Τα δέκα πρόσωπα του Γενάρη

Τα δέκα πρόσωπα του Γενάρη

Η μεταγραφική περίοδος του Ιανουαρίου είναι για κάποιους ο μήνας των ευκαιριών και για ορισμένους άλλους η ευκαιρία να αναδείξουν τη... βιτρίνα τους. Το πρωτάθλημα της Super League 1 μπορεί να μην είναι από τα πιο ποιοτικά της Ευρώπης, αλλά πάντα κρύβει τα δικά της «διαμάντια». Ποιοι βρίσκονται στο «κάδρο».

Οι ομάδες δεν κόβουν την πίτα τους όταν αλλάζει ο χρόνος, αλλά αν το έκαναν κάποια από τα κομμάτια θα πήγαιναν… χαμένα, αφού σε λίγες ημέρες ο παίκτης στον οποίο… υπολόγιζαν, μπορεί να ανήκει αλλού. Από την άλλη, κάποιοι από αυτούς που θα διαβάσετε παρακάτω, είναι σαν να… βρήκαν το φλουρί. Όπως και οι ομάδες τους που μπορεί να βγουν ωφελημένες.

Κάθε χρόνο, τέτοια εποχή, γίνεται λόγους για παίκτες, οι οποίοι μαγνητίζουν το ενδιαφέρον ομάδων και ξένων σκάουτερς. Παίκτες που θα συζητηθούν, που θα γίνει παζάρι για την αγορά τους. Παίκτες που θα πουληθούν πριν προλάβουμε να… ξεστολίσουμε το δέντρο. Παίκτες για τους οποίους η χρονιά θα μπει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Ο Ιανουάριος για κάποιους είναι ο μήνας των ευκαιριών και για κάποιους άλλους η κατάλληλη εποχή για να «μπαλώσεις» τις τρύπες του καλοκαιριού. Το πρωτάθλημα της  Super League 1 μπορεί να μην είναι το καλύτερο σε ποιότητα, αλλά κρύβει «χρυσάφι» για όσους έχουν τη διάθεση να ανακαλύψουν εκείνους που βρίσκονται στον… αφρό.

Τσιμίκας, Γιαννούλης, Καμαρά, Φετφατζίδης είναι μερικοί από αυτούς και πλέον απομένει να φανεί ποιοι από τους παίκτες ή τις ομάδες τους θα υποκύψουν στις «σειρήνες».

Δημήτρης Γιαννούλης

Ο διεθνής αριστερός μπακ από την ώρα της επιστροφής του στον ΠΑΟΚ (ήταν δανεικός στον Ατρόμητο) βρίσκεται συνεχώς σε ανοδική πορεία και βρίσκεται συνεχώς στα μπλοκάκια των σκάουτερς. Τη φετινή σεζόν δεν έχει χάσει παιχνίδι του Δικεφάλου στο πρωτάθλημα, μετρώντας και 5 ασίστ. Το ενδιαφέρον ξένων συλλόγων γίνεται εντονότερο μέρα με την μέρα, με τον «Δικέφαλο του Βορρά» να διαμηνύει πως ο ποδοσφαιριστής δεν θα πουληθεί αν φθάσει πρόταση μικρότερη των δέκα εκατομμυρίων ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί στη ρήτρα του. Ο ΠΑΟΚ έχει απορρίψει ήδη πρόταση που αγγίζει τα 7,5 εκατ. ευρώ από την γαλλική Ρεν, ενώ στο χορό της απόκτησής του έχουν μπει τόσο η Λοκομοτίβ Μόσχας, όσο και οι τουρκικές Φενέρμπαχτσε και Γαλατασαράι. Ο Αμπέλ Φερέιρα μπορεί να μην θέλει να τον αποχωριστεί, αλλά ο Γενάρης είναι μακρύς…

Δημήτρης Λημνιός

O 21χρονος εξτρέμ του ΠΑΟΚ είχε δείξει από πέρσι δείγμα των ικανοτήτων, αλλά φέτος μετά τον παραγκωνισμό του Λεό Ζαμπά έχει αποκτήσει πρωταγωνιστικό ρόλο. Η ρήτρα του ανέρχεται στα 15 εκατ. ευρώ, έχει γίνει διεθνής με το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα και ήδη βρίσκεται στη λίστα των Γκλάντμπαχ, Άιντραχτ Φρανκφούρτης, Μονακό και Αταλάντα. Ο ΠΑΟΚ γνωρίζει ότι είναι δύσκολο στην μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου να βρει πρόταση που να αντιστοιχεί στη ρήτρα του και θα μπει σε συζητήσεις μόνο εάν δεχθεί ποσό που ξεπερνάει τα 7 εκατ. ευρώ.

Ίνγκι Ίνγκασον

Ο Ισλανδός στόπερ του ΠΑΟΚ αποκτήθηκε τον περασμένο Ιανουάριο έναντι 4 εκατ. ευρώ από την Ροστόφ, με τους ιθύνοντες του Δικεφάλου να είναι απόλυτα ικανοποιημένοι από την πορεία του. Δεν αποκλείεται μάλιστα η ομάδα της Θεσσαλονίκης να κάνει σύντομα απόσβεση των όσων ξόδεψε, καθώς η Φιορεντίνα λίγες μέρες πριν μπούμε στο νέο έτος, κατέθεσε επίσημη πρόταση 4,5 εκατ. ευρώ για τον 26χρονο, με τον ΠΑΟΚ να ζητάει 6-7 εκατ. για να παραχωρήσει τον Σκανδιναβό «βράχο» της άμυνάς του.

Μαντί Καμαρά

«Σειρήνες» Premier League έχουν αρχίσει να ηχούν στον Πειραιά για τα…μάτια του Μαντί Καμαρά. Τη φετινή σεζόν μπορεί να μην αγωνίζεται βασικός, ωστόσο ο Αφρικανός μέσος όποτε χρειαστεί δηλώνει δυναμικό «παρών» και βγάζει ασπροπρόσωπο τον προπονητή του Πέδρο Μαρτίνς ο οποίος τον έχει σε μεγάλη εκτίμηση. Ο 22χρονος χαφ αποτελεί ένα μεγάλο «κεφάλαιο» για τον Ολυμπιακό, αλλά στο εξωτερικό ήδη το όνομά του βρίσκεται στις ατζέντες ομάδων τοπ πρωταθλημάτων, με την Σέφιλντ Γιουνάιτεντ να είναι έτοιμη να επισημοποιήσει το ενδιαφέρον της. Μονακό και Αταλάντα έχουν στείλει επίσης τους ανθρώπους τους στο «Καραϊσκάκη», αλλά στο λιμάνι δεν θα συζητήσουν πρόταση κάτω των 15 εκατ. ευρώ. Σκληρό «πόκερ» για τον Αφρικανό, το οποίο θα αναθερμανθεί όσο… κυλάει ο Γενάρης.

Κώστας Τσιμίκας

Τα βήματα του Τσιμίκα στον Ολυμπιακό είναι όχι απλώς μεγάλα, αλλά τεράστια. Αφού έδωσε τα διαπιστευτήριά του στην Eredvisie και τη Βίλεμ, κατέφθασε στο Λιμάνι προκειμένου να πάρει θέση βασικού και τα κατάφερε, αναγκάζοντας τον Πέδρο Μαρτίνς να «θυσιάσει» τον Κούτρη. Ο 23χρονος είναι εξαιρετικός, αποτελεί ίσως τον πιο σταθερό παίκτη των Ερυθρόλευκων και ήδη έχει απασχολήσει έντονα μεγάλες ομάδες του εξωτερικού, με το πιο «ζεστό» ενδιαφέρον να προκύπτει από τη Νάπολι. Οι «Παρτενοπέι» βρίσκονται σε αναζήτηση αριστερού μπακ και έχουν απλώσει τα δίχτυα τους στον οπισθοφύλακα του Ολυμπιακού, ενώ τις επόμενες μέρες ετοιμάζουν μεγάλη πρόταση που ίσως φτάσει και τα 15 εκατ. ευρώ. Οι Ερυθρόλευκοι δεν θα ήθελαν με τίποτα να χάσουν τον Τσιμίκα, αλλά πολλά θα εξαρτηθούν από τα ποσά που θα πέσουν στο τραπέζι.

Πέτρος Μάνταλος

Ο αρχηγός της ΑΕΚ μπορεί να ψάχνει ακόμα να βρει την σταθερότητα του παρελθόντος, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δεν απασχολεί συλλόγους του εξωτερικού που καλοβλέπουν την περίπτωσή του. Ο ηγέτης της Ένωσης συνεχίζει να βρίσκεται στη… βιτρίνα και ο πρώην προπονητής του στην Ένωση, Μανόλο Χιμένεθ θα ήθελε πολύ να τον δει στην Αλ Ουάχντα του Κατάρ, που προπονεί αυτόν τον καιρό. Άλλη μια ομάδα που φέρεται να εξετάζει το ενδεχόμενο να κάνει κρούση για τον Μάνταλο είναι η τουρκική Γκεζντέπε, αλλά το σημαντικό στην περίπτωση του 28χρονου θα είναι το αν θα ικανοποιηθεί και ο ίδιος, μιας και στην Ένωση δεν φαίνονται αρνητικοί σε πιθανή μεταγραφή του.

Βασίλης Μπάρκας

Πριν μερικά χρόνια η ΑΕΚ προχώρησε σε μια μεγάλη επένδυση με την αγορά του νεαρού γκολκίπερ. Οι «κιτρινόμαυροι» πίστεψαν στον Βασίλη Μπάρκα και τώρα μπορούν να νιώθουν δικαιωμένοι. Ο διεθνής ποδοσφαιριστής είναι βασικό στέλεχος της ομάδας τα τελευταία χρόνια και φυσικά είναι σταθερά η πρώτη επιλογή για τα γκολπόστ της Εθνικής ομάδας. Το καλοκαίρι η Ένωση αρνήθηκε πρόταση 4,5 εκατ. ευρώ για τον 25χρονο από την Μονπελιέ, η Λοκομοτίβ Μόσχας και η Σέλτικ επίσης «γλυκοκοιτάζουν» την περίπτωσή του, αλλά στην ΑΕΚ ζητούν 6-7 εκατ. ευρώ. Άλλωστε ο διεθνής γκολκίπερ έχει συμβόλαιο μέχρι το 2022, οπότε οι μνηστήρες θα πρέπει να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη.

Γιάννης Φετφατζίδης

Στην περίπτωση του 29χρονου ακραίου, δεν είναι τόσο τα δύο γκολ και οι 7 ασίστ με τη φανέλα του Άρη, όσο η επιδραστικότητά του στο παιχνίδι της ομάδας. Πριν από δύο μέρες στα γραφεία της ομάδας της Θεσσαλονίκης έφτασε και επίσημη πρόταση δύο εκατ. ευρώ από ομάδα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, αλλά η απάντηση του Άρη ήταν ξεκάθαρη: ΟΧΙ. Ήταν προσωπική απόφαση του προέδρου του, Θόδωρου Καρυπίδη, που θέλει να δει τον Έλληνα μεσοεπιθετικό να συνεχίζει να μεγαλουργεί στο Κλεάνθης Βικελίδης. Σημαντικό ρόλο, βέβαια, σ’ αυτό έπαιξε και η επιθυμία του παίκτη να παραμείνει στον Άρη, που έχει βρει τον καλό εαυτό του.

Σωκράτης Διούδης

Το καλοκαίρι ομάδες της La Liga όπως η Βαγιαδολίδ, η Ρεάλ Μπέτις και η Εσπανιόλ έκαναν διερευνητική επαφή για τον τερματοφύλακα του Παναθηναϊκού, αλλά δεν έγινε ποτέ επίσημη κρούση. Το συμβόλαιο του 26χρονου με τον Παναθηναϊκό λήγει το καλοκαίρι του 2020 και δεν έχει ανανεωθεί ακόμα καθώς δεν του έχει γίνει πρόταση από το «τριφύλλι». Υπολογίζεται ότι με ένα ποσό κοντά στο ένα εκατ. ευρώ οι «πράσινοι» θα συναινέσουν στην πώλησή του. Ο Διούδης διάγει την πιο ώριμη φάση της καριέρας του και θα ζητήσει ένα συμβόλαιο κοντά στις 400.000 ευρώ για να ανανεώσει, με τους συλλόγους του εξωτερικού να περιμένουν στη… γωνία.

Φώτης Ιωαννίδης

Ενδιαφέρον όμως δεν υπάρχουν μόνο για παίκτες της Super League 1. Άλλωστε όπως λέει και το λαϊκό άσμα, «στα υπόγεια είναι η θέα». Το «διαμαντάκι» του Λεβαδειακού, ο Φώτης Ιωαννίδης έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον τόσο του ΠΑΟΚ όσο και της Τζένοα, που τον έχει ήδη στη λίστα της και θέλει να εντάξει άλλον έναν Έλληνα στο δυναμικό της, μετά τους Παπασταθόπουλο, Φετφατζίδη. 0 19χρονος φορ των Βοιωτών έχει πετύχει 4 τέρματα σε 11 συμμετοχές στη Super League 2, είχε απασχολήσει από το καλοκαίρι τον Παναθηναϊκό, αλλά πλέον οι μετοχές του έχουν ανέβει, με τους Θεσσαλονικείς και τους Γενοβέζους να δίνουν μάχη για την μεταγραφή του ελπιδοφόρου επιθετικού. Όσο για την τιμή του; Με ένα ποσό που φτάνει τις 600.000 ευρώ αναμένεται να γίνει deal.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ