Είναι έτοιμη η ΑΕΚ να «ζήσει» χωρίς τον Μάνταλο;

Είναι έτοιμη η ΑΕΚ να «ζήσει» χωρίς τον Μάνταλο;

Ο Μάνταλος είναι μια προσωπικότητα απόλυτα ταυτισμένη με την ΑΕΚ της νέας εποχής. Απαραίτητος στην ΑΕΚ. Αν έρθει η ώρα του «χωρισμού» η ΑΕΚ θα δοκιμαστεί.

Το όνομα του Πέτρου Μάνταλου επανήλθε στην μεταγραφική επικαιρότητα με το ενδιαφέρον της Αλ Ουαχντά του Μανόλο Χιμένεθ για τον αρχηγό της ΑΕΚ. Ένα ενδιαφέρον που είναι γνωστό και στον παίκτη, εδώ και λίγο καιρό. Προτού δουν δηλαδή το φως της δημοσιότητας τα σχετικά ρεπορτάζ.

Ο Μάνταλος δεν έχει εκφράσει είναι η αλήθεια κάποια διάθεση αποχώρησης από την ΑΕΚ. Ακόμα και όταν η Γουέστ Μπρομ, μια ομάδα από την Αγγλία δηλαδή, κινήθηκε για την απόκτησή του. Το δέλεαρ της μετακόμισης σε ένα ποδοσφαιρικό περιβάλλον έτη φωτός μπροστά από το ελληνικό δεν φούσκωσε τα μυαλά του Μάνταλου.

Ο αρχηγός του Δικεφάλου είναι ένα υπόδειγμα επαγγελματία και ένας παίκτης με ξεχωριστό δέσιμο με την ομάδα. Στην ΑΕΚ ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά, φόρεσε το περιβραχιόνιο, πανηγύρισε τους πρώτους του τίτλους, έγινε πρωταγωνιστής, στηρίχθηκε στα δύσκολα.

Ο Μάνταλος είναι μια προσωπικότητα απόλυτα ταυτισμένη με την ΑΕΚ της νέας εποχής. Την ομάδα που έκανε την επανεκκίνηση της και επέστρεψε στην κορυφή, από το μηδέν. Για τις ποδοσφαιρικές του ικανότητες δεν χρειάζονται πολλά λόγια. Αρκούν τα όσα έχουν πει για εκείνον συμπαίκτες αλλά και όλοι οι προπονητές με τους οποίους συνεργάστηκε από το 2014 μέχρι σήμερα.

Δεν είναι τυχαίο πως όλοι ξεκινούσαν την ενδεκάδα τους από τον… τύπο με τη φανέλα με το «20». Είτε ως δεκάρι, είτε ως αριστερός εξτρέμ, είτε ως δεξιός, είτε ως εσωτερικός μέσος, είτε ως «οκτάρι», ο Μάνταλος ήταν απαραίτητος για την ΑΕΚ. Το θέμα είναι τι γίνεται στην περίπτωση που φτάσει στα γραφεία της ΠΑΕ μια πρόταση που καλύπτει απόλυτα την ομάδα και τον παίκτη.

Αν δηλαδή μπορεί η ΑΕΚ να πορευτεί χωρίς τον αρχηγό της, κλείνοντας ένα τεράστιο κεφάλαιο της σύγχρονης ιστορίας της. Ίσως το σημαντικότερο, σε αυτή τη νέα εποχή της. Ο Μάνταλος είναι μια προσωπικότητα που προσφέρει στην ομάδα πολλά περισσότερα από όσα φαίνονται εντός των γραμμών.

Ένας αρχηγός με όλη τη σημασία της λέξης, που λειτουργεί για το συμφέρον της ομάδας και βάζει το «εμείς» πάνω από το «εγώ». Σίγουρα έχει παρουσιάσει σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή του, αναμφίβολα θα μπορούσε να έχει πετύχει περισσότερα από τα πολλά που έχει ήδη πετύχει με την ομάδα, όμως είναι σαφές πως δεν μπορεί να τεθεί θέμα για την χρησιμότητα της παρουσίας του στην ομάδα.

Αν προκύψει ουσιαστικό θέμα πώλησης του Μάνταλου, η ΑΕΚ θα πρέπει να είναι έτοιμη για να προχωρήσει στην επόμενη μέρα της εξοπλισμένη με τα κατάλληλα εφόδια. Με έναν παίκτη δηλαδή σημείο αναφοράς, πολύ υψηλού επιπέδου, που θα κληθεί να μπει στα παπούτσια του αρχηγού. Και να διαθέτει πέρα από ποδοσφαιρική ποιότητα και την ηγετική παρουσία του Μάνταλου. Κάτι που απέτυχε να κάνει ως οργανισμός σε αποχωρήσεις βασικών μονάδων που προηγήθηκαν. Παρότι θεωρητικά δεν ήταν τόσο ηχηρές, όσο θα είναι μια πιθανή του αρχηγού.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ