Μποροβήλος: «Είναι ένα μπάχαλο, θα κάνουμε τα πάντα για να γίνει η αγωνιστική»

Μποροβήλος: «Είναι ένα μπάχαλο, θα κάνουμε τα πάντα για να γίνει η αγωνιστική»

Ο Γιώργος Μποροβήλος μίλησε για την προσπάθεια των ομάδων να συνεχιστεί κανονικά το πρωτάθλημα, έκανε λόγο ακόμα και για... Grexit αν δε λυθούν τα προβλήματα του ελληνικού ποδοσφαίρου και τόνισε πως αυτό που συμβαίνει με τους διαιτητές προκαλεί μπάχαλο αγωνιστικά και οικονομικά.

Ο Γιώργος Μποροβήλος μίλησε για την προσπάθεια των ομάδων να συνεχιστεί κανονικά το πρωτάθλημα, έκανε λόγο ακόμα και για… Grexit αν δε λυθούν τα προβλήματα του ελληνικού ποδοσφαίρου και τόνισε πως αυτό που συμβαίνει με τους διαιτητές προκαλεί μπάχαλο αγωνιστικά και οικονομικά. Τόνισε, δε, πως θα κάνουν τα πάντα για να πείσουν τους διαιτητές να αλλάξουν την απόφαση, έπειτα από όλα όσα συμφώνησαν οι ομάδες στη Σούπερ Λίγκα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Γιώργου Μποροβήλου:

«Νομίζω ότι τα προβλήματα του ποδοσφαίρου και μιλώ ως Αστέρας Τριπολης, είναι γνωστά. Δε χρειάζεται να έχεις τελειώσει πανεπιστήμιο. Νομίζω ότι πρέπει να υπάρξουν ξεκάθαροι κανονισμοί που να μην επιτρέπουν για βασικές παραβάσεις που γίνονται στον χώρο ο κάθε δικαστής να ερμηνεύει εύκολα αποφάσεις που είναι άλλοτε ελαστικές ή άλλοτε βαριές.

Θέλω να πω ότι όπως είναι η Τροχαία, που αν κάποιος παραβιάσει το κόκκινο φανάρι έχει συγκεκριμένες συνέπειες, το ίδιο πρέπει να γίνεται κι εδώ. Όταν υπάρχουν δηλώσεις που δυσφημούν το ποδόσφαιρο πρέπει να υπάρχουν και ανάλογες ποινές.

Το ΔΣ αφού εξέτασε όλες τις προτάσεις που έγιναν, συνέστησε μια επιτροπή από εμένα, τον πρόεδρο και τον κ. Πουρσανίδη, η οποία θα ζητήσει κατεπειγόντως συνάντηση από την ΚΕΔ και είναι στη διακριτική ευχέρεια της ΚΕΔ αν θα είναι εκεί και εν ενεργεία διαιτητές, έτσι ώστε να μπουν κάποια θέματα κάτω. Διότι όπως γνωρίζετε η επιστολ΄ξ των διαιτητών ναι μεν προσανατολίζεται σε μία κατεύθυνση, αλλά από ‘κει και πέρα συγκεκριμένα πράγματα δε λέει. Στη συνάντηση λοιπόν πρέπει να κατατεθούν οι απόψεις της διαιτησίας.

Να δούμε κι εμείς τι μπορούμε να κάνουμε. Δεν μπορούν να γίνουν όλα σε μια μέρα, τα περιθώρια είναι στενά, αλλά δεν μπορεί να σταματήσει και το πρωτάθλημα. Οι ημερομηνίες είναι πάρα πολύ στενές. Αναγκαζόμαστε να βάλουμε και εμβόλιμες αγωνιστικές. Σε αυτή τη συνάντηση να δούμε τι μπορεί να γίνει και τι όχι, τι θέλει χρόνο προκειμένου να συνεχιστεί ο διάλογος και να καλυφθούν οι διαιτητές αλλά και το ποδόσφαιρο. Σε ένα ποδόσφαιρο που λέμε όλοι ότι πρέπει να είναι καλύτερο, δεν υπάρχουν αντιμαχόμενες πλευρές. Πρέπει να συνεννοηθούν όλες οι πλευρές για να κάνουμε κάτι καλύτερο για το ποδόσφαιρο».

Για τις μηνύσεις: «Κάποιες μηνύσεις ήδη έχουν αποσυρθεί, κάποιες άλλες θα είναι αντικείμενο ανταλλαγής απόψεων. Όπως ξέρετε δεν μπορεί η Λίγκα να υποχρεώσει κάποιον, ακόμα και αν διαφωνεί, όπως διαφωνεί, πως μπορούμε μέσω νομικού πλαισίου να το διορθώσουμε για το μέλλον. Σας ξανά λέω, πως η λίγκα ή κάθε ομάδα, π.χ. ο Αστέρας, δεν μπορεί να κάνει κάτι για το οποίο δεν έχει τη δύναμη να το κάνει. Να δούμε νομοθετικά πως θα το περιχαρακώσουμε, διότι αντιλαμβάνεστε ότι στην Ελλάδα της δημοκρατίας υπάρχει πάρα πολύ μεγάλο θεσμικό πλαίσιο. Αν μπορεί να το κάνει κάποιος απ’ την ομάδα, κάποιος εκτός της ομάδας, τι συνέπειες μπορεί να υπάρξουν και με τι τρόπο αν θα υπάρξουν. Στην ομάδα ή στο πρόσωπο;

Για το VAR: «Το VAR συζητήθηκε στο περιθώριο, αλλά δεν ήταν θέμα συζήτησης σήμερα. Μπορώ να σας πω ευθέως ότι είναι μια τεχνολογία η οποία κατ’ ανάγκη στην εποχή που ζούμε. Λύνει θέματα, απ’ την άλλη όπως ξέρουμε όλοι δημιουργεί και θέματα. Εκείνο που πρέπει να γίνει είναι μια πιο σωστή. Πιστεύω ότι με καλή θέληση αυτό το σημαντικό εργαλείο θα έχει καλύτερη εφαρμογή»

Για το Grexit: «Δε σας κρύβω ότι η δική μας θέση ότι ακόμα και ένα Grexit προκειμένου για τρία χρόνια να οργανωθεί το ελληνικό ποδόσφαιρο και να κοιτάει στα μάτια του Ευρωπαίους γιατί τώρα τους κοιτάμε την πλάτη, ίσως έφερνε λύση. Κάθε χρόνο κατρακυλάμε στη βαθμολογία της UEFA και μειώνουμε τις ομάδες. Τρώμε τις σάρκες μας. Το ελληνικό ποδόσφαιρο πρέπει να πάρει αυτό που πραγματικά θα έπρεπε να έχει.»

Για τη συνάντηση: «Η συνάντηση πρέπει να γίνει όσο πιο άμεσα. Η καθυστέρηση δημιουργεί μόνο προβλήματα. Ο κόσμος δεν ξέρει τι να κάνει. Οι παίκτες ρωτάνε εμάς αν θα παίξουν, οι προπονητές το ίδιο. Μιλάμε για ένα μπάχαλο χωρίς προηγούμενο. Θα φροντίσουμε να βρούμε και εναλλακτική λύση. Εμείς θέλουμε να παίξουμε οπωσδήποτε. Καμία ομάδα δεν είπε ότι θα προτιμούσε να υπάρχει αποχή από τους αγώνες, γιατί και αγωνιστικά και οικονομικά τα προβλήματα είναι πολλά. Το μόνο που σας λέω κατηγορηματικά είναι ότι θα κάνουμε κάθε ενέργεια για να έχουμε αγωνιστική».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ