Ο Βέρντε, ο «game changer» της ΑΕΚ

Ο Βέρντε, ο «game changer» της ΑΕΚ

Ο Ιταλός εξτρέμ είναι παίκτης που μπορεί με μια ενέργεια να φέρει τα πάνω-κάτω σε ένα παιχνίδι και η Ένωση πρέπει να βρει τους τρόπους να τον κάνει «υπερόπλο».

Το 2020 μπήκε για την ΑΕΚ πετυχημένα, με την ομάδα να επιστρέφει στις νίκες και μαζί στην ηρεμία της. Το ματς με τον Παναιτωλικό δεν ήταν εύκολο ούτε οι Κιτρινόμαυροι είχαν το πρόσωπο που έπρεπε σε όλη τη διάρκεια του ματς. Η ΑΕΚ χρειάστηκε να ζοριστεί αρκετά και βεβαίως να αλλάξει πράγματα στο παιχνίδι της για να έρθει τελικά αυτό το «τρίποντο».

Η ενδεκάδα που παρουσίασε ο Μάσιμο Καρέρα είχε «κενά». Κυρίως στην επίθεση και τη μεσαία γραμμή. Ο Γιακουμάκης αδυνατούσε να ενταχθεί στο σύνολο και να ασκήσει πίεση στην αντίπαλη άμυνα, ο Ντέλετιτς χανόταν σε μεγάλα διάστημα του αγώνα ενώ και ο Σαμπανάτζοβιτς αντιμετώπιζε ζητήματα στις συνεργασίες του.

Αναφέρομαι σε τρεις παίκτες που πήραν την ευκαιρία τους από τον Ιταλό προπονητή, ωστόσο δεν έδειξαν έτοιμοι να την αρπάξουν από τα μαλλιά. Ο Καρέρα ορθά προχώρησε στις γρήγορες αλλαγές στην επανάληψη και έριξε στο ματς τους Βέρντε, Σιμόες, αλλάζοντας έτσι όλη την εικόνα της ΑΕΚ.

Ο Πορτογάλος υπενθύμισε σε όλους πόσο απαραίτητος είναι για τον Δικέφαλο, ενώ ο Ιταλός εξτρέμ πιστοποίησε πως πρόκειται για παίκτη ικανό να φέρει τα πάνω-κάτω σε έναν αγώνα, με μια του και μόνο ενέργεια. Ο Βέρντε είναι ένας παίκτης με τρομερή ποιότητα και στοιχεία που πιθανότατα δεν διαθέτει άλλος παίκτης του ρόστερ.

Εκρηκτικός, απρόβλεπτος, ταχύς, ικανός να εκτελέσει ανά πάσα ώρα και στιγμή. Ο Βέρντε είναι μια περίπτωση παίκτη που η ΑΕΚ δεν έχει το περιθώριο να… κάψει. Αντίθετα, οφείλει να βρει τους τρόπους να τον μετατρέψει σε «υπερόπλο» και να τον προσθέσει στην εξίσωση που δημιουργούν στην επίθεση οι Μάνταλος, Λιβάγια και Ολιβέιρα.

Ο Βέρντε μπαίνει στην ίδια κουβέντα με τους προαναφερθέντες αναφορικά με την ποιότητά του και το πόσα μπορεί να δώσει στην ομάδα. Ο 23χρονος άσος χρειάζεται ρυθμό και συμμετοχές. Ο Καρέρα μέχρι στιγμής δεν έχει δείξει να ποντάρει σε εκείνον στον βαθμό που θα έπρεπε. Ή τουλάχιστον έτσι έπραττε λίγο καιρό πριν. Θυμίζω πως στο ματς με τη Λαμία ο Βέρντε… δεν μπήκε ποτέ, με την ΑΕΚ να μην κάνει καν τρίτη αλλαγή. Σε παιχνίδι που έμεινε στο 0-0.

Είναι σαφές πως εφόσον ο Βέρντε πιάσει ρυθμό η ΑΕΚ μπορεί να ενισχυθεί δημιουργικά σε πολύ μεγάλο βαθμό. Να βρει ένα ακόμα «όπλο» επιθετικά και να προσθέσει και το απρόβλεπτο στοιχείο στο παιχνίδι της. Κάτι που μέχρι τώρα έπαιρνε κατά βάση μονάχα από τον Λιβάγια.

Υγ: Η όποια κουβέντα για τις αποφάσεις του διαιτητή δείχνει μάλλον αστεία. Πέναλτι στο «γκρέμισμα» του Σαμπανάτζοβιτς, πέναλτι και στο «κλάδεμα» του Λιβάγια. Τελεία.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ