ΑΕΚ : Στόπερ και χαφ σε πρώτο πλάνο

ΑΕΚ : Στόπερ και χαφ σε πρώτο πλάνο

Προχωρά για δύο κινήσεις και… βλέπουμε η ΑΕΚ

Όπως αποδείχθηκε και στο ματς με τη Λαμία η ανάγκη της ΑΕΚ για ενίσχυση είναι δεδομένη. Η Ένωση έχει σημαντικά κενά στο ρόστερ της που πρέπει να καλυφθούν την μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου προκειμένου η ομάδα να μπορέσει να παρουσιαστεί ανταγωνιστική στο υπόλοιπο της σεζόν.

Η διαφορά από την κορυφή είναι μεγάλη και η εικόνα που έχουν μέχρι στιγμής οι Κιτρινόμαυροι δεν πείθει πως είναι ικανοί για να διεκδικήσουν πολλά πράγματα. Για να αλλάξει η παραπάνω συνθήκη κρίνεται απαραίτητο να υπάρξουν προσθήκες στη μεταγραφική περίοδο που ξεκινά.

Το παραπάνω έχει γίνει αντιληπτό και από τον Μάσιμο Καρέρα. Μετά το ματς με τη Λαμία ο Ιταλός τεχνικός τόνισε στις δηλώσεις του πως είναι σε ανοικτή γραμμή με τον Ίλια Ίβιτς προκειμένου να δρομολογήσουν τις απαραίτητες κινήσεις. Αυτές, σε πρώτη φάση θα περιλαμβάνουν την απόκτηση ενός κεντρικού αμυντικού αλλά και ενός χαφ.

Η περίπτωση που παλεύει δυνατά ο Ίλια Ίβιτς αυτές τις ημέρες, χωρίς να αφήνει φυσικά πίσω κι άλλες υποθέσεις, είναι αυτή του στόπερ και συγκεκριμένα του Φεντερίκο Μπάρμπα. Ο παίκτης ανήκει στην Κίεβο Βερόνα, ωστόσο από το περασμένο καλοκαίρι τον έχει αποκτήσει δανεικό με οψιόν αγοράς, για το καλοκαίρι του 2020 η Βαγιαδολίδ. Ο Μπάρμπα δεν έχει καταφέρει να «δέσει» με τους Ισπανούς, οι οποίοι ωστόσο έχουν ήδη δώσει 300.000 ευρώ για τον δανεισμό του και όπως είναι φυσικό δεν θα τον αφήσουν εύκολα.

Το σημαντικό της ιστορίας είναι πως η ΑΕΚ έχει σύμμαχο την πλευρά του παίκτη. Δεν περνάει καλά στην Ισπανία ο Μπάρμπα, βλέπει το έντονο ενδιαφέρον της Ένωσης και την βλέπει με καλή προοπτική.
Σε ότι έχει να κάνει τώρα με το θέμα του κεντρικού μέσου, εκεί τα πράγματα δεν είναι τόσο προχωρημένα, μιας και ακόμα η ΑΕΚ δεν έχει «κλειδώσει» σε συγκεκριμένους στόχους. Υπάρχουν παίκτες που βρίσκονται στην ατζέντα των Κιτρινόμαυρων και παρακολουθούνται, όμως ακόμα δεν έχουν υπάρξει ουσιαστικές επαφές.

Πάντως, το ότι η ΑΕΚ θα κινηθεί για την ενίσχυση του άξονα πρέπει να θεωρείται δεδομένο. Ο τραυματισμός του Κώστα Γαλανόπουλου θα κρατήσει τον διεθνή μέσο εκτός δράσης για περίπου δύο μήνες. Διάστημα σημαντικό, στο οποίο η ΑΕΚ θα δώσει καθοριστικά παιχνίδια που θα κρίνουν εν πολλοίς και την πορεία της στη σεζόν.

Η Ένωση έχει ανάγκη από έναν παίκτη που θα δώσει διαφορετικά στοιχεία στον άξονά της και φαίνεται πως ο τεχνικός διευθυντής της ομάδας εντείνει τις προσπάθειές του για να εντοπίσει τον κατάλληλο. Από εκεί και πέρα, στο μεταγραφικό κάδρο της Ένωσης βρίσκονται περιπτώσεις εξτρέμ, αλλά και επιθετικών. Ωστόσο αυτές οι δύο μεταγραφικές υποθέσεις θα έρθουν στο προσκήνιο στην πορεία και όχι άμεσα.

Σε πρώτη φάση η ΑΕΚ κινείται για να καλύψει τα κενά που υπάρχουν στην άμυνα και στο κέντρο της και εν συνεχεία, έπειτα και από τις σχετικές εισηγήσεις του Μάσιμο Καρέρα, θα παρθούν οι αποφάσεις για το ενδεχόμενο περαιτέρω ενίσχυσης. Που προς το παρόν παραμένει ανοικτό.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ