Η γούρικη μεταγραφή που άλλαξε την ιστορία στα ΠΑΟΚ – Ατρόμητος

Η γούρικη μεταγραφή που άλλαξε την ιστορία στα ΠΑΟΚ – Ατρόμητος

Ο Δημήτρης Λημνιός αποτελεί τον ποδοσφαιριστή που όπως αποδεικνύεται στην πράξη, άλλαξε το ρου της ιστορίας στις αναμετρήσεις του ΠΑΟΚ με τον Ατρόμητο.

Ο ΠΑΟΚ πανηγύρισε μια σπουδαία και ευρεία νίκη με 5-1 επί του Ατρόμητου στην Τούμπα και επέστρεψε μόνος πρώτος στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Ο Δικέφαλος του βορρά ήταν καταιγιστικός κόντρα στην ομάδα του Περιστερίου και θα κάνει Χριστούγεννα στην πρώτη θέση, μετά την απώλεια του Ολυμπιακού στον Βόλο.

Οι πρωταθλητές Ελλάδας μετά το περσινό νταμπλ συνεχίζουν να είναι αήττητοι και να στοχεύουν σε ανάλογη πορεία με την περσινή, ενώ φαίνεται πως έχουν πάρει για τα καλά τον αέρα του Ατρόμητου. Ο ΠΑΟΚ μετράει τα τελευταία τρία χρόνια μόνο νίκες στα παιχνίδια με τους Περιστεριώτες, με εξαίρεση μια ισοπαλία με 1-1 στις 3/11 του 2018. Ο Δικέφαλος του βορρά έχει να γνωρίσει την ήττα από τον Ατρόμητο από τις 28/11 του 2016 όταν και ηττήθηκε μέσα στην Τούμπα με 4-3, ενώ έχει και 2/2 στο Κύπελλο.

Τότε ο Λημνιός αγωνιζόταν στην Τούμπα με τη φανέλα του Ατρόμητου και μάλιστα πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση όντας κομβικός στην τελευταία νίκη της ομάδας του Περιστερίου επί του ΠΑΟΚ. Εκείνη ήταν και η τελευταία του παρουσία ως αντίπαλος στην Τούμπα, αφού λίγους μήνες αργότερα υπέγραψε στον ΠΑΟΚ.

Κι όπως αποδείχτηκε προϊόντος του χρόνου αποτελεί μια από τις πιο… γούρικες μεταγραφές στην ιστορία του Δικεφάλου. Ο ΠΑΟΚ πανηγύρισε τρία Κύπελλα από τότε ενώ πήρε και το πολυπόθητο πρωτάθλημα μετά από 34 χρόνια. Παράλληλα, από την ημέρα που ο Λημνιός αποκτήθηκε από τον Ατρόμητο, ο ΠΑΟΚ έχει με εξαίρεση ένα ματς μόνο νίκες απέναντι στην ομάδα του Περιστερίου.

Ο Έλληνας εξτρέμ φέρεται να είχε δώσει τα χέρια με τον Δικέφαλο του βορρά, λίγες μέρες πριν την αναμέτρηση των δυο ομάδων στο Περιστέρι, με τη μεταγραφή να έχει ουσιαστικά συμφωνηθεί και μεταξύ των δυο διοικήσεων. Ο Λημνιός εκείνη την 5η Απριλίου του 2017 δεν είχε ξεκινήσει βασικός στο μεταξύ τους ματς, ενώ μπήκε ως αλλαγή στο 39ο λεπτό, χωρίς να καταφέρνει να γλιτώσει τον Ατρόμητο από την ήττα με 2-0.

Η μεταγραφή του Λημνιού που ανακοινώθηκε μετά από λίγους μήνες ουσιαστικά βελτίωσε και τις επαφές των δυο διοικήσεων, οι οποίες μέχρι και σήμερα έχουν πολύ σχέσεις. Παράλληλα, εκτόξευσε και τον Έλληνα μεσοεπιθετικό που κλήθηκε στην εθνική ομάδα, ενώ έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον ομάδων του εξωτερικού.

Η μετακίνηση του Λημνιού στην Τούμπα ήταν… γούρικη κυρίως για τον ΠΑΟΚ και την πορεία που διαγράφει, αλλά και για τον Ατρόμητο, ο οποίος επέστρεψε στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Η ομάδα του Περιστερίου είχε δίαυλο επικοινωνίας στο μεταγραφικό κομμάτι με τον ΠΑΟΚ και απέκτησε αρκετούς ποδοσφαιριστές ως δανεικούς που αναδείχτηκαν και έφεραν τον Ατρόμητο σε πολύ καλές πορείες στο πρωτάθλημα, που τον οδήγησαν μέχρι και την τέταρτη θέση.

Μετά την πώληση του Λημνιού, ο Ατρόμητος είδε ποδοσφαιριστές να κάνουν το αντίθετο δρομολόγιο πιο άνετα, αφού τα τελευταία χρόνια έχουν αγωνιστεί ουκ ολίγοι στο Περιστέρι. Χατζηϊσαϊας, Ουάρντα, Γιαννούλης, Κουλούρης είναι αυτοί, με τους περισσότερους μάλιστα να ανεβάζουν την αξία τους στον Ατρόμητο.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Λημνιός και η μεταγραφή στον ΠΑΟΚ «έσπασε» και ένα αρνητικό σερί που είχε ο Δικέφαλος με τον Ατρόμητο αφού τα προηγούμενα χρόνια δυσκολευόταν να πάρει νίκες απέναντι στους Περιστεριώτες. Μέχρι την ημέρα της συμφωνίας με τον Έλληνα μεσοεπιθετικό ο ΠΑΟΚ είχε συνολικά σε 37 παιχνίδια με τον Ατρόμητο 15 νίκες και πλέον μετράει το ασύλληπτο 8/9.

Φυσικά η πορεία του Λημνιού αποδείχτηκε καταλυτική για τον ΠΑΟΚ στην πορεία προς τον τίτλο, ενώ είναι εδώ και 1,5 χρόνο από τους καλυτερους παίκτες του Δικεφάλου. Έχει εκτοξεύσει την αξία του, με τη ρήτρα του να έχει πάει στα 15 εκατ. ευρώ και εκ του αποτελέσματος αποδεικνύεται μια κίνηση κομβική σε όλους τους τομείς για την τελευταία τριετία του ΠΑΟΚ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ