ΑΕΚ: Μεταγραφές, αλλά χωρίς εκπτώσεις

ΑΕΚ: Μεταγραφές, αλλά χωρίς εκπτώσεις

Η ΑΕΚ έχει μπροστά της μόνο ένα δρόμο για να βρει ξανά ταυτότητα και να γίνει ανταγωνιστική: να ενισχυθεί με παίκτες επιπέδου.

Ο αέρας αλλαγής που έφερε στην ΑΕΚ η έλευση του Μάσιμο Καρέρα δεν κράτησε πολύ. Στα πρώτα… ζόρια η Ένωση γκέλαρε και άφησε δύο βαθμούς στη Λαμία. Οι Κιτρινόμαυροι δεν μπόρεσαν να δώσουν συνέχεια στο σερί νικών τους και να κλείσουν πετυχημένα το 2019.

Ίσως αυτό το αποτέλεσμα να τους κάνει και καλό πάντως. Η ΑΕΚ έδειξε ξεκάθαρες αδυναμίες που αφορούν κυρίως το βάθος και την ποιότητά του ρόστερ της. Αδυναμίες που είναι πιθανό να έμπαιναν κάτω από το χαλάκι σε περίπτωση που η ομάδα κατάφερνε έστω και με μέτριες εμφανίσεις, να παίρνει νίκες.

Όπως αποδείχθηκε στην τελευταία αγωνιστική του 2019, δεν μπορεί. Η ανάγκη για ενίσχυση είναι ξεκάθαρη και ο δρόμος που πρέπει να ακολουθήσει η ΑΕΚ συγκεκριμένος. Η Ένωση πρέπει να αποκτήσει παίκτες πρώτης γραμμής και μάλιστα αρκετούς. Τουλάχιστον τρεις.

Μιλάμε για τρεις προσθήκες ενδεκάδας, σε άμυνα, κέντρο και άκρα, συν μία ακόμα που θα αφορά στην επιθετική της γραμμή. Έναν παίκτη δηλαδή που θα έρθει για να βρεθεί πίσω από τους Ολιβέιρα, Λιβάγια και μπροστά από τον Γιακουμάκη στη σχετική ιεραρχία.

Η ΑΕΚ οφείλει να αλλάξει την πολιτική της όσον αφορά στα μεταγραφικά. Τα «στοιχήματα» δεν κερδίζονται πάντα και η Ένωση χάνει τα περισσότερα, στις πρόσφατες μεταγραφικές περιόδους. Η χρονιά έχει… γκριζάρει επικίνδυνα για την ΑΕΚ. Αν ο Δικέφαλος δεν προχωρήσει προς την σωστή κατεύθυνση, ενδεχομένως να «μαυρίσει» και για τα καλά.

Αυτή τη στιγμή η ΑΕΚ δεν μπορεί να κοιτάξει κατάματα τους ανταγωνιστές της. Υστερεί σε ποιότητα και λύσεις και οποιαδήποτε άλλη κουβέντα μοιάζει αστεία. Για να αλλάξει η παραπάνω συνθήκη απαιτούνται μεταγραφές. Χωρίς εκπτώσεις. Προκειμένου οι Κιτρινόμαυροι να μπουν με άλλη ματιά στο 2020 και να παλέψουν για ότι καλύτερο μπορούν.

Σίγουρα η διαφορά που υπάρχει αυτή τη στιγμή από την κορυφή δεν αφήνει ιδιαίτερα περιθώρια αισιοδοξίας. Από την άλλη όμως η σεζόν έχει ακόμα δρόμο και σίγουρα η ΑΕΚ μπορεί στο δεύτερο μισό της να παρουσιαστεί πιο ανταγωνιστική. Κάτι που ίσως αρκεί, ώστε να μπουν σιγά-σιγά οι βάσεις για το «χτίσιμο» της ομάδας που θα στοχεύσει να επιστρέψει στην κορυφή. Διότι η υπάρχουσα απέχει πολύ από το παραπάνω πλάνο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ