Ο Τάσος Κάκος και το σάπιο σύστημα της διαιτησίας

Ο Τάσος Κάκος και το σάπιο σύστημα της διαιτησίας

Αποδεικνύεται ότι στους καιρούς της κάθαρσης και της εξυγίανσης κουμάντο στην διαιτησία κάνουν όσοι κουμαντάρουν την ΕΠΟ. Κι είναι αφελές να πιστεύει κανείς ότι η ΕΠΟ είναι κάτι άλλο πέρα από υποχείριο εκείνων των μεγαλοπαραγόντων που την ελέγχουν.

«Αν υπάρχει ένας καθαρός διαιτητής αυτός είμαι εγώ»! Το είπε ορθά κοφτά και μετά λόγου γνώσεως ο Τάσος Κάκος στον Δημήτρη Μελισανίδη, όταν ο τελευταίος του επιτέθηκε σε τηλεοπτική εκπομπή. Βαριά κουβέντα το δίχως άλλο.

Ισως την είπε πάνω στην αγανάκτησή του ο παλαίμαχος ρέφερι. Ισως την είπε για να φύγει από την δύσκολη θέση. Λίγο πριν ο κ. Μελισανίδης είχε αναφέρει ότι ο Τάσος κάκος περνούσε από τα γραφεία του και εκλιπαρούσε να τον κάνουν αρχιδιαιτητή.

Τι από όλα αυτά να πιστέψουμε. Είναι δυνατό οι διαιτητές να περνούν από τα γραφεία μεγαλοπαραγόντων εκλιπαρώντας τους να γίνουν αρχιδιαιτητές. Είναι δυνατόν ο Κάκος να θεωρεί πως όλοι οι άλλοι διαιτητές δεν είναι καθαροί και ο ίδιος αποτελεί εξαίρεση;

Φαντάζομαι ότι δεν πέφτει κάποιος από τους αναγνώστες του κειμένου από τα σύννεφα ακούγοντας ότι για να γίνεις αρχιδιαιτητής έπρεπε να περάσεις από γραφεία σαν αυτό του διοικητικού ηγέτη της ΑΕΚ που πρωτοστάτησε μαζί με τον Ιβάν Σαββίδη για να ‘αλλάξουν τα πράγματα» στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Εκείνο που προκαλεί εντύπωση όμως είναι ότι κανείς από τους διαιτητές δεν βγήκε να διαμαρτυρηθεί, να αντιδράσει, να καταγγείλει όσα είπε ο Τάσος Κάκος.

Καλά κάνουν και αντιδρούν οι διαιτητές για τους προπηλακισμούς τα κρούσματα βίας εναντίον τους. Εδώ που ένας πρώην συνάδελφός τους στους ξεφωνίζει δημόσια γιατί δεν αντιδρούν γιατί δεν τον καταγγέλλουν ως συκοφάντη. Θα ήταν πραγματικά πολύ ενδιαφέρον ο μεν κ. Μελισανίδης να μας έλεγε πόσοι πέρασαν από το γραφείο του ζητώντας να γίνουν αρχιδιαιτητές και ο δε κύριος Κάκος να μας έλεγε γιατί οι άλλοι συνάδελφοί του δεν ήταν καθαροί όπως ο ίδιος.

Από το όσα ακούσαμε στην εκπομπή του Κυριάκου Θωμαίδη αναδύεται η μπόχα του ελληνικού ποδοσφαίρου στο θέμα της διαιτησίας. Αποδεικνύεται ότι στους καιρούς της κάθαρσης και της εξυγίανσης κουμάντο στην διαιτησία κάνουν όσοι κουμαντάρουν την ΕΠΟ. Κι είναι αφελές να πιστεύει κανείς ότι η ΕΠΟ είναι κάτι άλλο πέρα από υποχείριο εκείνων των μεγαλοπαραγόντων που την ελέγχουν.

Ο δε έλεγχος έχει να κάνει κυρίως με την διαιτησία. Εδώ λοιπόν έχουμε εκείνους που χειραγωγούν τους διαιτητές και τους διαιτητές που ψάχνονται να χειραγωγηθούν. Με την έννοια αυτή έχει δίκιο ο Τάσος Κάκος. Κανείς δεν είναι καθαρός. Ολοι ψάχνουν τρόπους για να εξελιχτούν και να γίνουν διεθνείς. Αυτό δεν σημαίνει πως κάθε σφύριγμά τους είναι προϊόν συναλλαγής.

Ας μην κάνουν όμως ότι σε αυτό τον τόπο δεν γνωριζόμαστε. Αφού οι παράγοντες δεν κάνουν τίποτα άλλο από τον να εκμαυλίζουν τους διαιτητές ας απαλλάξουν την ΕΠΟ από αυτή την κατάσταση. Η διαιτησία πρέπει να περάσει στη Σούπερ Λίγκα ακόμα κι να αυτό σημαίνει ότι θα γίνει επαγγελματική. Οσο παραμένει στην ΕΠΟ τόσο αυτή θα μεταβάλλεται σε λάφυρο για τους μεγαλοπαράγοντες. Οσοι νοιάζονται για την πρόοδο του ελληνικού ποδοσφαίρου μπορούν να ξεκινήσουν από τα αυτονόητα…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ