Τα «στοιχήματα» του 2020 για ΑΕΚ και Καρέρα

Τα «στοιχήματα» του 2020 για ΑΕΚ και Καρέρα

Οι προκλήσεις και τα «πρέπει» της Ένωσης με τον νέο χρόνο

Η ΑΕΚ αφήνει πίσω της το 2019 και μαζί μια σειρά από προβληματικές καταστάσεις. Το ημερολογιακό έτος που ολοκληρώθηκε αναμφίβολα δεν ήταν καλό για την Ένωση. Οι Κιτρινόμαυροι πέρασαν πολλά σκαμπανεβάσματα που σε ένα βαθμό συνεχίζονται.

Είναι σαφές πως ο νέος χρόνος αναμένεται με ενδιαφέρον για την ΑΕΚ. Ο Δικέφαλος θέλει να αλλάξει και να δείξει ένα νέο πρόσωπο. Να κερδίσει ξανά τον κόσμο της και φυσικά να βρει κίνητρο για το υπόλοιπο της σεζόν, που μέχρι στιγμής εξελίσσεται άσχημα για την ομάδα.

Η ΑΕΚ έχει μπροστά της μπόλικη δουλειά για να διορθώσει τις δεδομένες αδυναμίες της και να παρουσιαστεί ανταγωνιστική. Αυτή τη στιγμή η απόσταση από τους ανταγωνιστές της είναι μεγάλη και αυτό αποτυπώνεται και στον βαθμολογικό πίνακα.

Το κλίμα στην ομάδα πάντως έχει φτιάξει. Η έλευση του Μάσιμο Καρέρα σε συνδυασμό με κάποια πετυχημένα αποτελέσματα επανέφεραν τα χαμόγελα στις τάξεις της ΑΕΚ. Ωστόσο η «γκέλα» στη Λαμία άνοιξε πάλι την κουβέντα περί ενίσχυσης, που φαίνεται πως δεν θα κλείσει, αν δεν υπάρξουν οι κατάλληλες προσθήκες.

«Καίγεται» για παίκτες πρώτης γραμμής

Η Ένωση έχει ανάγκη από ποδοσφαιριστές πρώτης γραμμής που θα την ανεβάσουν επίπεδο. Παίκτες ικανούς να κάνουν τη διαφορά και να δώσουν λύσεις, σε ματς που προκύπτουν δυσκολίες. Η απόφαση που έχει παρθεί αφορά στην προσθήκη τουλάχιστον δύο ποδοσφαιριστών, άμεσα.

Η ΑΕΚ κινείται για να εντάξει στο ρόστερ της έναν στόπερ και έναν κεντρικό χαφ. Δύο ποδοσφαιριστές ενδεκάδας που θα έρθουν να καλύψουν δύο σημαντικά κενά του ρόστερ. Βεβαίως αυτό δεν σημαίνει πως η ΑΕΚ θα αρκεστεί σίγουρα σε αυτές τις δύο κινήσεις.

Οι Κιτρινόμαυροι έχουν στραμμένα τα μάτια τους για περιπτώσεις εξτρέμ αλλά και επιθετικών, αφού είναι πιθανό να προκύψει ζήτημα για ενίσχυση και στις παραπάνω θέσεις. Κάτι που θα κριθεί από τις εισηγήσεις που θα κάνει για το υλικό της ομάδας ο Μάσιμο Καρέρα και την τελική αξιολόγηση του ρόστερ, σε συνεργασία με τον Ίλια Ίβιτς.

Ζητείται αγωνιστική ταυτότητα

Βεβαίως οι μεταγραφές δεν είναι το μοναδικό που περιμένει η ΑΕΚ για το 2020. H Ένωση στοχεύει στη γενικότερη ανασύνταξή της. Να αποκτήσει μια συγκεκριμένη αγωνιστική κατεύθυνση, πάνω στην οποία θα στηριχθεί για να ανακάμψει.

Το βάρος για το παραπάνω πέφτει κατά βάση στον Μάσιμο Καρέρα. Ο Ιταλός τεχνικός θέλει να μεταδώσει τη δική του φιλοσοφία στην ομάδα, που βασίζεται στην ομοιογένεια και στο ομαδικό πνεύμα. Ο Καρέρα έχει συζητήσει πολύ με τους παίκτες του πάνω στο συγκεκριμένο ζήτημα. Εκείνο που έχει ζητήσει από όλους είναι να βάζουν το «εμείς» πάνω από το «εγώ».

Ο Καρέρα θέλει να «χτίσει» μια ομάδα που θα παλεύει σκληρά κάθε παιχνίδι. Ακόμα κι αν κάποιο ματς δεν της βγαίνει, να μην το παρατά και να κάνει… δύσκολο για τον αντίπαλο να την κερδίσει. Ένα σύνολο δηλαδή που θα θυμίζει εν πολλοίς εκείνο του Μανόλο Χιμένεθ, τη σεζόν που η Ένωση στέφθηκε πρωταθλήτρια Ελλάδας.

Να κάνει την αδυναμία της, προτέρημα

Στο αγωνιστικό σκέλος το κομμάτι που «πονά» περισσότερο την ΑΕΚ είναι εκείνο της ανασταλτικής της λειτουργίας. Η Ένωση δέχεται γκολ με μεγάλη συχνότητα και είναι σαφές πως αν αυτό δεν διορθωθεί, δεν θα μπορέσει να ορθοποδήσει.

Επί των ημερών του Καρέρα είναι αλήθεια πως η ΑΕΚ έχει παρουσιάσει βελτίωση στη λειτουργία των μετόπισθεν. Πολλοί χώροι δεν προκύπτουν στον αντίπαλο και γενικώς η ομάδα αποκτά σιγά-σιγά μια σιγουριά στον εν λόγω τομέα. Ωστόσο, είναι ξεκάθαρο πως χρειάζεται ακόμα μπόλικη δουλειά για να φτάσει στο επίπεδο που πρέπει και να μετατρέψει αυτή της την αδυναμία, σε προτέρημα.

Το 2020 δείχνει μια χρονιά αλλαγών για την ΑΕΚ. Μια χρονιά που στόχος είναι να κυλήσει διαφορετικά από την προηγούμενη, βάζοντας την Ένωση και πάλι στον δρόμο των επιτυχιών.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ