ΠΑΟΚ: Χωλαίνει στην άμυνα και οι λύσεις που ψάχνει ο Φερέιρα 

ΠΑΟΚ: Χωλαίνει στην άμυνα και οι λύσεις που ψάχνει ο Φερέιρα 

Η αχίλλειος πτέρνα του φετινού ΠΑΟΚ είναι η αμυντική του λειτουργία καθώς μέχρι στιγμής έχει δεχθεί περισσότερα γκολ από όλη την περσινή μαγική χρονιά. Ο Αμπελ Φερέιρα, ψάχνει να βρει τις λύσεις, προκειμένου η ομάδα του να γίνει πιο στιβαρή αμυντικά. 

Ο Δικέφαλος, κατάκτησε πέρσι το πρωτάθλημα όχι λόγω του πλουραλισμού που είχε στην επίθεση ή στην προσωπικότητα που έβγαλαν κάποιοι πρωτοκλασάτοι ποδοσφαιριστές του Ράζβαν Λουτσέσκου. Το σήκωσε εξαιτίας της αμυντικής του λειτουργίας. Ελάχιστες ομάδες μπόρεσαν να «τρυπήσουν» την καλοκουρδισμένη αμυντική γραμμή του Δικεφάλου και όσες το κατάφεραν ίδρωσαν για να δουν τη μπάλα να καταλήγει στην εστία του Αλέξανδρου Πασχαλάκη. 

Η χημεία που υπήρχε πέρσι, φέτος, φαίνεται πως έχει πάει περίπατο. Στα μέχρι στιγμής παιχνίδια που έχουν δώσει οι Ασπρόμαυροι η αχίλλειος πτέρνα του είναι η αμυντική του λειτουργία. Τι κι αν έρχονται οι νίκες. Στα περισσότερα ματς βλέπει να παραβιάζεται η εστία του. Αυτό είναι ένα σοβαρό θέμα που χρίζει άμεσης αντιμετώπισης. Με τα τέσσερα γκολ που δέχθηκε από τον Άρη την προηγούμενη αγωνιστική έχει πλέον την χειρότερη επίδοση στα γκολ που έχει δεχθεί σε σχέση με ολόκληρο το περσινό Πρωτάθλημα. 

Σύμφωνα με τα στατιστικά που είναι καταγεγραμμένα στην ιστοσελίδα της διοργανώτριας αρχής την προηγούμενη σεζόν είχε δεχθεί 14 τέρματα σε 30 αγωνιστικές και φέτος, σε 17 παιχνίδια έχει ήδη φτάσει τα 17 τέρματα παθητικό. Αυτό είναι και το πλέον σοβαρό «σημάδι» για το τι πρέπει να αλλάξει αν θέλει να κατακτήσει και πάλι τον τίτλο. Απ’ αυτά τα 17 τέρματα, συνολικά 15 τα δέχθηκε από ομάδες που διεκδικούν το πρωτάθλημα, αλλά και απ’ αυτές που αναζητούν μια θέση στα φετινά play offs (Ολυμπιακός, ΑΕΚ, Άρης, Ατρόμητος και Παναθηναϊκός).

Αν στον ΠΑΟΚ, θέλουν και φέτος να κατακτήσουν τον τίτλο, θα πρέπει να σκύψουν πάνω στο πρόβλημα που έχει η ομάδα. Ο Αμπέλ Φερέιρα από την δική του πλευρά αναζητά τις λύσεις μέσα από τις προπονήσεις, αλλά και με νέες πιθανές αλλαγές στα πρόσωπα που απαρτίζουν την αμυντική γραμμή της ομάδας. Δεν ξέρω αν την Κυριακή θα αγωνιστεί ο Πασχαλάκης στη θέση του Ζίβκοβιτς, όμως ο διεθνής Έλληνας τερματοφύλακας συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες. Αυτό που σίγουρα θα ήθελε ο Πορτογάλος τεχνικός είναι να είχε πανέτοιμο τον Χοσέ Κρέσπο. Ο Ισπανός μπορεί να μπήκε σε κανονικούς ρυθμούς προπόνησης την Παρασκευή (10/1) όμως έχει χάσει μεγάλο αριθμό προπονήσεων. 

Τη φετινή χρονιά ο Δικέφαλος μπορεί να κέρδισε έναν πολύ καλό παίκτη, Σβέριρ Ίνγκασον, όμως από την άλλη ο Βαρέλα, δεν θυμίζει σε τίποτα το «θηρίο». Ο 26χρονος Ισλανδός αμυντικός έχει κάνει καταπληκτικά παιχνίδια πετυχαίνοντας μάλιστα και τέσσερα γκολ. Από την άλλη ο Ιβοριανός ποδοσφαιριστής μετά τον τραυματισμό που είχε στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος, δεν δείχνει να έχει επανέλθει   στα υψηλά επίπεδα που μας είχε συνηθίσει. 

Το καρπούζι και το μαχαίρι το έχει ο Αμπελ Φερέιρα και μόνο αυτός μπορεί να κρίνει και να αποφασίσει πως θα αναστήσει την αμυντική λειτουργία. Ακόμα κι αν χρειαστεί με μια ενίσχυση στα μετόπισθεν. 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ