ΑΕΚ: Ο Γενάρης των 20 εκατομμυρίων

ΑΕΚ: Ο Γενάρης των 20 εκατομμυρίων

Πως η ΑΕΚ μπορεί μέσα στον πρώτο μήνα του 2020 να εξοικονομήσει μέσω πωλήσεων και συμβολαίων ένα ποσό που μοιάζει… άπιαστο. Οι προτάσεις για Μάνταλο, Μπάρκα, η... βιτρίνα του Λιβάγια και οι Βέρντε, Τσιγκρίνσι, Βράνιες.

Η κουβέντα έχει ξεκινήσει εδώ και μήνες. Υπάρχουν στην ΑΕΚ περιουσιακά στοιχεία που μπορούν να ανοίξουν την όρεξη. Για περήφανες πωλήσεις. Για πωλήσεις εκατομμυρίων. Για πωλήσεις που θα κάνουν τα ταμεία της ΠΑΕ όχι να ανασάνουν, αφού πρόβλημα οικονομικό δεν υπάρχει, αλλά να «φουσκώσουν» τόσο, ώστε το ερχόμενο καλοκαίρι η ομάδα να κινηθεί με μεγάλη άνεση και ο Καρέρα να ζητήσει ό,τι επιθυμεί. Να έχει την ευκαιρία του για να δημιουργήσει εκείνο που έχει στο μυαλό του.

Πως μπορεί η ΑΕΚ να φτάσει σε αυτά τα επίπεδα; Πως μπορεί να εξοικονομήσει, μέσω πωλήσεων και μέσω των συμβολαίων που θα αδειάσει, ένα μεγάλο ποσό που θα την φέρει στο επόμενο επίπεδο; Αρχικά υπάρχει η περίπτωση του Πέτρου Μάνταλου. Το δεδομένο ενδιαφέρον του Μανόλο Χιμένεθ προκειμένου να κάνει… Άραβα τον αρχηγό της ΑΕΚ.

Στα τέσσερα εκατομμύρια ευρώ φαίνεται πως φτάνει η πρώτη πρόταση της Αλ Ουάχντα. Στα έξι εκατομμύρια τουλάχιστον είναι οι απαιτήσεις της ΑΕΚ. Αν ο Χιμένεθ επιμείνει και ο Μάνταλος «ψηθεί» να πάει εκεί, δεν είναι καθόλου απίθανο να δώσουν οι Άραβες τα χρήματα. Τα έχουν. Και έχουν αποδείξει πως δε διστάζουν να δίνουν τέτοια ποσά για να κάνουν τα… χατίρια των προπονητών τους.

Δεν είναι μονάχα ο Μάνταλος, όμως, που προσελκύει το έντονο ενδιαφέρον συλλόγων από το εξωτερικό. Η Μονπελιέ, μόλις πριν από πέντε μήνες, ήρθε στην Αθήνα και έκανε δύο προτάσεις για τον Βασίλη Μπάρκα. Με τη δεύτερη να ξεπερνά τα 4,5 εκατομμύρια ευρώ. Ο Μελισσανίδης αρνήθηκε, γιατί θεωρεί πως ο διεθνής πορτιέρο μπορεί να φτάσει να πουληθεί πολύ ακριβότερα. Οι Γάλλοι, σύμφωνα με τις πληροφορίες, είναι έτοιμοι να επανέλθουν, μιας και ο Αργεντινός τερματοφύλακας που τελικά πήραν το καλοκαίρι, Χερόνιμο Ρούλι, είναι δανεικός από τη Σοσιεδάδ με ρήτρα 11 εκατομμυρίων ευρώ. Μπορούν να διαθέσουν κάτι παραπάνω από τα μισά (περίπου έξι εκατομμύρια) και να διεκδικήσουν τον Μπάρκα, που παραμένει στα «θέλω» τους.

Δύσκολα να αντισταθεί η ΑΕΚ αν έρθει πρόταση που θα ξεπερνά τα έξι εκατομμύρια για τον τερματοφύλακά της. Δύσκολα, διότι δε θα μπορεί να βρει περισσότερα. Αν η «Ένωση» βρει στο… email της δύο προτάσεις που θα αγγίζουν τα 12 εκατομμύρια ευρώ για Μάνταλο και Μπάρκα, δε θα έχουν τρόπο να αντισταθούν. Κι αν φύγουν, θα γλιτώσει και τα συμβόλαιά τους. Μιλάμε για ένα συνολικό ποσό, δηλαδή, 14 εκατομμυρίων ευρώ.

Την ίδια ώρα που ο Ίλια Ίβιτς κάνει τα ένα ταξίδι πίσω από το άλλο μήπως και μπορέσει να βρει ομάδα που να θελήσει, είτε ως δανεικό, είτε με αγορά τον Ντανιέλε Βέρντε. Τον Ιταλό εξτρέμ, που ήρθε με μεγάλες φιλοδοξίες, αλλά η ΑΕΚ τον πληρώνει ακριβά, χωρίς να της προσφέρει ανάλογα. Και ψάχνει για να… ξεφορτωθεί το συμβόλαιό του.

Και δεν είναι μόνο αυτοί. Στην ΑΕΚ σκέφτονται σοβαρά πλέον να βγάλουν στη βιτρίνα τον Μάρκο Λιβάγια, που επίσης κοστίζει πολλά. Πολλά κοστίζει και ο Τσιγκρίνσκι, όπως και ο Βράνιες (ο τελευταίος «κοστίζει» και σε συμπεριφορά) σε μια περίοδο που η ΑΕΚ αναζητεί κεντρικό αμυντικό και έχει απλώσει τα… πλοκάμια της ανά την Ευρώπη, ενώ εξετάζει και εγχώριες περιπτώσεις, όπως αυτή του Σπύρου Ρισβάνη του Ατρόμητου.

Με λίγα λόγια και με πρόχειρους υπολογισμούς, αν η ΑΕΚ καταφέρει να βρει τις προτάσεις για ποδοσφαιριστές της οι οποίες έχουν ξεπεράσει πια το επίπεδο των φημών και βρει τον τρόπο να «ξεφορτωθεί» κάποια από τα μεγάλα της συμβόλαια, παράλληλα με την εισροή χρημάτων από πωλήσεις, είναι ικανή να ανοίξει έναν μεγάλο κουμπαρά με την ένδειξη «Γενάρης» και να ρίξει εκεί μέσα κοντά στα 20 εκατομμύρια ευρώ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ