Βαρέλα: «Δεν μπορεί κανείς να αμφισβητήσει τη νίκη μας»

Βαρέλα: «Δεν μπορεί κανείς να αμφισβητήσει τη νίκη μας»

Στον χαρακτήρα και στην ψυχή που έδειξε ο ΠΑΟΚ μίλησε ο Φερνάντο Βαρέλα μετά τη νίκη επί της ΑΕΚ. Ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην δική του παρουσία μετά τον τραυματισμό που είχε στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος.

Ο έμπειρος αμυντικός του Δικεφάλου Φερνάντο Βαρέλα μίλησε για το που κρίθηκε το ντέρμπι με την ΑΕΚ, με δηλώσεις του στην κάμερα του ΠΑΟΚ TV: «Είναι πολύ σημαντικό πως κρατήσαμε το μηδέν στην άμυνα. Είναι κάτι που δουλεύουμε. Είναι ομαδική δουλειά, όλη η ομάδα δούλεψε καλά στο αμυντικό, αλλά και στο επιθετικό κομμάτι. Ήταν μία νίκη που την θέλαμε πολύ, την χρειαζόμασταν, είχαμε τις ευκαιρίες βάλαμε ένα γκολ στο κατάλληλο σημείο. Είχαμε ευκαιρίες και για το 2-0 δεν ήρθε όμως. Υποφέραμε λίγο στο τέλος με την πίεση της ΑΕΚ, όμως η νίκη μας είναι πέρα για πέρα δίκαιη και δεν αμφισβητείται από κανέναν».

Για την μάχη που μαίνεται για την κατάκτηση του πρωταθλήματος είπε: «Εμείς από την πρώτη στιγμή ξέρουμε τι θέλουμε. Έχουμε έναν ξεκάθαρο στόχο. Αυτός μας δίνει κίνητρο. Θέλουμε το πρωτάθλημα. Ξέρουμε τι ειπώθηκε, ακούμε και διαβάζουμε. Ήταν σημαντικό να δείξουμε πως έχουμε χαρακτήρα, έχουμε ψυχή σαν ομάδα. Θέλαμε να κερδίσουμε πολύ ένα ντέρμπι. Σήμερα ήμασταν ανώτεροι εκμεταλλευτήκαμε τις στιγμές και πήραμε ψυχολογία να αποδείξουμε σε εμάς πρώτα, αλλά και σε όλους πως η ομάδα είναι ικανή. Δεν αφήσαμε τον Ολυμπιακό να ξεφύγει είμαστε σε θέση βολής. Ο ΠΑΟΚ έχει παίκτες που παίζουν όποτε χρειαστεί, όλοι είναι χρήσιμοι, κανείς δεν περισσεύει. Σήμερα έπαιξαν παίκτες που δεν είχαν πολύ χρόνο συμμετοχής, όμως και πάλι η απόδοση της ομάδας ήταν καλή. Ήμασταν ανώτεροι, κερδίσαμε και συνεχίζουμε».

Για το αν έχει αφομοιώσει τον νέο σχηματισμό και αν νιώθει σε καλή κατάσταση: «Νιώθω καλά, δεν είχα ξεκινήσει καλά τη σεζόν. Ήμουν εκτός λόγω τραυματισμού. Ήταν καλός χρόνος για να δω την ομάδα από έξω, να παρακολουθήσω τις προπονήσεις να καταλάβω καλύτερα τι θέλει σε τακτικό επίπεδο ο προπονητής. Πλέον εφαρμόζω πολύ καλύτερα τι ζητάει ο προπονητής, όλοι μας έχουμε καταλάβει την γενικότερη ιδέα του, γνωρίζουμε τα χαρακτηριστικά ο ένας του άλλου και πλέον ο προπονητής επιλέγει ποιοι έντεκα θα παίζουν. Εμείς είμαστε έτοιμοι και δουλεύει σκληρά γι’ αυτό το αποτέλεσμα».

Για την συνεργασία του με τον Ινγκασον: «Για μένα είναι σημαντικό πως διαθέτουμε τρεις πολύ καλούς στόπερ. Είδαμε πως ξεκίνησε το πρωτάθλημα. Τραυματίστηκα εγώ. Ο Ινγκασον άρπαξε την ευκαιρία του. Είναι ένας εξαιρετικός ποδοσφαιριστής, περίμενε καιρό την ευκαιρία και τους αξίζουν μπράβο. Κάνει εξαιρετικό πρωτάθλημα. Εγώ έπρεπε να έρθω στο 100%, μετά να διαβάσω καλά τον νέο τρόπο παιχνιδιού. Σέβομαι πως ο Ινγκασον άρπαξε την ευκαιρία και έτσι περίμενα την δική μου. Υπάρχει αμοιβαίος σεβασμός μεταξύ όλων μας, είμαστε φίλοι, ο Κρέσπο είχε ένα θέμα και μπήκα εγώ για να κάνω ότι καλύτερο μπορώ. Δίνω τα πάντα για να έρθουν οι νίκες και ο ΠΑΟΚ να πάρει ξανά το πρωτάθλημα».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ