Τα μεγάλα προβλήματα του ΠΑΟΚ

Τα μεγάλα προβλήματα του ΠΑΟΚ

Μπορεί τα επικοινωνιακά «νεροπίστολα» του Ιβάν και της RFA να προσπαθούν όμως τα πράγματα για τον ΠΑΟΚ είναι παντού στριμωγμένα…

Έσφιξαν τα γάλατα στον ΠΑΟΚ και την «εξυγίανση». Και το χειρότερο για αυτούς είναι πως τα δύσκολα έρχονται. Δεν είναι απλά ο διασυρμός από τον Άρη και το σπάσιμο του ψευτο-αήττητου στο πρωτάθλημα. Ούτε απλά η απώλεια της κορυφής του πρωταθλήματος και το -1 από τον Ολυμπιακό.

Οι… εξυγιαντές άλλωστε και οι «δικοί μας» Γραμμένος και Περέιρα θα κάνουν ότι μπορούν. Το «σύστημα» δεν πρόκειται να παραδοθεί, θα παλέψει για να κρατήσει στη λάσπη το ελληνικό ποδόσφαιρο με στόχο να κυριαρχήσει ο ΠΑΟΚ. Με κάθε τρόπο, όπως συμβαίνει άλλωστε στα χρόνια της… εξυγίανσης.

Μόνο που τα πράγματα πλέον δεν είναι ιδανικά για τους… Λαλάκηδες του Ιβάν. Ούτε τον κλασικό Λαλάκη που τα έχει πλέον χαμένα ούτε για τους υπόλοιπους. Όσο και αν προσπαθούν τα επικοινωνιακά «νεροπίστολα» του Ιβάν και της RFA τα πράγματα έχουν ζορίσει επικίνδυνα σε όλους τους τομείς για τον ΠΑΟΚ.

Οι υπάλληλοι της RFA προσπάθησαν να μας πείσουν πως τελικά το ελληνικό ποδόσφαιρο δεν είναι καθαρό, πως οι ξένοι διαιτητές δεν είναι καλοί, πως τώρα που ο ΠΑΟΚ δεν είναι πρώτος μπορεί να τιναχτεί το πρωτάθλημα στον αέρα. Ο – αμισθί- Κάκος συνέχισε να διασύρετε, και αυτός και το μουστάκι του…

Όλα αυτά όμως είναι κατανοητά και αναμενόμενα όταν μιλάνε τα ρούβλια από ανθρώπους που υπηρετούν απλά και μόνο το χρήμα. Από τους Λαλάκηδες που φαίνονται και τους Λαλάκηδες που κρύβονται έξυπνα, όπως έκαναν και στο προηγούμενο αφεντικό τους.

Το ζήτημα όμως για τον ΠΑΟΚ είναι πως τα ζόρια είναι μεγάλα και για να μπορέσει να πάρει το πρωτάθλημα με την ομάδα που έχει θα πρέπει να διασυρθεί πλήρως η ήδη διασυρμένη… εξυγίανση. Μια ομάδα που σε 17 αγωνιστικές έχει δεχθεί 17 γκολ, μια ομάδα που έχει αναγκαστικά μικρό ροτέισον και ελάχιστες επιλογές στα χέρια του προπονητή της, μια ομάδα που δεν έχει την δυνατότητα να ενισχυθεί ουσιαστικά με μεταγραφές. Αντίθετα εξαιτίας του FFP θα πρέπει να πουλήσει για να επιβιώσει αλλιώς η «καμπάνα» από την ΟΥΕΦΑ θα έρθει. Βεβαίως ο ΠΑΟΚ έχει από μόνος του αποσυρθεί από την Ευρώπη, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα.

Ο ΠΑΟΚ που μέσα στον Ιανουάριο θα αναγκαστεί να πουλήσει τον Γιαννούλη, έναν εκ των καλύτερων παικτών της, για να πάρει χρήματα που χρειάζεται για την επιβίωση της. Και για να παίζει ο Βιειρίνια που γκρινιάζει καθημερινά και έχει αναγκάσει τον Φερέιρα να αλλάξει τα πλάνα του. Και ο Γιαννούλης μπορεί να μην είναι και ο μόνος που θα βγει στο σφυρί από τον ΠΑΟΚ.

Μια ομάδα που αγωνιστικά φωνάζει πως δεν μπορεί να πάρει το πρωτάθλημα αν δεν το προσφέρουν οι… εξυγιαντικοί διαιτητές του Περέιρα. Μια ομάδα που νικά μόνο στα… προπονητικού χαρακτήρα παιχνίδια με ομάδες που «παραδοσιακά» στα χρόνια του Ιβάν στον ΠΑΟΚ έχουν πρόβλημα απέναντι του…

Σε όσα ματς ο ΠΑΟΚ δεν είχε… χαλαρούς αντιπάλους δεν τα νίκησε. Μηδέν στα πέντε ντέρμπι έχουν οι Θεσσαλονικείς. Διασύρθηκαν στο Βικελίδης, σώθηκαν στο 97΄στην Τούμπα με τον Άρη και τον Σιδηρόπουλο να κρατά όσες καθυστερήσεις έπρεπε, με τον ΠΑΟ στην Τούμπα ισοφάρισαν με πέναλτι – φάντασμα στην… παράταση, με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ έμειναν στο 2-2 παρότι προηγήθηκαν δύο φορές και στο Καραισκάκη ο ξένος διαιτητής που ο Λαλάκης τότε αποθέωνε για το… 50-50 έπαιξε άμυνα για τον ΠΑΟΚ και τον κράτησε ζωντανό στο 1-1 παρά το ερυθρόλευκο σφυροκόπημα.

Ο ΠΑΟΚ που συν τοις άλλοις ξέρει πολύ καλά πως τα μεγάλα ζόρια έρχονται από την ΕΕΑ και την υπόθεση πολυιδιοκτησίας με την RFA και την Ξάνθη. Με τους υπαλλήλους του Σαββίδη που… τυγχάνει να είναι γιοί και σύζυγοι αθλητικών δικαστών και διαιτητών.

Συν τοις άλλοις ο ΠΑΟΚ πλέον και το «σύστημα» του έχει «αποκαλυφθεί» στην ΦΙΦΑ/ΟΥΕΦΑ μετά τις καταγγελίες του Ολυμπιακού. Οι ξένοι αξιωματούχοι πλέον κατάλαβαν πλήρως το «σύστημα».

Ο ΠΑΟΚ που βλέπει το σκοτεινό «σύστημα» της… εξυγίανσης που δημιούργησε για να καταλύσει τα πάντα στο ελληνικό ποδόσφαιρο και να πάρει το 3ο πρωτάθλημα της ιστορίας του, να αποκαλύπτεται με τον πλέον ωμό τρόπο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ