Ολυμπιακός : Η διορατικότητα του Μαρτίνς έκρινε το ντέρμπι

Ολυμπιακός : Η διορατικότητα του Μαρτίνς έκρινε το ντέρμπι

Ο Γιώργος Χελάκης γράφει για την κίνηση-ρίσκο του Μαρτίνς που διόρθωσε τις αγωνιστικές ανισορροπίες και έδωσε τη νίκη στον Ολυμπιακό.

Ένα παιχνίδι που το πήρε τελικά ο προπονητής. Ο Πέδρο Μαρτίνς είδε που πονούσε η ομάδα του για ένα ημίχρονο και το διόρθωσε. Αν και οι ερυθρόλευκοι μπήκαν δυνατά όπως το συνηθίζουν στο ματς, μετά από είκοσι λεπτά ο Παναθηναϊκός ισορρόπησε και έκλεισε το ημίχρονο κερδίζοντας τις εντυπώσεις. Πιθανότατα να κέρδιζε και κάτι παραπάνω αν ο Μαρτίνς δεν εντόπιζε το πρόβλημα στη μεσαία γραμμή και το άφηνε να κακοφορμίζει πάνω στο σώμα της ομάδας του.

Ηταν παράδοξο μέσα στο Φάληρο να έχει πλεονέκτημα στην κατοχή της μπάλας ο αντίπαλος του Ολυμπιακού. Και ο Παναθηναϊκός το είχε αλλά δεν μπόρεσε να το αξιοποιήσει. Ο Μπενζιά δεν έφτασε σε υψηλά επίπεδα απόδοσης αλλά η μεσαία γραμμή είχε έναν επιπλέον παίκτη κι αυτό βοήθησε τους ερυθρόλευκους να πιέσουν ψηλά να κλέψουν μπάλες και να δημιουργήσουν προβλήματα στους πράσινους. Ο Ολυμπιακός παρουσιάστηκε μάλλον ασύνδετος και νευρικός στο πρώτο ημίχρονο.

Η κατάσταση δεν άλλαξε θεαματικά στο δεύτερο ημίχρονο αλλά άλλαξε τόσο, όσο χρειαζόταν στον Ολυμπιακό να ηρεμήσει και να φέρει περισσότερες φορές την μπάλα στην περιοχή του Διούδη. Κάπου εκεί άρχισαν τα προβλήματα στην πράσινη άμυνα για να έρθει η ώρα του Ελ Αραμπί και να καθαρίσει το ματς επιβεβαιώνοντας ότι είναι αυτή τη στιγμή ο πληρέστερος φορ στην Σούπερ Λίγκα.

Το γκολ δεν ήταν μόνο δική του δουλειά. Ο Βαλμπουενά που παρακολουθούσε την κίνηση του συμπαίκτη του, πέρασε την μπάλα στην περιοχή την ώρα που αυτός ξεμαρκαριζόταν από τον Πούγγουρα και η εκτέλεση ήταν αδύνατο να λάβει απάντηση από τον Διούδη. Με μια κίνηση από τον πάγκο λοιπόν ο Μαρτίνς διόρθωσε την ανορθογραφία και άλλαξε την αγωνιστική συμπεριφορά της ομάδας του στο παιχνίδι.

Τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά από την αρχή αν ο Ντάνιελ Ποντένσε δεν ήταν εμφανώς επηρεασμένος από τον τραυματισμό του. Ο Πορτογάλος συνηθίσει να παίρνει πολλές προσπάθειες σε κάθε παιχνίδι. Αυτή τη φορά δεν το επιχείρησε και απολύτως δικαιολογημένα ο κόουτς τον άλλαξε με τον κεφάτο Λάζαρο. Από την δική του πλευρά, ο Δώνης διέγνωσε την αλλαγή στην αγωνιστική συμπεριφορά του Ολυμπιακού, αλλά θεωρώντας πως δεν υπάρχουν κατάλληλοι δίστασε να αντικαταστήσει κάποιον από τους εμφανώς κουρασμένους Δώνη και Κουρμπέλη.

Ο Ολυμπιακός μπορεί να αισθάνεται ικανοποιημένος από την επιστροφή του στην κορυφή και μάλιστα χωρίς συγκάτοικο αλλά έχει να προβληματίζεται για τα νεκρά διαστήματα του πρώτου ημιχρόνου στα οποία έδινε την εντύπωση μια ς ομάδας σε προφανή αμηχανία.

Η νίκη των ερυθρολεύκων είναι έργο της διορατικότητας του προπονητή του και της μεγάλης κλάσης του Ελ Αραμπί και του Βαλμπουενά. Αν κάπου υστέρησε ο πολύ καλά οργανωμένος Παναθηναϊκής ήταν ακριβώς εκεί: Στην έλλειψη ατομικής ποιότητας που λύνεται όχι από την δουλειά του προπονητή αλλά από τον ερχομό παικτών που την διαθέτουν…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ