Ολυμπιακός: Το επόμενο βήμα του Πέδρο Μαρτίνς

Ολυμπιακός: Το επόμενο βήμα του Πέδρο Μαρτίνς

Το 2020 αναμένεται να διαπιστώσουμε ότι οι ερυθρόλευκοι θα αυξήσουν την ένταση στο παιχνίδι τους και θα περιορίσουν στο ελάχιστο τα νεκρά διαστήματα.

Απολογισμοί, όταν μια αγωνιστική περίοδος βρίσκεται σε εξέλιξη δεν συνηθίζονται. Το κείμενο αυτό δεν γράφεται ως απολογισμός. Αναφέρεται στον μοναδικό προπονητή του Ολυμπιακού που δεν πήρε μέχρι τώρα κανένα τίτλο αλλά θεωρείται ήδη αναμορφωτής της ερυθρόλευκης ομάδας.

Η προσπάθεια που ξεκίνησε πριν από περίπου ενάμιση χρόνο έχει ως αποτέλεσμα την δημιουργία μιας ομάδας που παίζει θεαματικό ποδόσφαιρο. Στο πρωτάθλημα μιλούν τα στατιστικά στοιχεία. Καλύτερη επίθεση και καλύτερη άμυνα. Περισσότερες τελικές προσπάθειες από κάθε άλλη ομάδα. Στην Ευρώπη απανωτές προκρίσεις και πολύ καλή παρουσία στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Εχθροί και φίλοι του Ολυμπιακού παραδέχονται ότι η ομάδα παίζει το καλύτερο και πιο θεαματικό ποδόσφαιρο στην Ελλάδα.

Παίκτες νεαροί σε ηλικία με λίγες γραμμές βιογραφικό έχουν εξελιχτεί και η αξία τους έχει ανέβει κατακόρυφα στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο. Η πορεία αυτή δεν ήταν ευθύγραμμη. Υπήρξαν και ντεραπαρίσματα όπως η εμφάνιση στην Τούμπα και ο αποκλεισμός από την Λαμία στο κύπελλο. Σε μια ομάδα με ψύχωση για τίτλους είναι πολύ δύσκολο να στεριώσει προπονητής όταν δεν φέρνει τρόπαια στις προθήκες της. Ο Πέδρο Μαρτίνς επιβίωσε από τέτοιες καταστάσεις και από άλλες αγωνιστικές αναποδιές.

Οι τραυματισμοί Φορτούνη, Λάζαρου και Βαλμπουενά θα μπορούσαν να εκτροχιάσουν την ομάδα αλλοιώνοντας την αγωνιστική της ταυτότητα. Ο κόουτς κατάφερε με μικρές αγωνιστικές αβαρίες να κρατήσει στιβαρά το πηδάλιο και ο Ολυμπιακός συνέχισε να παίζει το ίδιο ποδόσφαιρο. Τώρα στο 2020με τις επιστροφές των τραυμάτιζαν εκείνο που αναμένεται είναι να ανέβουν οι στροφές. Η αναφορά δεν γίνεται για τις δυο αναμετρήσεις με την Αρσεναλ. Εκεί πρόκειται για δυο παιχνίδια με έναν κορυφαίο σύλλογο μεγάλης δυναμικότητας που δεν θα επιτρέψει στον Ολυμπιακό να επιβάλλει τον ρυθμό του.

Το σίγουρο είναι ότι ο κόουτς θα το επιχειρήσει. Στα ματς πρωταθλήματος και κυπέλλου περιμένουμε να διαπιστώσουμε ότι οι ερυθρόλευκοι θα αυξήσουν την ένταση στο παιχνίδι τους και να περιορίσουν στο ελάχιστο τα νεκρά διαστήματα. Θα ήταν θαυμάσιο να περιοριστούν και τα ατομικά λάθη που στοίχισαν ειδικά στην Ευρώπη αλλά υπάρχουν και ορισμένα πράγματα που δεν εξαρτώνται από την δουλειά του προπονητή. Όπως αντιλαμβάνεστε, η συζήτηση δεν γίνεται για την κατάκτηση τίτλων.

Ετσι όπως έχει η κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο χρειάζονται άλλα πράγματα για να φτάσει μια ομάδα στην κατάκτηση του πρωταθλήματος. Ο κόσμος όμως έχει κριτήριο για να συγκρίνει και να φτάνει σε συμπεράσματα. Ο Πέδρο Μαρτίνς έχει περιθώρια να βελτιώσει κι άλλο τον Ολυμπιακό. Με μια διοίκηση που τον υποστηρίζει και ικανοποίει στο μέτρο του δυνατού τις επιθυμίες του, όλοι περιμένουν να δουν το 2020 ακόμα καλύτερη μπάλα…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ