Ο Βασίλης Φασίδης κάνει (άθελά του) «νιάου-νιάου» στα κεραμίδια…

Ο Βασίλης Φασίδης κάνει (άθελά του) «νιάου-νιάου» στα κεραμίδια…

Οσοι μιλούν για νομιμότητα και διαφάνεια υποθέτω ότι την εννοούν γενικά και όχι όταν επιχειρούν να πλήξουν τον Ολυμπιακό. Η νομιμότητα είναι γενική και αδιαπραγμάτευτη αρχή έναντι όλων...

Αγωνιστικά μάλλον δεν υπάρχει περιθώριο να γίνει συζήτηση. Ο ΠΑΟΚ είχε βασικό μπακ τον Λεό Μάτος και για ρεζέρβα έφερνε από την Πορτογαλία τον Ροντρίγκο. Κατά συνέπεια δεν είχε την ανάγκη του Βασίλη Φασίδη που δεν είχε καν σταθεροποιηθεί στην Ξάνθη και έβλεπε την πλάτη του Δήμου Μπαξεβανίδη. Επομένως ο ΠΑΟκ δεν πλήρωνε μισό εκατομμύριο για τον Φασίδη επειδή τον είχε ανάγκη. Κάθε άλλο. Εξυπηρέτηση στην Ξάνθη έκανε.

Οταν παίρνεις τον Μελλιόπουλο με 425 χιλιάδες ευρώ δεν γίνεται να δίνεις για τον Φασίδη μισό εκατομμύριο. Ολα τούτα βέβαια δεν έχουν σχέση με τον παίκτη. Μακάρι η καριέρα του να απογειωθεί και να πετύχει σημαντικά πράγματα στο μέλλον.

Κάθε καλόπιστος καταλαβαίνει ότι εδώ βρέθηκε ένας εύσχημος τρόπος για να ενισχυθεί το ταμείο της ΠΑΕ Ξάνθη και να καλύψει κάποιες υποχρεώσεις της. Για αυτό η καταβολή των χρημάτων γίνεται άμεσα, σε δυο δόσεις που η μια από την άλλη απέχουν μόλις δυο εβδομάδες. Να πέσουμε λοιπόν από τα σύννεφα; Οχι, να μην πέσουμε. Οταν οι ομάδες έχουν ανάγκη, που- λάνε τον παίκτη που πιάνει λεφτά και ανασαίνουν οικονομικά.

Εδώ δεν πουλήθηκε κάποιο χρυσαφικό. Πουλήθηκε σε τιμή που δεν αντιστοιχεί στην αξία του ένας παίκτης που έμεινε τελικά ως δανεικός στην ομάδα που τον πούλησε. Και κάτι ακόμα πιιο περίεργο: Η μεταγραφή και ο δανεισμός δεν ανακοινώθηκαν ποτέ πουθενα κατά παράβαση της τακτικής που είχε ο ΠΑΟΚ για τα μεταγραφικά ζητήματα. Ετσι έχουν τα πράγματα. Δεν μιλάμε για κάποια παραβατική συμπεριφορά. Δεν προκύπτουν συνέπειες. Προκύπτουν εντυπώσεις. Η κυρίαρχη εντύπωση είναι πως οι δυο ΠΑΕ συνεργάζονται τόσο στενά που διευθετούν τα οικονομικά θέματα με τρόπο ταχύτατο και φυσικά μη ανακοινώσιμο.

Το θέμα θα συζητιόταν ακόμα κι αν δεν είχαν έρθει στο φως οι αποκαλύψεις του «ONE channel» για τις σχέσεις του ΠΑΟΚ με την Ξάνθη. Υπό το φως των αποκαλύψεων εδραιώνεται η πεποίθηση πως δεν υπάρχει μόνο καπνός αλλά και φωτιά. Για την φωτιά περιμένουμε να καταλήξει στο πόρισμά της η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού που έχει επιληφθεί των σχετικών καταγγελιών κι έχει ζητήσει εξηγήσεις από τους καταγγελόμενους.

Οσοι μιλούν για νομιμότητα και διαφάνεια υποθέτω ότι την εννοούν γενικά και όχι όταν πρόκειται μόνο για τον Ολυμπιακό. Η νομιμότητα είναι γενική και αδιαπραγμάτευτη αρχή έναντι όλων. Να μην μείνουμε λοιπόν στις εντυπώσεις και να περιμένουμε το πόρισμα της ΕΕΑ.Να μην θεωρούν όμως ορισμένοι “θιασώτες της νομιμότητας” ότι είμαστε από… το χωριό του μ….α!

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ