτύπησε» ξανά στο 42’ με κεφαλιά μετά από εκτέλεση φάουλ του Μίσιτς.

Το 4-0 πέτυχε ο Σβιντέρσκι με εύστοχο πέναλτι που εκτέλεσε ο ίδιος στο 51’, μετά από μαρκάρισμα του Ρισβάνη. Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Ατρόμητος μείωσε προσωρινά με χτύπημα φάουλ του Ουγκράι, την τροχιά του οποίου εκτίμησε λανθασμένα ο Ζίβκοβιτς. Το τελικό σκορ διαμόρφωσε ο Μίσιτς με κεφαλιά στο 81’, μετά από σέντρα του Σοάρες.

ΠΑΟΚ (Φερέιρα): Ζίβκοβιτς, Μάτος (64’ Σοάρες), Βαρέλα, Ίγκνασον, Γιαννούλης, Μίσιτς, Μαουρίτσιο, Λημνιός (71’ Λάμπρου), Βιεϊρίνια (78’ Εσίτι), Πέλκας, Σβιντέρσκι.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Παντελίδης): Μέγιερι, Ρισβάνης, Ταλόσα, Γούτας, Γκάλο, Ανδρούτσος (46’ Ουγκράι), Ούμπιδες, Μάντσον, Κιβρακίδης (72’ Χαρίσης), Μανούσος, Βέλλιος (46’ Ενσικουλού).

Το δεκάρι: Σπάνια ένας κεντρικός αμυντικός πετυχαίνει δύο γκολ σε ένα 90λεπτο. Ο Ίνγκασον τα κατάφερε στο 4-0 του ΠΑΟΚ επί του Ατρόμητου, «παγίωσε» το προβάδισμα του ΠΑΟΚ και σίγουρα δεν θα ξεχάσει αυτό το ματς.

Που κρίθηκε: Στο γκολ του Βιεϊρίνια στο 13’. Ο Ατρόμητος είχε δύσκολο έργο και από τη στιγμή που ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε νωρίς στο σκορ, τότε ένα θετικό αποτέλεσμα μετατράπηκε σε όνειρο θερινής νυκτός…

Στον πάγκο: Ήταν τόσες άνετες οι συνθήκες στην Τούμπα, που ο Άμπελ Φερέιρα βρήκε την ευκαιρία να δώσει χρόνο σε παίκτες όπως ο Σοάρες, ο Λάμπρου και ο Εσίτι, τους οποίους δεν έχει τόσους ενεργούς στο ροτέισον του… Ειδικά για τον Λάμπρου, ήταν η πρώτη επίσημη συμμετοχή του.

Γιατί κόουτς; Στο ημίχρονο ο Σάββας Παντελίδης επέλεξε να αντικαταστήσει τους Βέλλιο και Ανδρούτσο. Η απόφαση του μοιάζει ανεξήγητη, δεδομένου ότι οι δύο παίκτες ήταν από αυτούς που το πάλευαν περισσότερο…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ