Ολυμπιακός: Εκπληξη με Γκασπάρ – Βασικοί Μπα, Μπενζιά

Ολυμπιακός: Εκπληξη με Γκασπάρ – Βασικοί Μπα, Μπενζιά

Ο Πέδρο Μαρτίνς αποφάσισε να αφήσει στον πάγκο τον ανέτοιμο Ομάρ και ο Γκασπάρ ξεκινάει βασικός κόντρα στη Λαμία. Πρώτη 11άδα για Μπενζιά στο πρωτάθλημα.

Μία από τις πιο δύσκολες εξόδους του στο φετινό πρωτάθλημα πραγματοποιεί ο Ολυμπιακός. Οι Ερυθρόλευκοι δοκιμάζονται στην έδρα της Λαμίας, ένα γήπεδο από το οποίο καμία ομάδα δεν έχει καταφέρει να φύγει με τη νίκη. Και θέλουν να κάνουν την αρχή, παίρνοντας ένα πολύ σημαντικό «διπλό» στη μάχη για την κατάκτηση του τίτλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Πέδρο Μαρτίνς αποφάσισε να παρατάξει την ομάδα κατά 10/11του όπως… αναμενόταν. Ωστόσο αποφάσισε να προχωρήσει σε μία πολύ σημαντική αλλαγή. Ρίχνοντας στη μάχη τον Μπρούνο Γκασπάρ, αντί του Ομάρ Ελαμπντελαουί.

Βεβαίως, η επιλογή του Μαρτίνς δεν έγινε τυχαία. Ο Ομάρ ήταν άρρωστος όλη την εβδομάδα και ουσιαστικά το Σάββατο έκανε την πρώτη του «γεμάτη» προπόνηση με τους Ερυθρόλευκους. Με τον τεχνικό του Ολυμπιακού να αποφασίζει να μην ρισκάρει τη συμμετοχή του στο αρχικό σχήμα.

Από εκεί και πέρα, στη Λαμία θα δούμε για πρώτη φορά βασικό σε αγώνα πρωταθλήματος τον Γιασίν Μπενζιά. Ο Αλγερινός μέσος κέρδισε την εμπιστοσύνη του προπονητή του και μετά το καλό πρόσωπο που έδειξε και στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, αλλά και στην Καλαμάτα, παίρνει το βάπτισμα του πυρός σε αρχικό σχήμα αγώνα της Super League. Μάλιστα, αυτή είναι η 3η φορά σε όλες τις διοργανώσεις που ξεκινάει βασικός (σ.σ. στο Chempions League είχε αγωνιστεί 58 λεπτά με τον Ερυθρό Αστέρα στο Βελιγράδι, όταν και είχε αποβληθεί, ενώ στο Κύπελλο αγωνίστηκε για 80 λεπτά κόντρα στην Καλαμάτα».

Σε ό,τι έχει να κάνει με την υπόλοιπη 11άδα, τώρα, ο Μαρτίνς επέλεξε να εμπιστευθεί τους 9 από τους 11 του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Επιλέγοντας να παρατάξει την ομάδα του με τον σχηματισμό του β’ ημιχρόνου κόντρα στους Πράσινους.

Ετσι, η τετράδα της άμυνας θα αποτελείται από τους Γκασπάρ, Σεμέδο, Μπα και Τσιμίκα, με τον Σενεγαλέζο να κερδίζει θέση βασικού στα πλάνα του προπονητή του. Στη μεσαία γραμμή οι Μπουχαλάκης και Καμαρά ήταν εξ αρχής δεδομένο ότι θα ξεκινήσουμε, με τον Μπενζιά μπροστά τους, σε ρόλο επιτελικού μέσου.

Σε ό,τι έχει να κάνει με την 3άδα της επίθεσης, τώρα, ο Βαλμπουενά θα αγωνιστεί στην αριστερή πλευρά, ο Μασούρας δεξιά, με τον πρώτο σκόρερ του Ολυμπιακού και του πρωταθλήματος, Γιουσέφ Ελ Αραμπί μοναδικό προωθημένο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ