Για μια αποχή που δεν επρόκειτο να γίνει…

Για μια αποχή που δεν επρόκειτο να γίνει…

Οσοι διάβασαν την υπαναχώρηση των διαιτητών ως ήττα του Ολυμπιακού αντί για ήττα των ίδιων των ρέφερι, παίρνουν τις επιθυμίες τους για πραγματικότητα και ποντάρουν στην διαιώνιση της ίδιας κατάστασης….

Πολύ κακό για το τίποτα. Όπως ήταν αναμενόμενο οι διαιτητές πήραν πίσω την απόφασή τους για αποχή και επιστρέφουν στα γήπεδα της Σούπερ Λίγκας. Ζήτησαν συγκεκριμένα πράγματα και πήραν κάποιες υποσχέσεις. Οι μηνύσεις παραμένουν όπως παραμένει και η γενικευμένη πεποίθηση ότι κάνουν λάθη που βγάζουν μάτια και αλλοιώνουν αποτελέσματα. Στα φανερά λοιπόν δεν πήραν τίποτα.

Αν πήραν κάτι παρασκηνιακά θα φανεί από τις τιμωρίες των Ευαγγέλου Φωτιά και Τζήλου. Τιμωρίες για τις οποίες μίλησε ανοικτά ο Περέιρα και φυσικά ο Χούμπελ στην περίφημη δήλωσή του. Κάποιοι έσπευσαν να πανηγυρίσουν για την απόφαση των διαιτητών θεωρώντας την χαστούκι στο μάγουλο του Ολυμπιακού. Πως είναι δυνατό η απόφαση για αποχή να είναι χαστούκι για τους ερυθρόλευκους και η ακύρωση της απόφασης να είναι πάλι χαστούκι.

Όταν μάλιστα ο Ολυμπιακός απείχε από όλες τις σχετικές διαδικασίες και διαβουλεύσεις, όταν δεν δεσμεύτηκε για τίποτα. Τα πράγματα είναι κάπως διαφορετικά. Η επιστροφή των διαιτητών δεν σημαίνει και πολλά σε σχέση με το πώς θα εξελιχθεί από εδώ και πέρα το πρωτάθλημα.

Ότι ο Μέλο Περέιρα και η ΚΕΔ δεσμεύτηκαν ότι θα τιμωρήσουν τους παραστρατήσαντες διαιτητές της τελευταίας αγωνιστικής δεν λύνει κανένα πρόβλημα. Το θέμα είναι τι γίνεται με αυτούς που τους ορίζουν και τους αξιολογούν. Από τη στιγμή που δεν αλλάζει κάτι στην κορυφή γιατί να αλλάξει κάτι σε αυτούς που κρατούν τη σφυρίχτρα. Με την έννοια αυτή όσα ανάφερε ο Ολυμπιακός στην γνωστή επιστολή του προς ΦΙΦΑ και ΟΥΕΦΑ ισχύουν στο ακέραιο.

Ηρθαν μάλιστα οι τελευταίες διαιτησίες να τα επιβεβαιώσουν πανηγυρικά. Τίποτα δεν εγγυάται ότι επειδή το πρωτάθλημα θα συνεχιστεί «κανονικά» θα ολοκληρωθεί και κανονικά. Πολλά πράγματα αναμένεται να κριθούν στη συνάντηση των τεσσάρων με την ΦΙΦΑ την ΟΥΕΦΑ και τον Λευτέρη Αυγενάκη.

Ότι ο Περέιρα είναι με το φύλλο πορείας στο χέρι δεν εξασφαλίζει πολλά πράγματα. Παραμένει στην θέση του και εξακολουθεί να κάνει ορισμούς που βγάζουν μάτι πριν καν οι ορισμένοι διαιτητές μας βγάλουν τα δικά μας με αυτά που σφυρίζουν. Δραστικές αλλαγές πρέπει να γίνουν για να βγει η χρονιά κι όχι για να ισχύσουν –αν γίνουν- από την επόμενη.

Η κύρωση της απόφασης που πήραν οι διαιτητές δείχνει απλά ότι δεν βρήκαν πρόσφορο έδαφος για να σφυρίζουν ότι θέλουν χωρίς να τους ελέγχει κανείς. Μιλάμε βέβαια για έλεγχο και όχι για προπηλακισμούς και βιαιότητες εναντίον τους που είναι απολύτως καταδικαστέες. Οσοι διάβασαν την υπαναχώρηση των διαιτητών ως ήττα του Ολυμπιακού αντί για ήττα δική τους παίρνουν τις επιθυμίες τους για πραγματικότητα και ποντάρουν στην διαιώνιση της ίδιας κατάστασης….

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ