Λαμία : Με Πίτι και ισοπαλίες η συνταγή της σωτηρίας

Λαμία : Με Πίτι και ισοπαλίες η συνταγή της σωτηρίας

Η νεοφώτιστη Λαμία κάνει πολύ καλή πρώτη χρονιά στη Superleague έχοντας ως κύριους άξονες τη μαχητικότητα, την κυνικότητα και τον Ισπανό επιθετικό Πίτι.

Ο πρώτος γύρος του πρωταθλήματος ολοκληρώθηκε το βράδυ της Δευτέρας (18/12) με το ματς του Λεβαδειακού απέναντι στον Πανιώνιο, με τις 16 ομάδες της Super League να έχουν κάνει τη μισή δουλειά. Ρίχνοντας λοιπόν μια ματιά στα νούμερα και τη στατιστική, μπορούμε εύκολα να βρούμε τη ραχοκοκαλιά των ομάδων και τους παίκτες που χαίρουν της εμπιστοσύνης των προπονητών στα πρώτα αυτά 15 ματς του πρωταθλήματος. Ακολουθεί η νεοφώτιστη και πολύ σκληρό καρύδι όπως αποδεικνύεται Λαμία.

Η ομάδα του Μπάμπη Τεννέ είχε ένα κακό ξεκίνημα μέχρι να… εγκλιματιστεί στα νέα δεδομένα της κατηγορίας, αφού στα πρώτα 7 ματς είχε 4 ήττες και συνολικό ρεκόρ 2Ν-1Ι-4Η. Από εκεί και πέρα όμως έκανε ένα πολύ καλό αήττητο σερί με αρκετές ανατροπές στα ματς της και με μια πορεία που χαρακτηρίζεται από το «αν δεν μπορείς να νικήσεις ένα ματς, τότε μη το χάσεις». Στα επόμενα 7 ματς δεν σημείωσε ούτε μία ήττα, έχοντας μία νίκη και έξι (!!) ισοπαλίες. Οι Φθιώτες τα χάλασαν μόνο στο τελευταίο ματς πρωταθλήματος όπου έχασαν μετά από περισσότερο από 2 μήνες (15/10, 4-0 από τον ΠΑΟΚ) από τη Λάρισα εντός έδρας στις 18 Δεκέμβρη. Μια ήττα που την έφερε τελικά στην 12η θέση με 15 βαθμούς.

Ο έμπειρος Μπάμπης Τεννές αποφάσισε να πορευθεί με κλειστό ροτέισον, επιλέγοντας να βασιστεί σε έναν κορμό 8 ποδοσφαιριστών. Για τη Λαμία δεν έχασαν ματς οι Βασιλαντωνόπουλος, Όμο, Μπλάζιτς, Ασίγκμπα και Πίτι (15 συμ.), ενώ ακολουθούν οι Παπαδόπουλος, Παντελιάδης (14 συμ) και ο Ακόστα (13 συμ). Πρώτοι και καλύτεροι σε χρόνο συμμετοχής οι Όμο (1425 λεπτά) και Μπλάζιτς (1411 λεπτά) με πολύ σημαντική παρουσία στην άμυνα και στο κέντρο αντίστοιχα.

Όσον αφορά τέλος το επιθετικό κομμάτι, εκεί είναι που η Λαμία χωλαίνει καθώς έχει 12 γκολ σε 15 ματς και χρειάζεται 9,7 σουτ για να σκοράρει ένα γκολ. Σημείο αναφοράς εκεί είναι ο πολύπειρος Ισπανός, Πίτι, που κάνει αυτό για το οποίο αποκτήθηκε. Πως αλλιώς άλλωστε, καθώς έχει συμμετοχή στα 5 (3 γκολ και 2 ασίστ) από τα 12 γκολ της Λαμίας.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ